• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 20 z 208
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 208

#380613  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 12:44
Krissos pisze:witam,
Za troszkę ponad 1,5 miesiąca będę mógł skorzystać z propozycji w Orange i zastanawiam się co moge uzyskać. Teraz mam ofertę 35zl z dwoma prezentami, plus jakieś dodatkowe minuty, raczej to dla mnie wystarcza (gadam sporo, ale głownie z dwoma numerami, do których mam po 180 minut z prezentów), chociaż mi się trochę profil pracy zmienił, więc możliwe, że będę brał taryfę za 55zł, ale to już napewno max. Wcześniej miałem ofertę bez telefonu, teraz niestety muszę zmienić aparat, bo stary nie wydala już (4-5 lat). Chciałbym Nokię E52, bo przyda mi się i wifi i symbian (system)
Na co mogę liczyć u konsultantów? Czy możliwe jest dostać tą komórkę?
Pozdrawiam
Pewnie,że możliwe, kwesia to tylko i wyłącznie cena aparatu :p, w abo za 35 prawdopodobnie taniej wyjdzie na allegro :P, jeśli chodzi o abo55 o trochę lepiej ale i tak musisz sie liczyc zwydatkiem rzędu 300 - 400 zł

[ Dodano: 2010-01-14, 12:49 ]
behemon pisze:No tak, ale w przypadku iPhona inna opcja niż z internetem nie wchodzi w grę.

Więc tylko net. Cóż ciekawe co w sobotę necik wyczaruje..
W każdym abo można wziąć iphone'a, jak w ciągu dnia jesteś w zasięgu jakiegoś wifi to zastanów sie czy potrzebny jest Ci pakiet 1 gb

#380614  autor: krzsos
 14 sty 2010, 12:54
The_Watcher pisze:jeśli chodzi o abo55 o trochę lepiej ale i tak musisz sie liczyc zwydatkiem rzędu 300 - 400 zł
Za 250 wziąłbym w ciemno :P

#380618  autor: behemon
 14 sty 2010, 13:18
awa2001 pisze:Behemon- moja odpowiedź brzmi- Tak
przy wysokich abonamentach mozecie poszalec z telefonami, szczegolnie przy dluzszej umowie
Iphone niekoniecznie musi byc z netem, ja akurat nie mam, poniewaz mam abonament otwarty, a nie lubie byc zaskakiwana wysokim rachunkiem nie wiadomo skąd( przyklad: kolezanka weszla 4 razy na neta, nie robila aktualizacji, sprawdzila kino, rozklad i maila- rachunek dodatkowe 700 zl). kazdy ma inny profil dzwonienia- ja np.nie po to wychodze z domu zeby siedziec na komorce na necie, a w domu jest wi fi.
Piokuk- moja odpowiedź brzmi- Nie ( chyba ze na 3 miesiące)
Hmmm... możemy poszaleć tylko za ile, jak każdy chciałbym za jak najmniej.
Oczywiście mam jeszcze neta na netboku w erze, czasami jednak nie ma takiej możliwości rozłożenia się z nim na dworze.. dlatego zaglądam do iPhona a po miesiącu do rachunku i...
... no właśnie nie chcę paść na zawał, dlatego 1,5gb w abo 150 z iPhonem, to chyba przeżyję.

PS "abonament otwarty" a co to takiego?

W sobotę pojawi się Propozycja na stronie internetowej.

