• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 24 z 99
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 99

#375442  autor: jean
 17 gru 2009, 17:46
to ja mam dziwny soft w e66 - niby stary bo refresh dziala jak dziala, a niby nowy bo CI szybko znika ;]

www.gsm.lowicz.com - ciekawostki GSM z Łowicza i okolic

#375544  autor: kowcio
 18 gru 2009, 13:51
E66 nie jest taka stara...
Szalony pisze:W nowych nokiach znow nie ciekawie wyswietlanie CI zrobili ze po 2sekundach data je zastepuje :evil:
Mówisz o S40 czy S60? Datę tez można wyłączyć :-D

#375559  autor: ezaq
 18 gru 2009, 15:56
jean pisze:
kwistas pisze:W żadnej sieci w zasięgu 3G nie ma CI
ale czasem taki kwiatek też się pojawia i jest to oryginał ;)
Obrazek
Dość często mi się to zdarza. Cell Info się zatrzymuje i nie zmienia. I wówczas i takie "kwiatki" występują. Pomaga wyłączenie i ponowne włączenie CI.
kowcio pisze:
Szalony pisze:W nowych nokiach znow nie ciekawie wyswietlanie CI zrobili ze po 2sekundach data je zastepuje :evil:
Mówisz o S40 czy S60? Datę tez można wyłączyć :-D
W S60v3 tak się dzieje. Aby Cell Info od razu nie znikało w moim przypadku pomaga jedynie wyłączenie aktywnego trybu gotowości. Jednak i tak wolę CI obserwować w "wiadomościach sieciowych" dostępnych w menu wiadomości.
Dodatkowo CI nie wyświetla się w programach do monitorowania sieci, np. CellTrack91.
A co do daty to ja w mojej Nokii E60 nie widzę możliwości jej wyłączenia. Albo słabo szukałem, bo mi to nie potrzebne ;-)

#375602  autor: kwistas
 18 gru 2009, 19:34
matchojs85 pisze:
kwistas pisze:W żadnej sieci w zasięgu 3G nie ma CI, jest tylko na GSM, w Plusie pisze Lublin, a w Erze od Czubów po E.Leclerc czy Ogród Saski oczywiście Lublin też pisze ;)
Toż wiadomo, ze na 3G nie ma CI i tłumaczyłem Ci już to.
kwistas pisze: Możesz tego nie akceptować nikt ci nie karze być w tej sieci, ale pod względem zasięgu GSM Era wcale nie jest gorsza od Plusa. Przetestuj Erę dopiero coś konkretnego powiedz o tej sieci, nie ma sensu o czymś mówić "po co mi to".

Bylem w Erze kilka lat i dalej mam ich karte SIM wiec wiem o czym pisze. Konkret jest taki, że z zasięgiem nie mają za rewelacyjnie miejscami.. tak jak i Plus. Na pewno na niższych poziomach Plazy Lublin Era radzi sobie lepiej niz Plus, ktory wypada tu najgorzej (brak zasiegu prawie.. a jak jest to tylko GSM)
Znowu jakieś uszczypliwości ;)

Plaza to inna sprawa, obserwowałem może i spadek zasięgów tym pomieszczeniu, ale tam żadna sieć nie ma doskonałego zasięgu, chodzi mi o zasięg po za miastami, w mieście może być różnie, zależy od zagęszczenia budynków. Lecz Plus nie wyróżnia się specjalnie pod względem zasięgu, po testuj trochę Orange u nas zobaczysz, że na sieć ma najlepszy zasięg.

#375604  autor: asziatko
 18 gru 2009, 19:41
To co pokazuje screen od jean to faktycznie ma takie coś miejsce jak telefon zmienia tryb sieci z GSM na UMTS.

To samo mam na E51 z najnowszym softem 400.

W Kontakcie,
Artur

#375758  autor: BUCiu
 19 gru 2009, 23:20
A ja mam coś takiego. Niestety nie mam screena tylko fragment loga wklejam:
log pisze:20091219 004755 56543 43160 0 260 02 82% -87 okolice Tarnowa
ue spragniona dlugich oralnych pieszczo *:Zawada - g. Św. Marcina, maszt TP Emitel - ZRiT [58108]
Zauważyłem to właśnie przy przeglądaniu loga.
Nie wiem co o tym myśleć.

