Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
Orange
Czyli nie będę mógł w żaden sposób dodać sobie przez internet żadnej dodatkowej usługi do tych co mam już w Twoim Planie by zwiększyć abonament do 75 zława2001 pisze:na necie nie bedziesz mogl zostac na starym planie ( Twoj Plan tam nie istnieje)
Nie lubię, być dostarczycielem złej nowiny, ale niestety nie, w twoim planie maksymalna długość umowy to 30 miesięcy, więc jeśli chodzi o tej klasy telefony co htc magic to tańszą alternatywa jest allegro, nawet jakbyś podniósł abo do 75 złto u nas w propozycji trzeba za te telefony zapłacić znacznie więcej niż na necie.greenday pisze:Czyli nie będę mógł w żaden sposób dodać sobie przez internet żadnej dodatkowej usługi do tych co mam już w Twoim Planie by zwiększyć abonament do 75 złDomyślam się że konsultant też nie może? Czy jest jakaś opcja? Dodam, że nie nastawiam się na to, że będę mieć niezły telefon za 1 zł jak w przypadku abonamentu 75 zł na orange.pl... By cieszyć się dobrej jakości telefonem jak np. Nokia 5800 czy HTC Magic byłbym skłonny wydać pewnie z 200~300 zł, tylko czy jest to możliwe przy zachowaniu Twojego Planu za 55 zł, ew. zwiększając go (jeśli jest taka możliwość), rezygnując z innych bonusów i wydłużając czas umowy...?
Konsultant może zwiększyć Ci abonament w starym planie, ale nie sprawii by przy umowie na 30 miesięcy telefon (5800/magic) kosztował mniej niż 100 złgreenday pisze:Czyli nie będę mógł w żaden sposób dodać sobie przez internet żadnej dodatkowej usługi do tych co mam już w Twoim Planie by zwiększyć abonament do 75 złDomyślam się że konsultant też nie może?
I mają rację! Nie trzeba wymieniać karty SIM.behemon pisze:Dzięki theWitcher za odpowiedź(i).
Natomiast BOK Orange (serwis techniczny) poinformował mnie, że stara karta Idei będzie działać prawidłowo z iPhonem (sic!)
Jest to jakieś rozwiązanie, choć nie do końca mnie satysfakcjonująceThe_Watcher pisze:Może umowa na rok rabat na te trzy darmowe nr-y, a 5800 z allegro - koszt 600 zl?
Ale mi nie chodzi by telefon kosztował mniej niż 100 zł, jestem skłonny wydać 200~300 zł. Tylko czy to coś zmienia...?The_Watcher pisze:Konsultant może zwiększyć Ci abonament w starym planie, ale nie sprawii by przy umowie na 30 miesięcy telefon (5800/magic) kosztował mniej niż 100 zł
Greendayu, mozesz u nas zostac na Twoim Planie, mozesz zwiekszyc lub zmniejszyc jego wysokosc, ale nie zmienia faktu, ze przy 30 mies, Nokia bedzie kosztowala ponad 1000zl ( mojemu koledze chyba jedno 0 zjadło). Rabat na 3 numery wybierzesz sam, moze to byc 100% na 3 mies, 50% na cały okres, lub 70% na 9 mies, dostaniesz rowniez 50% podstawy abonamentu do Orange i Stacjonarnych, i przewaznie moge jeszcze dolozyć Wszyscy w Orange 18 Ekstra na 9 mies, ( rosnące minuty do Orange 90-120).greenday pisze:Jest to jakieś rozwiązanie, choć nie do końca mnie satysfakcjonująceThe_Watcher pisze:Może umowa na rok rabat na te trzy darmowe nr-y, a 5800 z allegro - koszt 600 zl?
W takim razie jak wyglądałyby warunki umowy na rok bez telefonu? Czy zachowałbym dokładnie na tych samych warunkach swoje dwa pakiety, czyli Wszyscy i na wszystko oraz nielimitowane 3 darmowe numery? W jakiej wysokości byłby ten rabat? No i czy po upłynięciu roku mógłbym przejść ponownie na umowę 2 letnią z telefonem?