#380628  autor: hans1054
 14 sty 2010, 13:55
Witam

Za około 2.5 tyg kończy będę uprawniony do skorzystania z propozycji. Przedstawię wam ofertę z jakiej obecnie korzystam.
Abo 25zł 1 rok
Popołudnia i weekendy dopłata 12.50
Do wszystkich 30 minut 0zł
Taniej w Orange 0zł
Miesięczny abonament wynosi 37.50zł

Obecnie mój zmodyfikowana oferta z której korzystam do teraz.
Zmiana Abo z 25 na 35zł
Popołudnia i weekendy dopłata 12.50
Do wszystkich 30 minut 0zł
Taniej w Orange 0zł

Dodatkowo kupno co miesiąc usługi do wszystkich 40 za 12zł
Wybrane Kraje 3zł

Miesięczne opłaty wynoszą 62,50

Chciałem się was zapytać o specjalny pakiet złotówek jaki można przyznać maksymalny pakiet złotówek bo posiadam jeszcze drugi numer i tam przyznano mi specjalny pakiet złotówek w wysokości 30zł.

Mógłbym od was uzyskać taka ofertę

Abo za 35 lub 55zł
Usługa tylko sim 100% przez 24 miesiące
Specjalny pakiet złotówek w wysokości 100zł
Popołudnia oraz weekendy za 0zł
Do wszystkich 60 ekstra za 0zł

Proszę napiszcie mi jeszcze jedna taka rzecz na blogu Wojciecha Jabłczyńskiego można było przeczytać i Orange planuje odświeżenia oferty Orange abonament czy warto poczekać na odświeżenie oferty i wstrzymywać się z przedłużeniem umowy czy raczej teraz przedłużać umowę i na nic się nie patrzeć. W końcu sam nie wiem kiedy ma nastąpić odświeżenie oferty bo sam Jabłczyński nic nie napisać kiedy ma się odbyć odświeżenie oferty proszę żebyście mi cos doradzili.

Jeszcze jedno obecnie jak widzicie posiadam włączona usługę wybrane kraje i dzwonie za 1.20zł za minutę do wybranego kraju czy istnieje jakąś możliwość aby aby obniżyć jakoś cenę minuty połączenia czy tylko ta usługa jest dostępna aby obniżyć koszt minuty połączenia z wybranym krajem czy w najbliższych dniach lub miesiącu będzie jakas inna usługa.

Mam nadzieje ze cos mi doradzicie :)

Pozdrawiam serdecznie

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#380637  autor: behemon
 14 sty 2010, 14:16
Dodatkowo mam pytanie. W telefonie posiadam starą kartę SIM, czy będzie ona działała w iPhonie przy połączeniach z internetem?

Pytam się gdyż na stronie Orange pisze iż potrzebna jest karta Sim 3G.

#380639  autor: greenday
 14 sty 2010, 14:29
Witam wszystkich Forumowiczów

Mam do Was pytanie. Również niedługo będę mógł skorzystać z propozycji, a ponieważ mój obecny telefon jest w rozsypce i nie spełnił moich oczekiwań, chciałbym się dowiedzieć czy mógłbym dostać telefon z "wyższej półki" po atrakcyjnej cenie.

Korzystam z abonamentu Twój Plan za 55 zł, jestem z niego zadowolony i nie chciałbym go zmieniać. Zależy mi nie tyle na dodatkowych prezentach, co na jak najniższej cenie telefonu...

Interesują mnie:
Nokia 5800
iPhone 3G 8GB

Dodam, że gdyby cena była zachęcająca, mógłbym podpisać umowę na 30 miesięcy.

Czy mógłbym poznać orientacyjne ceny wymienionych modeli przy przedłużaniu umowy na powyższych warunkach?

Pozdrawiam serdecznie

#380648  autor: theWitcher
 14 sty 2010, 15:33
greenday pisze: Interesują mnie:
Nokia 5800
iPhone 3G 8GB
Orientacyjnie:
24m / 30m
5800 900 / 800 zł
iphone 3g 1400 / 1200 zł
behemon pisze:Dodatkowo mam pytanie. W telefonie posiadam starą kartę SIM, czy będzie ona działała w iPhonie przy połączeniach z internetem?

