Pytanie: mam umowe z Netia na 24 miesiace. (umowa trwa juz jakies 9 miechow)
Wzialem od Netii (przed hipnotyzujaca promocja) internet (2mb)+telefon.
Mimo, ze w moim bloku jest (juz wtedy tez byla) infrastruktura Netii nikt nie zaproponowal mi calkowietego przeniesienia sie do nich gdy umowe podpisywalem (na numerze mi nie zalezalo - gdyby to mailo kompliikowac zycie). Zreszta ja jako klinet nie mam obowiazku wiedziec co i jak oni robia z kablami i czyje sa - logika wskazywalaby propozycje przejscia czy wpiecia nowego klienata do ich infrastuktury.
Niewazne
Aktualnie chcialbym zmienic predkosc lacza na wyzsza - i tu zaczynaja sie schody - 5 telefonow - 5 calkowie sprzecznych informacji
1. Nie ma takiej mozliwosci - nie da sie
2. Nie ma sprawy - w ramach hipno. promocji bedzie pan mial teraz 4mb w dotychczasowej cenie i jeszcze panu obnizymy cala kwote bo jak sie przliczy 6 miechow za 1zxl itd, itd (skonczylo sie na drugiej umowie na ten sam numer ktora byla niewykonywalana - podobno - bo znow inna pani na linii)
3. Nie ma sprawy lacze 6mb - nie moge takiego wogole w ofercie znalezc - za 64 zl ani ceny
4. Prosze bardzo - lacze 8mb za 99zl - znow - cena lacza nie pokrywa sie z tym co udalo mi sie wyszukac na stronie netii
5. Eeee... ja nie wiem - prosze poczekac... - trzask w sluchawce - piiii....piiiiii...piiii
Ktos moze ma wiedze na co moge faktycznie liczyc?