Ale mi nie chodzi by telefon kosztował mniej niż 100 zł, jestem skłonny wydać 200~300 zł. Tylko czy to coś zmienia...?The_Watcher pisze:Konsultant może zwiększyć Ci abonament w starym planie, ale nie sprawii by przy umowie na 30 miesięcy telefon (5800/magic) kosztował mniej niż 100 zł
awa2001 pisze:Nokia bedzie kosztowala ponad 1000zl ( mojemu koledze chyba jedno 0 zjadło)
najlepiej wychodzi 70% na 9 miesięcy - oszczędzasz 189 zł w skali rokuawa2001 pisze:Rabat na 3 numery wybierzesz sam, moze to byc 100% na 3 mies, 50% na cały okres, lub 70% na 9 mies
Masz nr w orange, to po co zdejmować simlocka?sanczo pisze:I jeszcze jedno pytanie- nokie kupilem na allegro, mam wszystkie papiery (kupiona z Orange, jest gwarancja, rachunek, itd..). Co potrzebuje aby pojsc do salonu i zdjac simlocka? Ile to moze kosztowac i jaka jest procedura?
i stąd te rozbieżności - ja pisałem o umowie na 30 m :pawa2001 pisze:Nokia 5800 przy ab 75 zl w Twoim Planie kosztowala przy 24 mies ponad 1000 zl, ale moze cos sie zmienilo
- tak, to staz mi obnizylawa2001 pisze:nie wiem jakim cudem wyszlo Ci ze w mixie minuta bedzie droższa, jedyna roznica to taka ze w mixie nie mozesz miec prezentu wybrany numer
Konsultanka powiedziala mi ze:
- minuta w mixie ok. 45gr (nie pamietam dokladnie ile, aktualnie ma jeszcze tego mixa i minute w granicach 52 gr...). A darmowego numeru nie ma w mixie, ale moglem wybrac podajrze 3h rozmow z wybrana osoba
zdjecie simlocka z tego co mi wiadomo kosztuje na dzien dzisiejszy w salonie 77 zl
Nokia 5800 przy ab 75 zl w Twoim Planie kosztowala przy 24 mies ponad 1000 zl, ale moze cos sie zmienilo
P.s w ab masz 40 min dostales jeszcze 60 to 100 min do all czyli 25 gr do wszystkich sieci, do Orange rowniez skąd Ci sie wzielo te 23 gr? tylko sim przy ab 25 jest przy umowie rocznej na 3 mies. daje Ci to kolejne 40 min, ale tylko na 3 mies.
wg mnie masz stawkę 25 gr do wszystkich sieci, ani grosza mniej.( chyba ze staz Ci obnizyl jeszcze o 1 lub 2 gr)
Hmm... Taka opcja byłaby dla mnie naprawdę w porządku!The_Watcher pisze:no nie przesadzajmy :p w ofercie ta nokia jest za 600 zl, uwzgledniajac jakis rabat o ile bylaby taka mozliwosc cena moglaby spasc o polowe
awa2001, to będę czekał na telefon od Ciebie, może będziesz też mogła coś więcej powiedzieć o tej opcji o której wspomniał The_Watcher?awa2001 pisze:zadzwonie dzis na ten numer, ktory podales i wszystko Ci wytłumacze.
wszystko zależy od Twojego zysku, ale przypominam ze chodzi o abo 75 zl na 30 m, jeśli uda się włączyć rabat o którym myslę, cena telefonu powinna wynieść ok 350 zł, ale myślenie swoją droga a rzeczywistość swojąawa2001, to będę czekał na telefon od Ciebie, może będziesz też mogła coś więcej powiedzieć o tej opcji o której wspomniał The_Watcher?
grzegorz646 pisze:Witam
Jestem nowy na forum ale od paru lat korzystam jako gość z wiadomości zamieszczanych tutaj,zarejestrowałem sie ponieważ kończy mi sie kolejny raz umowa i niewiem jaką ofertę wybrać więc prosiłbym jeśli można o pomoc,i tak mam trzy numery dwa na obonament i jeden syna w zetafonie. Zetafon kończy się w czerwcu tego roku jeden numer ma jeszcze 1,5 roku umowy no i mój numer koniec w kwietniu pisze to ponieważ mogę rozwaźyć również przejście do innej sieci.Na moim numerze jest taki abonament Wszyscy i na wszystko 25 i Trzy wybrane numery za 30 zł bez limitu minut (mam je od 04.2006 dlatego są bez limitu) miła pani z Orange zaproponowała mi obonament za 55zł minuty za 29gr i trzy wybrane numery z limitem 180minut,przy opcji pozastawienia trzech numerów bez limitu powiedziała że koszt minuty będę miał taki jak teraz czyli 75 gr .Moje pytanie czy moge dostać to co mam ale z kosztem jednej minuty 29 gr i telefon z opcją WIFI tylko nie matorole Z6 którą mi proponowano a która ma zablokowane WIFI (tak wyczytałem na TELEPOLIS) Przepraszam że się tak rozpisałem,prosiłbym o pomoc.
