• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#377970  autor: muchakk
 01 sty 2010, 14:42
Cóż, jak ktoś zna się troszke na technice to chyba wie, że Play nie wybiera się dla jakosci sieci, tylko i wyłacznie dla cen

Play powinny wybierać osoby które choć trochę obeznane są w "dziedzinie" GSM. Normalna osoba która się na tym nie zna może mieć problemu w godzinach szczytu gdy osoba znająca się będzie normalnie korzystać z telefonu (kwestia zmiany sieci ;-) )

#377972  autor: ciuchcia
 01 sty 2010, 14:51
W Gdańsku Play nie szlo sie dodzwonic na Plusa i Playa. Sms wyslany z ery do Plusa nie dotarl do tej pory ;/

#377973  autor: hubert667
 01 sty 2010, 14:56
Dziwi mnie tylko dlaczego w Krakowie sieć 3G Playa się zapychała. Tzn play online w komórce działał bez zarzutu, pełne 1mbit/s, stabilne połączenie praktycznie cały czas o północy, ale gdy już próbowałem gdzieś zadzwonić to "błąd połączenia". O ile zapychanie się E-GSM rozumiem bo mają tylko 25 kanałów to zapychania 3G już nie. Przecież mają dokładnie takie same możliwości po 3G jak W3 jeżeli chodzi o szerokość pasma więc gdzie leży problem że to właśnie 3G play się zapycha mimo tego że mają kilkakrotnie mniej klientów...

#377977  autor: kowcio
 01 sty 2010, 15:06
hubert667, mówię, że sieć Play skonfigurowana jest tragicznie. Oni chyba nie mają żadnych priorytetów. Pierw powinny być obsługiwane połączenia z transmisją głosu, później SMSy, na samym końcu transmisja danych...
A sieć się zapycha, bo oni chyba wszystko za pomocą radiolinii transmitują, a sprzet mają badziewny oraz brak światłowodów robi swoje. Może Play nie ma dużo klientów, ale jednak ci klienci Play'a korzystają ostro z telefonu.
Chyba, że się mylę, ale to dla mnie logiczne jest.

#377981  autor: hubert667
 01 sty 2010, 15:13
Nie wydaje mi się zeby DATA miał wiekszy priorytet niż Voice, to była by już przesada. No dla mnie to jest dziwne, bo właśnie wygląda jakby było zupelnie odwrotnie jak mówisz skoro internet działał tak szybko. Czyli że szkielet działał całkiem dobrze i łącze do nodeB nie było zapchane ale.... no właśnie coś się stało że jednak rozmowy działały fatalnie. CZy jest jakaś maksymalna liczba połączen które moze obsluzyć jedna antena sektorowa dla 3G? Choć u konkurencji jednak to działa więc nie wiem.

#377983  autor: mariusz9a
 01 sty 2010, 15:17
borax11 pisze:Wszyscy w święta uciekniemy do GSM ( koniecznie) Plusa.
I myślisz, że Plus Cie wpuści do swojej sieci? Nie żartuj :lol:

#377984  autor: ms93
 01 sty 2010, 15:20
mariusz9a pisze:I myślisz, że Plus Cie wpuści do swojej sieci? Nie żartuj
Bywaja problemy, ale wpuszcza ;) Mialem w swieta problemy z zalogowaniem recznym, ale restart telefonu pomogl.

#377985  autor: kowcio
 01 sty 2010, 15:24
ms93 pisze:restart telefonu pomogl.
Ano własnie, dlaczego w Play trzeba restartowac telefony. Ludzie żalą się na to. Wczoraj w nocy ktoś nawet o tym na blogu pisał, że musiał restartować telefon żeby się zalogował do sieci. Ja też tak musiałem. Jak na ręcznym wybierałem Plusa albo Play- logował się, logował... i błąd.

No i dlaczego Play nie restartuje nadajników? To też mnie ciekawi :-/ Przez to jest masa problemów. Zapewne te z restartem telefonu również, bo jestem przekonany że po restarcie nadajnika telefon automatycznie zalogowałby się do sieci.

