• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #380002  autor: darexx
 10 sty 2010, 23:01
czy u was też tak jest że mms który zawiera więcej niż 9 plików nie może być wysłany? przetestowałem to dokładnie. nawet jeśli pliki są malutkie i zajmują poniżej 50kb to więcej niż 9 w mmsie wysłać nie można. ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?

#380700  autor: michael_dee
 14 sty 2010, 18:36
Ograniczenie ilości plików w mms-ie jest uzależnione od modelu telefonu, a nie od operatora. Operator może mieć ograniczenia w zakresie pojemności mms-a.
Btw., wysyłając mms-y o dużej pojemności, lepiej upewnić się, czy odbiorca jest w zasięgu 3G. Ostatnio wysyłałem mms-a (300 KB), który utkwił na 2G Orange'a. Poprosiłem odbiorcę, żeby przełączył się na 3G, wysłałem mms-a ponownie i doszedł bez problemu.

#381216  autor: darexx
 17 sty 2010, 15:53
chyba nie zrozumiałeś. wkładam w mms np 11 fotek. razem zajmują ok 70 kb. i skutek jest taki że mms wogóle nie jest wysłany w playu. testowałem to na kilku modelache tela (nokia 5200, 5300. se k300i, k700i samsung d780). na tych samych modelach ale na kartach z innych sieci można włożyć dowolną liczbę plików byle pojemność nie przekraczała 300kb.