#375760  autor: tesla
 19 gru 2009, 23:26
Nie wiem co o tym myśleć.
że komuś brakuje pieszczot :twisted:

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#375761  autor: BUCiu
 19 gru 2009, 23:29
tesla pisze:że komuś brakuje pieszczot
no dobra, ale myślisz, że moja 6630 taka spragniona i ześwirowała czy rzeczywiście było coś takiego w "eterze" ?

#375771  autor: osachorzow
 20 gru 2009, 00:16
BUCiu, a może telefon złapał wiadomość sieciową z kanału erotycznego - były jakieś takie kanały w stylu Pan szuka Pani, Pani Pana itp ;)

#375940  autor: tesla
 20 gru 2009, 23:43
osachorzow pisze:BUCiu, a może telefon złapał wiadomość sieciową z kanału erotycznego - były jakieś takie kanały w stylu Pan szuka Pani, Pani Pana itp ;)
to właśnie chciałem napisać :D kwestia odświeżania się pewnych danych, to jak CellInfo w 3G na screenie kolegi :smt006

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#375943  autor: slawnokia
 21 gru 2009, 00:49
Moja 6500 też coś takiego łapie,jak i inne będące w posiadaniu rodzinki(5200,6300).Np."Bielsko Bialazadzwon do mnie a zrobie ci dobrze".Chyba jakieś "przebicia" z kanałów 20-25 Ery.
masada napisał:
W Bystrej Śl. lub MESZNEJ CI Ery to "Szczyrkowska-Zywiecka".Nazwy głównych dróg w kierunku na Żywiec i Szczyrk,jak najbardziej prawidłowe,bo obie miejscowości znajdują się między nimi.Chyba że w ostatnich dniach coś się zmieniło i są nowe nazwy.Jak komuś się nie podoba lub go to nie interesuje to niech sobie wyłączy.W B-B nadal niestety przerwy w nadawaniu CI Ery. Jak w innych częściach kraju?

Naprawde? Ja podalem przyklad sprzed lat, bo juz dawno wyprowadzilem sie z Ery. No to jest jeszcze lepiej! "Gdzie jestes?". "Szczyrkowska-Zywiecka". "Banalne! Natychmiast u Ciebie jestem".
Ironizujac chce pokazac nonsens takich informacji. Widze jednak, ze wdepnalem tu w...jakis fanklub zbieraczy cell info, a jak wiadomo z fanaty, pardon - fanami racjonalnie sie dyskutowac nie da. Koncze wiec temat.
W Bystrej Śląskiej nigdy w Erze nie było Ci"Bystra Sl",może w innych sieciach tak.CI to nie GPS który podaje nazwy ulic na której aktualnie jesteś.
A chyba technicy Ery zaglądają na to forum,bo ostatnio wytknąłem błąd:
,"Armi Krajowej,Kustronia"(wg.mnie i tego co na mapie powinno byc "Armii Krajowej,Kustronia".
i nastąpiła zmiana na nazwę prawidłową.
Więc podam jeszcze kilka przykładów:
1.Z Bielska-Białej:jest"Debowskiego-Na Kopcu Lipnickim" a powinno byc "Dembowskiego-Na Kopcu Lipnickim"
2.Rejon Pszczyny jest:Kobior Wchod" a powinno byc "Kobior Wschod"
3.Na 1/3 obszaru Czechowic-Dziedzc jest :"Goczalkowice-Zdroj" wcześniej było o ile dobrze pamiętam"Grabowice-Kepa"-pierwotna nazwa jak najbardziej prawidłowa.
4.Bielsko-Biała:jest "Halcnowska Kepa"a powinno byc:"Kepa Halcnowska"-taki mały błąd.
I na koniec ciekawostka(szkoda że screenów nie mogę robic):"Pszczyna_Strzelnica"-to nie jest mój błąd ze spacją-proszę tego nie zmieniac!
Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt!
(I by CI Ery w B-B działało tak jak dawniej bez ciągłych przerw!)

[ Dodano: 2009-12-24, 13:14 ]
Potwierdzam zmianę na nazwy prawidłowe w Bielsku-Białej,jest "Dembowskiego-Na Kopcu Lipnickim" i "Kepa Halcnowska"- BRAWO!.Nie wiem jak dwa pozostałe przykłady.
Szkoda,że technicy Ery nie mogą sobie poradzic z przerwami w nadawaniu CI.
Obecnie po dwóch dniach w miarę prawidłowego działania ponownie większośc stacji w B-B nie nadaje CI(zgłoszone po raz kolejny w BOA).
Pozdrawiam.

