• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 208
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 208

#380389  autor: jendrusz
 13 sty 2010, 12:39
awa2001 - serdeczne dzięki za pomoc,
jeszcze się zastanawiam, ale jak " dojrzeję " to dzwonię do Ciebie :)

#380392  autor: malsssh
 13 sty 2010, 12:50
Jak się nie umie gadać z propozycją to wciskają bubel.

Ja mam teraz 6 rok umowę, przez 2 lata miałem mixa 25 póxniej przez 2 lata mixa 50 i teraz od 2 lat mix 35.

Z grubsza wychodzi tak że mam co miesiąc przychodzi mi 165zł na konto + smsy i weekendy - tak przez 6mscy

Po 6 msc zostanie 115zł + smsy i weekendy.

Ja na Orange nie narzekam :)

Oczywiście to jest przy ofercie na 12msc-y bez telefonu.

#380397  autor: piokuk
 13 sty 2010, 13:00
Dziękuję za zainteresowanie. Jeszcze nie wiem jak to rozegram (umowa kończy mi się 9 maja 2010 r.). Zastanawiam się (o czym już pisałem kiedyś) nad powrotem do sieci z fajnym numerem Orange (niegdyś moim podstawowym) do tylko sim 10, wytrzymaniem go tam przez 3 miesiące (3 faktury) i zrobieniem dla niego Propozycji (żałuję, że nie da się jakoś podmienić uprawnionego numeru). Na obecnym numerze płacę ZAWSZE 35 złotych (25 abonament plus darmowy numer za 10 złotych). Dzwonię tylko do Orange i na stacjonarne (do tego mi ten numer służy). Czy gdybym na tamtym (w planach przenoszonym) również wyrobił średnią na poziomie ok 50 złotych przez 3 miesiące (10- abonament, 14,90 przyjaciel bez ograniczeń, 25 popołudnia i weekendy) to summa summarum dostałbym porównywalną ofertę jak na tym "zasiedziałym" w Orange od 2 lat?

#380398  autor: The_Watcher
 13 sty 2010, 13:02
malsssh - z tego co widze dostales maxa, byloby dziwne jakbys narzekal :P heh pozdro

[ Dodano: 2010-01-13, 13:12 ]
piokuk, oferta na tym 2 numerze pewnie byłaby podobna, jak na tym "zasiedziałym" , przy niskich abonamentach jakiejś wielkiej różnicy nie ma zwłaszcza jeśli zysk jest niewielki, to w sumie nie byłoby głupim rozwiazaniem wziać 10 zł, - albo 25 zł abo na czas nieokreślony i póniej przedłużyć,jakby dobrze poszło mógłbys dostać 1000 min z 1 nr -em, pop i week, + ewentualnie jakis 2 nr lub smsy za 37,5 zl łącznie... jest jezcze troche czasuwięcsie zastanów - pzdr

#380411  autor: amigo007
 13 sty 2010, 13:48
A mam do was właśnie pytanie czy można jeszcze wziąć mix lub abonament 10zł. Bo wiem że kiedyś można to było wziąć. Ale teraz na stronie jest minimum abonament lub mix 25zł. Jak tak to jakie są tam jeszcze stawki?

#380420  autor: piokuk
 13 sty 2010, 14:33
Można, ale jako nowy abonament a nie przedłużenie. Koszt aktywacji 50 złotych.
Tak mi wielokrotnie mówiono.

#380428  autor: siemi1
 13 sty 2010, 14:59
Witajcie dzwonili do mnie z propozycji w celu zaproponowania przedłużenia umowy.

