Ostatnio dosyć często tutaj piszę, a to dlatego że ostatnio mam same problemy z telefonem. Kiedyś miałem aparaty starego typu kilka funkcji było prościej. Teraz zupełnie nie kumam tego telefonu.
Więc tak. Kupiłem używany telefon Nokia 5800 XM bez karty pamięci. Kupiłem sobie swoją 2GB kartę włożyłem patrzę a tam na pamięci telefonu 2mb wolne. Łączę się z internetem pobieram aktualizację a tutaj brak miejsca. Czemu on sam instaluje aktualizacje na dysku C (na telefonie). A karta 2Gb cała wolna.
Nie wiem czy poprzedni właściciel coś z nią grzebał i poustawiał tak żeby zapisywało wszystko na dysku C. Chciałem zrobić ustawienia seryjne. Czy po zmianie i wyczyszczeniu JAKOŚ pamięci telefonu nie stracę wgranego polskiego menu i najnowszego oprogramowania.
Proszę o pomoc już 2 dzień poszukuję na google.pl odpowiedzi na te dwa pytania. Jestem naprawdę zielony w tych sprawach nie sądziłem że telefonu potrafią być aż tak skomplikowane.
1. Jak zmienić zapis z zapisu na pamięci telefonu na tak aby zapisywało pliki (aktualizacje) na karcie pamięci.
2. Czy po przywróceniu ustawień seryjnych trzeba nie stracę najnowszego oprogramowania i polskiego języka ?
3. GPS szuka i szuka i szuka z 20 minut i nic nie znajduje, ani mojej długości geo ani szerokości.
Pozdrawiam