• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #373348  autor: wiemar
 04 gru 2009, 10:44
kiedyś wysłałem smsa na darmowy numer: 80xx (często reklama leci w TV). i teraz co dziennie przychodzi mi od nich sms że mam szanse wygrać 50tys zł, potem że 10tys zł, a pózniej dostąłem informacie że: wygrał pan ale trzeba wysłac PUSTY sms na numer 74xx czyłi za 4zł, że komisja mnie wylosowała i czeka na PUSTY sms za 4zł, że czek na 10tys zł czeka ale trzeba wysłać PUSTY sms za 4zł,że wzywa się abonenta sieci ERA (a ja mam numer 888xxxxxx), że zostąło mi kilka minut żeby odebrać nagrode ale znów PUSTEGO smsa chcieli. Dziennie przychodzi mi z 10 takich smsów albo i wiecej. Jeszcze nigdy nie wysłalem tego smsa za 4zł. No to się wkurzyłem i zainstalowałem sobie program sms flooder na symbiana i dziennie wysyłam im po 200-400 smsów na ten darmowy numer 80xx żeby sie odczepili. można z tym cos jeszcze zrobic? moze jakby kilkaset osob z takim programem na symbiana wysyłało dziennie kilkaset smsów na ten darmowy numer to by cos dało?

#373391  autor: kowcio
 04 gru 2009, 15:56
A czytałeś regulamin przed wysłaniem SMSa? Nie...

W takim razie pisz @ do operatora i może wyłączą to... Tutaj nikt Ci tego nie wyłaczy. Poza tym były już tematy o tym SMSowym SPAMie.

#377553  autor: despera
 29 gru 2009, 16:44
Jak jesteś zarejestrowanym użytkownikiem/abonentem to zadzwoń do BOK i jak trafisz na kumatego to podajesz z kartki numery do zablokowania z tych 7**** i oni Ci je zablokują - w erze działa

#377884  autor: borax11
 31 gru 2009, 20:15
Ja się pytam po co wysyłasz im 200-400 sms dziennie ? :lol:
Zamiast wysyłać tyle darmowych esów to byś dał im spokój -> tzn. nic nie wysyłał tylko ignorował te esy.
Po jakimś czasie nie będą tego wysyłać ;)
Sprawdzone. :smt006

#377889  autor: jablo
 31 gru 2009, 20:37
Beda wysyłac bo jest dopisany do katalogu. A to że wysyłasz SMSy (puste (których i tak nikt nie czyta) nie za dobrze świadczy o poziomie Twojego rozgarnięcia :D
Tylko i wyłacznie telefon do BOK i zaprzestanie odpisywania na te wiadomosci.

#384968  autor: Alek06
 02 lut 2010, 21:57
Nie dawno Janusz Wajs poruszał ten temat... niestety - nic sie nie zrobi bo akceptuje sie regulamin z chwila wysłania smsa.

#384977  autor: ciuchcia
 02 lut 2010, 22:11
Ja dzis dostalem jednego takiego smsa. Znalazlem na stronie Play do kogo nalezy ten nr, wszedlem na strone - wygrzebalem telefon i zadzwonilem. Grzecznie zapytalem skad maja moj nr i czy mozna mnie usunac z bazy. Nie bylo zadnego namawiania ze strony Pani po drugiej stronie sluchawki. Wytlumaczyla w jaki sposob mozna trafic na ich liste i ze przyjmuje dyspozycje usuniecia z bazy. Ale ja dalej bylem ciekaw skad mieli moj nr. Napisalem do nich maila (wg procedury reklamacyjnej opisanej w ich regulaminie). Odpowiedz dostalem w kilkanascie minut:
Witam!

Z tego numeru były zamawiane od nas dwa dzwonki mp3.
Jeden dzwonek to odgłos "Beeeeeeek... Ups, Odbiło Mi Się", zamówiono:
2008-01-31
Drugi dzwonek to "Kolęda Czesia", zamówiono: 2008-02-07
Zamówienie smsem naszego produkty jest jednoznaczne z akceptacją
regulaminu i zgodą na otrzymywanie od nas smsów.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystkie wątpliwości.
Jeżeli nie chce Pan otrzymywać od nas więcej smsów, proszę napisać.
Wtedy usuniemy Pana numer.

Pozdrowienia!
Dział reklamacji
Dodam, ze telefon byl brany we wrzesniu 2009 jako nowa aktywacja. Wiec troche smiesznie wyszlo, bo to musial byc poprzedni wlasciciel nr. Tak czy inaczej wydaje mi sie ze latwo jest usunac telefon z takiej bazy (jeszcze zobaczymy czy cos od nich bedzie przychodzic)