#377177  autor: blady_zl
 27 gru 2009, 18:03
CI to chyba jedyna rzecz w erze za którą można ich pochwalić :lol: CI - super , ale co z tego w kółko te same promocje , średniowieczne koszty połączeń , internetu...

u mnie jak miałem plusa w Złocieńcu pokazywało : Zlocieniec , Poligon Drawsko
Na Orange pokazuje ZLOCIENIEC ( jako ciekawostka w Orange wyświetlało kilka lat temu gm. Zlocieniec :shock: ) wszyscy narzekają że WIELKIMI ale mi to tam nie przeszkadza.
Ale fakt CI Plusa i Orange - nic wielkiego , ale oni to mają chyba w d... przecież nie biorą za to kasy więc co ich to (głupie myślenie) ale wątpie żeby kiedyś to poprawili ... a szkoda :x

Jestem ciekaw czy w jakiejś sieci pojawi się coś typu ''Szczęśliwego nowego roku'' bo chyba kiedyś coś takiego było prawda?? :roll:

#378100  autor: KamaZ
 02 sty 2010, 01:43
Ostatnio jak byłem u kumpla, który mieszka w miejscowości w której z zasięgiem jest tragicznie (jedynie przy oknie da się złapać kreskę albo dwie lub na dworze) złapałem Ere z CI "Grzęda Sokalska", ale nie mam pojęcia z jakiej dokładnie miejscowości dolatuje. W Orange łapie nawet sygnał z nadajnika znajdującego się prawie 30 km od tej miejscowości.

#378990  autor: Gadulski
 06 sty 2010, 16:50
KamaZ, oto po raz kolejny w Cell Info Era pojawia się mezoregion fizycznogeograficzny :) Tego nie znajdziecie w żadnej innej sieci!
Pozdrawiam :)

Obrazek

#378995  autor: Szalony
 06 sty 2010, 17:19
U mnie w Aleksandrowie Lodzkim Era na nowym bts nadaje na przemian pelna nazwe miasta i zaleznie od sektora - glowna ulice z sektora w moim przypadku 11 Listopada :-) Naprawde Cellinfo Ery to rewelacja - choc wiem ze niektorzy tego nie lubia i wola jak maja pusty wyswietlacz :-D

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#378997  autor: Gadulski
 06 sty 2010, 17:27
Szalony, Ci którzy tej usługi nie lubią mogą ją po prostu wyłączyć :)
A jakie nazwy emitują pozostałe BTSy w Aleksandrowie Lodzkim?

Obrazek

#378998  autor: Szalony
 06 sty 2010, 17:35
Pierwszy bts uruchominy ponad 10lat emituje pelna nazwe miasta i region - Wysoczyzna Laska - troche ta wysoczyzna dziwna jest ;-) pewnie jak 10lat temu w system to wklepali to juz nie zmieniali - zreszta sporo bts poza miastem w Lodzkiem emituje nazwe miejscowosci gdzie stoi bts i ta nazwe Wysoczyzna Laska :) Zanim tego w Erze nie zobaczylem to nawet nie wiedzialem ze mieszkam na Wysoczyznie Laska :mrgreen:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#379096  autor: KamaZ
 07 sty 2010, 00:02
Takie rzeczy tylko w Erze 8)

Fajna sprawa to ich CI. Zawsze to coś ciekawszego na wyświetlaczu niż Lubelskie lub Zasięg iPlus 3G :P

#379121  autor: matchojs85
 07 sty 2010, 08:29
KamaZ pisze: Zawsze to coś ciekawszego na wyświetlaczu niż Lubelskie lub Zasięg iPlus 3G :P
Ja za to mam najwiekszy zasieg UMTS i nie mam tam żadnych CI.. nie musze sie jarać pseudo dodatkiem do zacofanego GSM :P

Pozdrawiam, matchojs85.

#379190  autor: Gadulski
 07 sty 2010, 17:57
matchojs85, Lublin to musi być w porzo miasto! I UMTS jest... no, no...

Pozazdrościć... :P

Obrazek
  • Strona 24 z 99
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 99
  • 1
  • 22