play4you2 pisze:W kwestji dotyczącej "starej" Umowy, ona nie zostaje "skrócona". Wówczas łączny czas trwania kontraktu wydłuża się o okres zawarcia Aneksu. Tzn., jeżeli Aneks zawarto 3 miesiące przed zakończeniem "starej" Umowy, to Zobowiązanie (nowe) wynosi nie 24 miesiące, a "27 miesięcy". Jednak, jak napisałem powyżej, warunki aneksu wchodzą o te 3 miesiące wcześniej.
Uff, chyba udało mi się jasno to wytłumaczyć

dla mnie jest to zrozumiałe i nie stanowi to dla mnie zaskoczenia. Próbowałem wytłumaczyć konsultantce, ale się uparła. Sama użyła określenia, że stara umowa zostanie skrócona z chwilą podpisania aneksu. Natomiast nowa umowa będzie trwać (w moim przypadku) kolejne 6 m-cy od podpisania aneksu. Szkoda, że nie mogłem nigdzie regulaminu Replay na 6 m-cy znaleźć bo bym kazał jej wskazać ten punkt w regulaminie. W tak sobie myślę, że albo:
1)się nie douczyła z regulaminu
2)z premedytacją wali kit przez słuchawkę telefonu

)
Szkoda, że nie zapamiętałem nazwiska bo bym zadzwonił i grzecznie wyprowadził z błędu
play4you2 pisze:Hmm, już postaram sie to wszystko wyjaśnić. W sieci Play jest następująco: Posłużę się przykładem.
Abonent podpisuje Aneks w miesiącu "x", będąc w Okresie Rozliczeniowym "do 1 każdego miesiąca", powiedzmy 3 dnia nowego Okresu. Zgodnie z Warunkami zawartymi również na Aneksie, powinien on wejść w życie od 1 dnia nowego Okresu Rozliczeniowego. Jeżeli jednak, ten sam Abonent zawrze aneks po 14 dniu w miesiącu "x", to zgodnie z literą prawa, Operator może aktywować postanowienia Aneksu od 1 dnia Nowego Okresu Rozliczeniowego, ale następującym po najbliższym Okresie Rozliczeniowym. Już tłumaczę, powiedzmy Aneks podpisano np 15 stycznia, to jego postanowienia (warunki) zostaną wprowadzone 1 marca. Aneks podpisano 3 stycznia, to jego postanowienia wejdą w życie od 1 lutego. Tak to wszystko wygląda.
hehe, a to widzę, że mi się upiekło

)
Jeśli dobrze rozumiem, to jeszcze przez następne 2 miesiąc będę miał stare warunki umowy??
Stara umowa mi się kończy 21 grudnia 2009.
Aneks z dnia 20 listopada 2009 r.
Podpisałem go z datą 23 listopada 2009 r.
Postanowienia aneksu wchodzą w życie po 10 dniach roboczych od jego podpisania, więc dopiero 7 grudnia

), a że mój okres rozliczeniowy jest od 1 do ostatniego dnia miesiąca to jeszcze cały grudzień i styczeń 2010 r. będę miał starą taryfę
hehe z tego wynika, że z replaya 50% w rzeczywistości skorzystam tylko 5 m-cy
jakbym chciał odstąpić od umowy to ile mam czasu ?? 10 dni roboczych czy kalendarzowych ??
edit: widzę, że regulamin swoje a życie swoje

)) już mam aktywny Replay 50% hehe