Btk_Tomas pisze:próbowałeś odpalić ten starter??? Ja na Twoim miejscu poszedłbym do jakiegoś punktu Orange i próbował zarejestrować numer na siebie, jeżeli pojawi się problem zrób aferę i tyle.
Nie chcę odpalać startera, bo tak naprawdę nie wiem jaki ma numer. Nie chcę tego numeru dla siebie. Chcę go sprzedać. Starter odpalony = używany. Starter używany = niższa cena
Poczekam na oficjalną odpowiedź Orange na piśmie.
A ze sprzedażą startera na bank będę miał problemy, bo na naklejce będzie wydrukowany numer X na karcie matce wydrukowany X lub jakiś inny, a numer prawdziwy może być jeszcze inny. I weź to teraz sprzedaj. Masakra
[ Dodano: 2010-01-20, 01:06 ]
Zadzwonili do mnie z Orange w sprawie reklamacji.
Konsultant stwierdził iż nastąpił błąd w druku.
Poinformował mnie też, jaki numer jest przypisany do karty sim.
Na szczęście jest to lepszy numer niż był pierwotnie. Podczas rozmowy z konsultantem odpakowałem starter. Na karcie matce też był wydrukowany błędny numer (ten sam co na opakowaniu na naklejce).
Numer seryjny na karcie sim był zgodny z numerem z naklejki. Skoro wydrukowany numer na karcie i naklejce jest błędny, to tak naprawdę nie mam w dalszym ciągu pewności, co do poprawności kodu puk wydrukowanego na karcie matce. Nawet konsultant nie był w stanie tego sprawdzić bez odpalenia startera (nie chciałem tego teraz robić).
Tak naprawdę muszę wierzyć konsultantowi na słowo że na karcie jest zapisany taki numer jaki mi podał, bo nie mam jak go zweryfikować bez odpalania. Powiedziałem o tym konsultantowi i dostałem zapewnienie, że otrzymam pismo, mniej więcej o takiej treści (tyle co zapamiętałem podczas rozmowy): "starter o numerze karty sim xxxxxxxxxxxxxxxxxxx z wydrukowanym numerem telefonu xxx xxx xxx został wyprodukowany nieprawidłowo. Faktyczny numer tego startera to xxxxxxxxx.
Aby sprawdzić numer puk musiałbym odpalić starter i zadzwonić do biura obsługi (takie dostałem info od konsultanta). Jednak z tym krokiem się wstrzymam do czasu otrzymania oficjalnego pisma od Orange (właśnie je tworzą).
Najprawdopodobniej po otrzymaniu pisma odpalę starter, zarejestruje na siebie, wyrobię duplikat karty sim (bo kto mi kupi kartę z błędnie wydrukowanym numerem, pomimo pisma wyjaśniającego z Orange; nie chcę, aby ktoś pomyślał, że coś kombinowałem przy starterze) i sprzedam na allegro.
Macie jakieś pomysły jak się mam zachować w tej sytuacji?
Ciekawe co zrobiłby Orange gdyby numer zapisany na karcie był dużo gorszy. Dzięki temu, że jest lepszy niż był podany, takie rozwiązanie jak proponuje Orange odpowiada mi.
Jeśli numer byłby gorszy, na pewno sprawa potoczyłaby się inaczej, bo chciałbym co najmniej tak samo dobry numer, jaki był wydrukowany na starterze.