macio pisze:Ktoś tam pisał parę postów wyżej, że nikt z BOKu się nie skontaktował z klientami w celu zaproponowania czegoś - odsyłam te osoby do oświadczenia zgód i trzeba sprawdzić czy mamy zaznaczoną zgodę na "przetwarzanie danych transmisyjnych" - wiąże się to właśnie z tym, czy chcemy lub niechcemy aby BOK się z nami skontaktował pod koniec umowy... Jeśli jest na TAK i nikt nie zadzwonił - oczywista wina PLAY, natomiast jeżeli jest na NIE - wiadomo

...
Nie mam wyrażonej zgody na przetwarzanie danych transmisyjnych a zostałem poinformowany smsem że kończy mi się umowa i została przygotowana oferta.
Zainteresowanym zamieszczam cytat Z informacji Play o zasadach przetwarzania danych osobowych, wyjaśniający o co teoretycznie chodzi w danych transmisyjnych:
Dane transmisyjne:
Dane transmisyjne to między innymi informacje na temat ilości wysyłanych SMS-ów, sieci do jakich dzwoniono, a także długości trwania połączeń. Dzięki nim jesteśmy w stanie stworzyć dla Ciebie spersonalizowaną ofertę, która najlepiej odpowie Twoim potrzebom.
Przez cały czas, kiedy będziesz naszym Klientem będziemy pytać Cię o Twoje
oczekiwania. Na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody będziemy mogli zawsze zaoferować Ci produkty i usługi, które pozwolą na optymalizację Twoich rachunków i korzystanie z nowoczesnych rozwiązań telekomunikacyjnych
Biorąc jednak pod uwagę posty na tym forum, ten zapis ma się jak piernik do wiatraka bo i tak dostaje się standardową ofertę.
Jeśli mi ktoś udowodni, że wyrażenie zgody na przetwarzanie danych transmisyjnych rzeczywiscie spowoduje przygotowanie oferty zgodnej z moimi potrzebami to z pewnością taką zgodę wyrażę.