Obecnie mam Nowa Idea Dla firm 100 - 100min za 58zł (60gr minuta)

pani mi zaproponowala umowe bez tel na 12 mies za 50zł gdzie bede mial 125min do wszystkich + z cietych stawek 95min cyzli w sumie 225min do tego za 1zł pakiet @ 50MB, (23gr minuta)

przy umowie na 24 mies
dostałbym to samo jak wyzej z tym ze 200min w sumie + pakiet @ (25gr minuta)

zapytałem o ceny telefonów:

Omnia II - 999zł

Z HTC obecnie nie maja bo sie kiepsko sprzedaaly i chyba nie beda zamawiac wem z pewnego żródła. Ale Pani mi przedstawiła ceny
HTC Diamond 1218zł
HTC Touch Pro 1706zł
HTC HD 1645zł
Troche mnie tymi cenami zaszokowala sa to aparaty ktore byly dostepne 2 lata temu jk przedluzolem umowe albo kilka tyg pozniej si pojawily i takie ceny to troche przesada kiedy przy poprzednim podpisywaniu umowy wziołem HTC TyTn II za 546zł!!!!!!

Ile kosztuje normalnie pakiet @ zawsze 1 zł? bo jesli tak to wezme go sobie poza przedluzaniem umowy.
tak samo 1 bezpl nr za 5zl mies.

najbardziejzalezy mi na najnizszej cenie telefonu.
jak myslicie co moga mi jeszcze zaprponowac albo ile zejsc z ceny telefonu?

#380433  autor: krzsos
 13 sty 2010, 15:32
awa2001 pisze:chcialam poinformować, ze nadal mozemy wykorzystac przy przedluzeniu punkty Profit ( oops, a to sie bedzie działo:)))
Ja z zoną niestety nie mamy się z czego cieszyć, bo oboje we wrześniu, w pośpiechu pozbyliśmy się tych pkt. a mieliśmy w zł po ok.200zł ....... a teraz by sie przydaly i E 52 byłaby o 200 tańsza i bym nie marudził :|

#380437  autor: siemi1
 13 sty 2010, 15:39
awa2001 pisze:chcialam poinformować, ze nadal mozemy wykorzystac przy przedluzeniu punkty Profit ( oops, a to sie bedzie działo:)))
No pieknie a ja 8000pktów na doladowania oddałem:/ ehh

#380448  autor: behemon
 13 sty 2010, 16:47
Chcę otrzymać telefon iPhone 3GS 16gb lub 32gb w programie Propozycja. Umowa już dobiega końca za chwilę "wskoczy opcja internetowa". Rachunki płacę średnio 200zł. Wybieram plan taryfowy iPhon 150 lub ostatecznie iPhone 200.

Moje pytanie w związku z tym.

- Czy konsultant z IV poziomu w Orange zaproponuje mi więcej niż przez stronę internetową. Chodzi mi oczywiście o niską cenę iPhona oraz o ofertę w planie taryfowym

Klientem Orange jestem od około 6-7 lat.

GG xxx

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 18:32 przez behemon, łącznie zmieniany 1 raz.

#380452  autor: Fidos
 13 sty 2010, 16:59
Witam.
Już niedługo będę przedłużał umowę w orange przy abonamencie za 200 zł.
Mam zamiar wybrać ofertę z telefonem lecz tutaj mam prośbę... Jaki telefon będzie dla mnie najlepszy??

Głównie chodzi mi o to aby dobrze pisało się sms (duże paluszki), dobrze trzymała bateria, posiadał wifi oraz aparat (wystarczy taki aby łatwo dało się odczytać ze zdjęcia np. notatek) ;) .... reszta bajerów mile widziana lecz niekonieczna ;)

Do tel mogę dorzucić jakieś 200 zl

Pozdrawiam

#380514  autor: theWitcher
 13 sty 2010, 21:41
behemon pisze:- Czy konsultant z IV poziomu w Orange zaproponuje mi więcej niż przez stronę internetową. Chodzi mi oczywiście o niską cenę iPhona oraz o ofertę w planie taryfowym
Pozdrawiam
Jeżeli bierzesz opcje z internetem, odpowiedź brzmi: nie.

Fidos pisze:Witam.
Mam zamiar wybrać ofertę z telefonem lecz tutaj mam prośbę... Jaki telefon będzie dla mnie najlepszy??