Pytam się gdyż na stronie Orange pisze iż potrzebna jest karta Sim 3G.
Będziesz musiał wymienić. 10-20zł najprawdopodobniej.

hans1054 pisze:Mógłbym od was uzyskać taka ofertę

Abo za 35 lub 55zł
Usługa tylko sim 100% przez 24 miesiące
Specjalny pakiet złotówek w wysokości 100zł
Popołudnia oraz weekendy za 0zł
Do wszystkich 60 ekstra za 0zł
Nie.

1. Życzysz sobie 4 usługi, a maksimum to 3.
2. Nie ma pakietów złotówek [w danej chwili].
3. Nie ma 100% zniżki na popołudnia i weekendy.
4. Mając poprzednim razem 'do wszystkich' nie możesz dostać opcji 60 przy przedłużeniu. Co najmniej dziwne, lecz tak zrobione.

#380665  autor: behemon
 14 sty 2010, 16:16
Dzięki theWitcher za odpowiedź(i).

Natomiast BOK Orange (serwis techniczny) poinformował mnie, że stara karta Idei będzie działać prawidłowo z iPhonem (sic!)

#380666  autor: greenday
 14 sty 2010, 16:18
theWitcher pisze:Orientacyjnie:
24m / 30m
5800 900 / 800 zł
iphone 3g 1400 / 1200 zł
Trochę drogo... :( Takie same ceny są na orange.pl i na allegro...

Widziałem, że przy abonamencie 75 zł na 30 miesięcy Nokia 5800 jest za 1zł. Czy jest jakaś możliwość by zwiększyć abonament do 75 zł, zachowując to co mam z taryfy stary Twój Plan? Wiem że to pogmatwane... :D Nie chcę po prostu brać słabego telefonu, bo na obecnym strasznie się zawiodłem...

#380687  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 17:03
Jeszcze jedno obecnie jak widzicie posiadam włączona usługę wybrane kraje i dzwonie za 1.20zł za minutę do wybranego kraju czy istnieje jakąś możliwość aby aby obniżyć jakoś cenę minuty połączenia czy tylko ta usługa jest dostępna aby obniżyć koszt minuty połączenia z wybranym krajem czy w najbliższych dniach lub miesiącu będzie jakas inna usługa.
Proponuję zakup karty np telegrosik wyjdzie na pewno taniej :)

#380688  autor: siemi1
 14 sty 2010, 17:07
mam prośbe czy doinformowani mogli by dac znać na forum jak Omnia II bądź cosz HTC ,w tym HD2 co ma wejsc pod koniec stycznia, bedzie w cenach promocyjnych dostepnych w propozycji dla Firm :) yłbym wdzieczny mi najbardziej zalezy na najnizszej cenie za telefon.

#380689  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 17:23
greenday pisze:Widziałem, że przy abonamencie 75 zł na 30 miesięcy Nokia 5800 jest za 1zł. Czy jest jakaś możliwość by zwiększyć abonament do 75 zł, zachowując to co mam z taryfy stary Twój Plan? Wiem że to pogmatwane... :D Nie chcę po prostu brać słabego telefonu, bo na obecnym strasznie się zawiodłem...
Taką opcję (a raczej taka cenę za ten telefon) możesz dostać tylko na necie, nigdy nie przedłużalem umowy przez neta ale powinna być tam opcja zostania w obecnym planie taryfowym (zwiekszenia go), jakbyś się już decydował na abo 75 na 30 mies, to warto np obejrzeć sobie SE X! - 149 albo Omnia ewentualnie cos z htc

