• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #381020  autor: kiju
 16 sty 2010, 12:13
Witam. Za 4 doładowania kończy mi się umowa z Plusem (MixPlus III - 36 doładowań). Na stronie jest informacja, że przedłużając ofertę mogę dostać ileśtam złotych (chyba 120) lub nową stawkę - 29gr do wszystkich i 9gr sms. Oferta ciekawa, nie powiem, że nie. Ale nie jestem kompletnie w temacie aktualnych ofert itd. Co wy zrobilibyście na moim miejscu? Na nowym telefonie nie zależy mi specjalnie, mam Nokie E51. Zależy mi na tym, żeby nie płacić więcej niż 30 zł i mieć korzystne pakiety (coś w stylu darmowego numeru w Miksie i jak najwięcej megabajtów w pakietach). Myślałem nad Simplusem też, ale sam już nie wiem...

Polecicie coś? :D

#381023  autor: amigo007
 16 sty 2010, 12:30
Witam jeżeli to będzie umowa na 12 miesięcy, to możesz się ewentualnie zastanowić. Ja bym jednak wybrał ofertę na karte, po co samemu pchać się w umowę. Stawkę 29gr za minutę i 9gr za sms masz w ofercie play na kartę.

#381024  autor: michael_dee
 16 sty 2010, 12:31
kiju pisze:lub nową stawkę - 29gr
Z tą stawką, to jest trochę ściema. 29 groszy, owszem można mieć w MixPlusie, ale dopiero po wykupieniu pakietu za 6 PLN, w ramach którego możesz wykorzystać jedynie 21 minut po tej stawce. Poza pakietem, stawka wynosi 58 gr/min.

Skoro nie zależy Ci na nowym telefonie, to proponuję migrację do Simplusa (jeśli masz większość znajomych w Plusie). Jeśli nie, to proponuję Play Fresh.

#381050  autor: mariusz9a
 16 sty 2010, 14:56
michael_dee pisze:Z tą stawką, to jest trochę ściema. 29 groszy, owszem można mieć w MixPlusie, ale dopiero po wykupieniu pakietu za 6 PLN, w ramach którego możesz wykorzystać jedynie 21 minut po tej stawce. Poza pakietem, stawka wynosi 58 gr/min.
Mowa jest o ofercie na przedłużenie. Tam nie ma żadnego pakietu. 29gr w ofercie przedłużeniowej to standard.
kiju, Jeśli nie przeszkadza Ci umowa to możesz podpisać mixa ze stawka 29gr na 12 doładowań po 30zł Zyskujesz stawkę 29gr/min i 9gr/SMS + wszystkie pakiety z mixPlusa.

#381062  autor: nicram
 16 sty 2010, 16:22
mariusz9a pisze:
michael_dee pisze:Z tą stawką, to jest trochę ściema. 29 groszy, owszem można mieć w MixPlusie, ale dopiero po wykupieniu pakietu za 6 PLN, w ramach którego możesz wykorzystać jedynie 21 minut po tej stawce. Poza pakietem, stawka wynosi 58 gr/min.
Mowa jest o ofercie na przedłużenie. Tam nie ma żadnego pakietu. 29gr w ofercie przedłużeniowej to standard.
kiju, Jeśli nie przeszkadza Ci umowa to możesz podpisać mixa ze stawka 29gr na 12 doładowań po 30zł Zyskujesz stawkę 29gr/min i 9gr/SMS + wszystkie pakiety z mixPlusa.
kiju, Musisz też pamiętać że Twoja dotychczasowa umowa na MixPlus III zmieni się na MixPlus IV.

Tanie Popołudnia i Weekendy
Jeśli korzystasz z taryfy mixIV:
* W tym samym czasie możesz wybrać tylko jeden z pakietów: "Tanie Popołudnia i Weekendy" lub "Wybrany Numer w Plusie".
* Pakiet możesz włączyć 4 razy na 30 dni
Jeśli korzystasz z taryfy mixIII:
* W tym samym czasie możesz wybrać tylko jeden z pakietów: "Tanie Popołudnia i Weekendy" lub "Rozmowy co Dzień" lub "Taniej Do Wszystkich"

i

Wybrany Numer w Sieci Plus
* Usługa dostępna dla osób posiadających plan cenowy udostępniony przez Polkomtel S.A. od 15.04.2005, tj. mixIII oraz od 6.10.2008 r. tj. mixIV (sprawdź swój plan krótkim kodem *147#)
* Jeśli korzystasz z planu cenowego mixIV:
- w tym samym czasie możesz wybrać jeden z pakietów: "Tanie Popołudnia i Weekendy" lub "Wybrany Numer w sieci Plus".
- z usługi możesz korzystać jeden raz na 30 dni
* Jeśli korzystasz z planu cenowego mixIII
- usługa łączy się ze wszystkimi pakietami

Dla niektórych osób zmiana na nowego mix-a może okazać się niekorzystna, dlatego radziłbym się zastanowić nad zmianą :-)