Głównie chodzi mi o to aby dobrze pisało się sms (duże paluszki), dobrze trzymała bateria, posiadał wifi oraz aparat (wystarczy taki aby łatwo dało się odczytać ze zdjęcia np. notatek) ;) .... reszta bajerów mile widziana lecz niekonieczna ;)
Z takim abonamentem to możesz przyszaleć z telefonem - do wyboru do koloru, to pytanie bardziej skierowane do działu 'Jaki telefon wybrać'. ;)
Tutaj chyba najlepiej wyjdziesz z Nokią, np. E75?

#380526  autor: behemon
 13 sty 2010, 22:28
No tak, ale w przypadku iPhona inna opcja niż z internetem nie wchodzi w grę.

Więc tylko net. Cóż ciekawe co w sobotę necik wyczaruje..

#380546  autor: The_Watcher
 13 sty 2010, 23:18
Fidos pisze:Witam.

Do tel mogę dorzucić jakieś 200 zl

Pozdrawiam
N97 bym proponowal :) pozdro

#380559  autor: Corsini
 13 sty 2010, 23:56
behemon pisze:Czy konsultant z IV poziomu w Orange zaproponuje mi więcej niż przez stronę internetową.
Jak go sobie znajdziesz :D Konsultant powie ci co tylko chcesz usłyszeć a i tak nigdy tego nie skontrolujesz bo i jak? Zresztą klienci nie mają dostępu do procedur wewnętrznych więc nawet jakbyś miał pretensje że cie oszukał to mu nic nie zrobisz, bo pokaż mi dokument na podstawie którego życzysz sobie jakiegoś IV poziomu :)

#380561  autor: behemon
 14 sty 2010, 00:08
To już inna sprawa i do zrealizowania.

Pytanie tylko czy zaproponuje niższą cenę na iPhona niż internet.

#380563  autor: Fidos
 14 sty 2010, 00:13
The_Watcher pisze:N97 bym proponowal :) pozdro
Z tego co się orientuję to nie ma tego telefonu w ofercie orange ...

#380567  autor: awa2001
 14 sty 2010, 01:24
Behemon- moja odpowiedź brzmi- Tak
przy wysokich abonamentach mozecie poszalec z telefonami, szczegolnie przy dluzszej umowie
Iphone niekoniecznie musi byc z netem, ja akurat nie mam, poniewaz mam abonament otwarty, a nie lubie byc zaskakiwana wysokim rachunkiem nie wiadomo skąd( przyklad: kolezanka weszla 4 razy na neta, nie robila aktualizacji, sprawdzila kino, rozklad i maila- rachunek dodatkowe 700 zl). kazdy ma inny profil dzwonienia- ja np.nie po to wychodze z domu zeby siedziec na komorce na necie, a w domu jest wi fi.
Piokuk- moja odpowiedź brzmi- Nie ( chyba ze na 3 miesiące)

#380598  autor: The_Watcher
 14 sty 2010, 11:12
Fidos pisze:
The_Watcher pisze:N97 bym proponowal :) pozdro
Z tego co się orientuję to nie ma tego telefonu w ofercie orange ...
Na stronie jest dostępna, nie ma jej jeszcze u nas w propozycji, ale przez neta można zamówić (oczywiście o ile sa jakieś dostępne sztuki na magazynie :p - ale to już w ogóle inna sprawa :P)

#380605  autor: Krissos
 14 sty 2010, 12:08
witam,
Za troszkę ponad 1,5 miesiąca będę mógł skorzystać z propozycji w Orange i zastanawiam się co moge uzyskać. Teraz mam ofertę 35zl z dwoma prezentami, plus jakieś dodatkowe minuty, raczej to dla mnie wystarcza (gadam sporo, ale głownie z dwoma numerami, do których mam po 180 minut z prezentów), chociaż mi się trochę profil pracy zmienił, więc możliwe, że będę brał taryfę za 55zł, ale to już napewno max. Wcześniej miałem ofertę bez telefonu, teraz niestety muszę zmienić aparat, bo stary nie wydala już (4-5 lat). Chciałbym Nokię E52, bo przyda mi się i wifi i symbian (system)
Na co mogę liczyć u konsultantów? Czy możliwe jest dostać tą komórkę?
Pozdrawiam
  • Strona 19 z 208
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 208
  • 1
  • 17
  • 18