#380701  autor: scorpic
 14 sty 2010, 18:44
The_Watcher pisze:
Krissos pisze:witam,
Za troszkę ponad 1,5 miesiąca będę mógł skorzystać z propozycji w Orange i zastanawiam się co moge uzyskać. Teraz mam ofertę 35zl z dwoma prezentami, plus jakieś dodatkowe minuty, raczej to dla mnie wystarcza (gadam sporo, ale głownie z dwoma numerami, do których mam po 180 minut z prezentów), chociaż mi się trochę profil pracy zmienił, więc możliwe, że będę brał taryfę za 55zł, ale to już napewno max. Wcześniej miałem ofertę bez telefonu, teraz niestety muszę zmienić aparat, bo stary nie wydala już (4-5 lat). Chciałbym Nokię E52, bo przyda mi się i wifi i symbian (system)
Na co mogę liczyć u konsultantów? Czy możliwe jest dostać tą komórkę?
Pozdrawiam
Pewnie,że możliwe, kwesia to tylko i wyłącznie cena aparatu :p, w abo za 35 prawdopodobnie taniej wyjdzie na allegro :P, jeśli chodzi o abo55 o trochę lepiej ale i tak musisz sie liczyc zwydatkiem rzędu 300 - 400 zł

[ Dodano: 2010-01-14, 12:49 ]
behemon pisze:No tak, ale w przypadku iPhona inna opcja niż z internetem nie wchodzi w grę.

Więc tylko net. Cóż ciekawe co w sobotę necik wyczaruje..
W każdym abo można wziąć iphone'a, jak w ciągu dnia jesteś w zasięgu jakiegoś wifi to zastanów sie czy potrzebny jest Ci pakiet 1 gb
a czy ten telefon nokia e 52 pojawi się w orange ?. Zdaje sie że nie ma go od blisko 2 m-cy i konsultaci twierdzą że nie wiedza kiedy się pojawi. za miesiąc kończy mi sie umowa i nie wiem czy czekać na tę nokie czy brać ją w play-u ( zresztą znacznie taniej). planuję przedłużyć abonament za 55 pln i wtedy tel kosztuje 579 zł a w play 150 zł. Pytnie do ilu realnie można zbić jego cenę ( zakładjąc że sie pojawi)

scorpic

#380704  autor: pumba
 14 sty 2010, 19:11
scorpic pisze:a czy ten telefon nokia e 52 pojawi się w orange ?. Zdaje sie że nie ma go od blisko 2 m-cy i konsultaci twierdzą że nie wiedza kiedy się pojawi. za miesiąc kończy mi sie umowa i nie wiem czy czekać na tę nokie czy brać ją w play-u ( zresztą znacznie taniej). planuję przedłużyć abonament za 55 pln i wtedy tel kosztuje 579 zł a w play 150 zł. Pytnie do ilu realnie można zbić jego cenę ( zakładjąc że sie pojawi)
Dotychczas Nokia E52 była dostępna wyłącznie przez internet, dlatego konsultanci nie mieli do niego dostępu i nie byli w stanie odpowiedzieć na pytanie kiedy będzie u nich dostępny bo poprostu nie mieli takiej informacji aż do teraz bo od poniedziałku 18 stycznia Nokia E52 będzie już dostępna dla klientów indywidualnych we wszystkich kanałach sprzedaży jeśli tylko będzie na stanach magazynowych.
Natomiast jeśli chodzi o rabat na telefon to zależy jak to wygląda dla wojego numeru przykładowo może to być 200zł netto ;)

#380705  autor: hans1054
 14 sty 2010, 19:11
The_Watcher

Jakoś u siebie cienko widzę przedłużenie umowy chodź z 1 usługi mogę zrezygnować to pakiet złotówek jak do wszystkich 60 nie dostane to oferta jak dla mnie jest niestety niewystarczająca. I nie odpowiedziałeś na wszystkie moje pytanie które zadałem mój post jest na stronie 26.

A te pakiety złotówkowe się jeszcze pojawią czy są już definitywnie wycofane??

The_Watcher

A z telegrosikiem to pojechałeś po całej linii

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#380719  autor: amigo007
 14 sty 2010, 20:23
Od pewnego czasu mogę przedłużyć umowę. Ale jako że mnie interesuje telefon HTC Magic to nie wiem czy jest sens wam konsultantom zawracać głowę. Przez internet Magic w abonamencie 75zł na 30 miesięcy jest za 1zł, a przez konsultanta 1199zł. Z pewnością nie możecie dać rabatu 1198zł i do tego już na pewno jakiejś ciekawej usługi, czy się mylę? Czy w moim przypadku jedyna sensowna opcja przedłużenia abo to internet?