zobaczymy - w sumie średni rachunek za 3 ostatnie miesiace wynosi 65 zł, cena nokii w necie to 579 zł więc za 200 PLN moge ją kupić - taki plantheWitcher pisze:Z takimi wymaganiami to i ja cienko widzę twoje przedłużenie umowy.hans1054 pisze:The_Watcher
Jakoś u siebie cienko widzę przedłużenie umowy chodź z 1 usługi mogę zrezygnować to pakiet złotówek jak do wszystkich 60 nie dostane to oferta jak dla mnie jest niestety niewystarczająca. I nie odpowiedziałeś na wszystkie moje pytanie które zadałem mój post jest na stronie 26.
A te pakiety złotówkowe się jeszcze pojawią czy są już definitywnie wycofane??
Rozróżniaj nicki, kolega tutaj w ramach żartu [ha, ha, ha, boki zrywać] wybrał sobie nick podobny do mojego, co nie zmienia faktu że odrobina skupienia i nicków się nie myli. Odpowiedziałem na pytania na które uznałem, że warto odpowiedzieć.
amigo007 - póki co, jeżeli tylko Magic to jedyną realną opcją jest internet.
Jak wspomniał Pumba, od 18 stycznia teoretycznie trafia do oferty.scorpic pisze:a czy ten telefon nokia e 52 pojawi się w orange ?. Zdaje sie że nie ma go od blisko 2 m-cy i konsultaci twierdzą że nie wiedza kiedy się pojawi. za miesiąc kończy mi sie umowa i nie wiem czy czekać na tę nokie czy brać ją w play-u ( zresztą znacznie taniej). planuję przedłużyć abonament za 55 pln i wtedy tel kosztuje 579 zł a w play 150 zł. Pytnie do ilu realnie można zbić jego cenę ( zakładjąc że sie pojawi)
Realna cena? Ciężko powiedzieć, każdy telefon ma swoją indywidualną 'wewnętrzną cenę' w zależności od której można lub nie można dać rabatu. Ale jako że to Nokia, szału nie będzie
No właśnie, mam takie pytanie, które miesiące są brane pod uwagę? Bo propozycja jest aktywna jakieś 3 miesiące przed końcem umowy, więc by brać pod uwagę trzy miesiące do analizy, to nie byłyby to 3 miesiące końcowe, ale 3 wstecz od momentu przygotowania propozycji, czyli pół roku przed końcem i to te trzeba by mieć w miarę przyzwoitescorpic pisze:zobaczymy - w sumie średni rachunek za 3 ostatnie miesiace wynosi 65 zł
obnizenie minuty za staz dotyczy zarowno minuty w abonamencie jak i po abonamencie, nie dotyczy tylko uslug i prezentow.grzegorz646 pisze:Zetafon kończy się w czerwcu tego roku jeden numer ma jeszcze 1,5 roku umowy no i mój numer koniec w kwietniu pisze to ponieważ mogę rozwaźyć również przejście do innej sieci.
Zetafon to nie do nas:)
Na moim numerze jest taki abonament Wszyscy i na wszystko 25 i Trzy wybrane numery za 30 zł bez limitu minut (mam je od 04.2006 dlatego są bez limitu) miła pani z Orange zaproponowała mi obonament za 55zł minuty za 29gr
miła pani się pomyliła, te 29 gr jest dopiero po wykorzystaniu abonamentu
i trzy wybrane numery z limitem 180minut,przy opcji pozastawienia trzech numerów bez limitu powiedziała że koszt minuty będę miał taki jak teraz czyli 75 gr
albo albo, jesli bez limitu to 75 gr, jesli nowy abonament to tania minuta, ale limit.
Moje pytanie czy moge dostać to co mam ale z kosztem jednej minuty 29 gr i telefon z opcją WIFI tylko nie matorole Z6 którą mi proponowano a która ma zablokowane WIFI (tak wyczytałem na TELEPOLIS)
jest kilka fajnych tel z prawdziwym wifi, ale cena zalezy od zysku, a tego nie znamy, poki nie zadzwonimy.