#377986  autor: mariusz9a
 01 sty 2010, 15:25
ms93 pisze:
mariusz9a pisze:I myślisz, że Plus Cie wpuści do swojej sieci? Nie żartuj
Bywaja problemy, ale wpuszcza ;) Mialem w swieta problemy z zalogowaniem recznym, ale restart telefonu pomogl.
Jeśli ma zasoby to wpuści. Ale jeśli jest przypchany to zapomnij o roamingu Plusa :-D Ale oficjalnie priorytet masz taki sam jak abonent Plusa. Oficjalnie... ;-) (ja wiem jak to jest w praktyce)

#377991  autor: matchojs85
 01 sty 2010, 15:33
Play nadal ma kłopoty!
Krótkie kody nie działają (play 24 menu) nie działa!!

Pozdrawiam, matchojs85.

#378000  autor: politykier
 01 sty 2010, 16:15
Warszawa
Play: smsy o północy bez większych problemów, głos - 2 czy 3 próby połączenia odrzucone, reszta w porządku, jakość połączenia do Orange tragiczna, chyba wina po drugiej stronie słuchawki, teraz nie działa internetowe play24, za to smsy, krótkie kody, doładowania itp. bez problemów, bonusy przyznane wyjątkowo szybko
Orange: o północy nie miałem okazji sprawdzić, ale jeszcze teraz smsy spływają jak chcą, głównie po restarcie telefonu, ale już połączenie bez problemów

#378003  autor: borax11
 01 sty 2010, 16:25
U mnie Play24 działa(USSD) ;)
To naprawdę nikt mi nie wyjaśni dlaczego pisało KARTA SIM NIEAKTYWNA ? ;)

#378016  autor: zaq22
 01 sty 2010, 17:01
Niestety nie da się zalogować przez internet do sieci play na swoje konto. Nawet strona się nie otwiera, a jak się otworzy to i tak zalogować się nie można http://24.playmobile.pl/
Poza tym nie da się aktywować darmowego numeru ani sprawdzić czy darmowy numer w play fresh jest aktywny. Nie działa kod *111*10*4#
Ostatnio zmieniony 01 sty 2010, 17:05 przez zaq22, łącznie zmieniany 1 raz.

#378018  autor: ms93
 01 sty 2010, 17:03
Z Play24 sa problemy od kilku dni. Wczoraj dzialalo, ale znow padlo.

#378020  autor: Prometo
 01 sty 2010, 17:26
Wysłałem około 30 smsów do różnych sieci i żaden raport o dostarczeniu do mnie nie dotarł. Czekałem około godziny jak na telefonie pokazało info że wiadomości zostały wysłane.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#378024  autor: muchakk
 01 sty 2010, 17:37
Prometo o jakiej sieci mowa?

#378043  autor: user_delete10
 01 sty 2010, 18:57
Wcale tak fajnie nie było jak tutaj wszyscy chwalą... Godz. 00:02 - smsy Plus - Plus i Orange - Orange wysyłały się i dochodziły w czasie rzeczywistym ale w tym samym czasie jeśli chodzi o dzwonienie katastrofa! Orange - sieć zajęta, Plus sam bez żadnego komunikatu zakańczał połączenie po kilka sek. Jak rok temu po 1 kilka minut już można było dzwonić. Natomiast na Ere po 1 łapała poczta a po kilku sek. przychodził sms,że dany nr. jest już w zasięgu i tak w kółko. Ciągle łapała poczta a za kilka sek. tel. niby był w zasięgu... Do Playa w porządku.
Dodam, że to wszystko na wsi,przedmieścia Gliwic na BTS 900.

#378046  autor: kwistas
 01 sty 2010, 19:01
Play w sylwestra chodził jak trzeba, nie było problemów, może z jeden raz miałem "sieć zajęta", tak to normalnie dzwoniłem i wysyłałem smsy.

Reszta nie wiem, bo nie używałem.

#378050  autor: matchojs85
 01 sty 2010, 19:28
kwistas pisze:Play w sylwestra chodził jak trzeba, nie było problemów, może z jeden raz miałem "sieć zajęta", tak to normalnie dzwoniłem i wysyłałem smsy.

Reszta nie wiem, bo nie używałem.
A mi tam PLAY w Lublinie padł..
i do tej pory nie działa P24

Pozdrawiam, matchojs85.

#378063  autor: Mathia
 01 sty 2010, 20:59
Godz. 0.05 Play - wysyłanie SMS do W3 bez problemu w czasie rzeczywistym, połączenia głosowe bez problemu do sieci stacjonarnych. Nie na rzekam, a nawet chwalę. Jest ok.
  • Strona 8 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8