#380731  autor: theWitcher
 14 sty 2010, 21:29
hans1054 pisze:The_Watcher

Jakoś u siebie cienko widzę przedłużenie umowy chodź z 1 usługi mogę zrezygnować to pakiet złotówek jak do wszystkich 60 nie dostane to oferta jak dla mnie jest niestety niewystarczająca. I nie odpowiedziałeś na wszystkie moje pytanie które zadałem mój post jest na stronie 26.

A te pakiety złotówkowe się jeszcze pojawią czy są już definitywnie wycofane??
Z takimi wymaganiami to i ja cienko widzę twoje przedłużenie umowy.

Rozróżniaj nicki, kolega tutaj w ramach żartu [ha, ha, ha, boki zrywać] wybrał sobie nick podobny do mojego, co nie zmienia faktu że odrobina skupienia i nicków się nie myli. Odpowiedziałem na pytania na które uznałem, że warto odpowiedzieć.

amigo007 - póki co, jeżeli tylko Magic to jedyną realną opcją jest internet.
scorpic pisze:a czy ten telefon nokia e 52 pojawi się w orange ?. Zdaje sie że nie ma go od blisko 2 m-cy i konsultaci twierdzą że nie wiedza kiedy się pojawi. za miesiąc kończy mi sie umowa i nie wiem czy czekać na tę nokie czy brać ją w play-u ( zresztą znacznie taniej). planuję przedłużyć abonament za 55 pln i wtedy tel kosztuje 579 zł a w play 150 zł. Pytnie do ilu realnie można zbić jego cenę ( zakładjąc że sie pojawi)
Jak wspomniał Pumba, od 18 stycznia teoretycznie trafia do oferty.
Realna cena? Ciężko powiedzieć, każdy telefon ma swoją indywidualną 'wewnętrzną cenę' w zależności od której można lub nie można dać rabatu. Ale jako że to Nokia, szału nie będzie :-)

#380738  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 21:55
hans1054 pisze:A z telegrosikiem to pojechałeś po całej linii
:) wiem :), ale taka jest Polska rzeczywistość (niestety) trochę daleko do tego by operatorzy komórkowi wprowadzili jakieś rozsądne stawki (chociażby na zagraniczne numery stacjonarne, ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce na wyrzucanie moich żalów :p)

[ Dodano: 2010-01-14, 21:59 ]
theWitcher pisze:Rozróżniaj nicki, kolega tutaj w ramach żartu [ha, ha, ha, boki zrywać] wybrał sobie nick podobny do mojego

jak się nie mylę to kolega zna trochę języki więc powinien wiedziec że The_Witcher i The_Watcher pomimo podobnej wymowy fonetycznej to dwa jakże różne w znaczeniu słowa.

#380745  autor: awa2001
 14 sty 2010, 22:17
na necie nie bedziesz mogl zostac na starym planie ( Twoj Plan tam nie istnieje)

Magic jest u nas za 1 zl dopiero przy 36 mies, ale jelsi zysk jest duzy mozna otrzymac dodatkową usluge przez caly okres umowy ( czego na necie nie ma)

Nie wiem kiedy wrocą specjalne pakiety, niemniej nawet jesli, to musialbys miec zaj,,, zysk,zeby dostac pakiet 80 zl, ( pakiet 150 zl widzialam 2 razy w zyciu)

#380760  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 22:57
awa2001 pisze:( pakiet 150 zl widzialam 2 razy w zyciu)
na caly okres trwania umowy ? :P
  • Strona 20 z 208
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 208
  • 1
  • 18
  • 19