• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #380145  autor: PawełS
 11 sty 2010, 20:43
Jeżeli temat już był, to przepraszam :shock:
Otóż aktualnie mam abonament w erze (umowa ważna jeszcze rok), a chciałbym przenieść numer do mixplusa i mam kilka pytań w związku z tym.

- Czy mogę wykonać taką operację podczas trwania umowy, a może muszę poczekać do jej wygaśnięcia?
- Czy w związku z przejściem do plusa, era nałoży na mnie jakąś astronomiczną karę?
- I w końcu, czy wraz z przejściem do MIXplusa i podpisaniem nowej umowy, dostanę nowy telefon?

#380149  autor: ms93
 11 sty 2010, 20:51
Mozesz zerwac. Przy zerwaniu nalicza ci kare zgodna z umowa i udzielonymi znizkami - skontaktuj sie z nimi, to ci wylicza. W Plusie bedzie to normalna nowa umowa, wiec dostaniesz jakbys zwyczajnie przyszedl do nich.

#380206  autor: Cyrrus
 12 sty 2010, 09:16
Umowę możesz rozwiązać w każdej chwili. Podobnie przenieść numer. Co do kary, to można ją sobie wyliczyć: kara umowna z regulaminu promocji dzielona przez liczbę dni trwania całej umowy, wynik mnożymy przez ilość dni pozostałych do końca umowy począwszy od daty przeniesienia numeru. Opcja dla leniwych ;) tak jak napisał ms93 , to kontakt z BOA, wyliczą Ci kwotę co do grosza (Era w akurat tu jest bardzo skrupulatna :) )