nickwro pisze:Zlozylem zmowienie u telefonicznego konsultanta na HTC Diamond w abo 75/30mc.
hej a jestes pewny ze umowa jest na 30 miesiecy a nie na 36 ?, bo w orange propozycji htc diamond za 1zl jest wlasnie na 36 miesiecy pzdr
[ Dodano: 2010-01-18, 21:40 ]
masterpn pisze:Witam
Kończy mi się umowa w orange dla firm. Aktualnie mam najniższy abonament. Interesuje mnie telefon nokia e52. Zadzwoniłem do BOK i oto jaką propozycję otrzymałem...
Przy obecnym abonamencie telefon za 730 zł brutto ( więcej o 130zł niż dla nowych klientów przy tym abonamencie!), zapytałem ile będzie kosztował jeśli zmienię abonament wyższy (firma 125) i usłyszałem, że ponad 500 zł! Wstrząśnięty poszedłem do salonu orange i co ciekawe usłyszałem takie same kwoty! Jednak gość stwierdził, że to jakiś błąd systemu bo kilka dni wcześniej przedłużał komuś umowę na bardzo podobnych warunkach i cena telefonu była połowę niższa. Radził też żeby wstrzymać się do ostatnich chwil z przedłużeniem umowy, bo wtedy dostaje się najlepsze warunki. Aktualnie miałem za darmo na cały okres umowy usługę 5 darmowych numerów. W salonie powiedzieli, że nie mogą mi tego zaproponować jeśli biorę telefon, ale że bliżej końca umowy możliwe, że wynegocjuje na infolini jak będę naciskał i straszył, że przejdę do innej sieci...
Chciałbym poprosić kogoś o zweryfikowanie powyższych informacji i o ewentualne wskazówki jak dalej powinienem postąpić. Z góry dziękuje za pomoc
Nowy telefon zwłaszcza z nokii zawsze jest drogi, zwłaszcza w niskich abonamentach, a jesli chodzi o oferte dzwoniłeś konkretnie do BOK-a czy tez do propozycji (*600) ja bym proponowal kontaktowac sie pod *600 o ile tam nie dzwoniles. czy lepsze warunki dostaje sie blizej konca umowy w to akurat watpie na pewno lepsze warunki sa wtedy gdy klient ma wiekszy zysk na numerze, a to akurat nie ma nic wspolnego z tym keidy sie koczy umowa, mozesz naciskow o zmianie mam nadzieje ze to da jakis skutek, jednakze z tym bywa roznie ....
pozdrawiam