• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #377806  autor: alex15q
 31 gru 2009, 09:57
Witam! Mam ten telefon parę dni, są w nim 2 tematy (czarny i biały), ale nie moge zainstalować innych. Próbowałem pliki typu thm. i swf. Niestety thm. nie widzi a swf. nie można dać na tapetę. Znacie jakiś sposób żeby zmienić tematy?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 21:57 przez alex15q, łącznie zmieniany 1 raz.

#377875  autor: walker13150
 31 gru 2009, 17:26
Myślę, że oczywiście. W moim ku990, jest to samo (i pewnie w każdym LG), więc w kg500 też. Potrzebny jest do tego program Theme Manager i EFS Media Builder.
Posłużę się tym postem, oto jego treść:
,,Jak zainstalować:
Podczas ładowania się Theme Manager próbuje zlokalizować plik o nazwie ThemeList.txt (o tym pliku nieco później), który może być przechowywane zarówno w pamięci telefonu jak i na karcie pamięci.

Instalacja na karcie pamięci:
1) Korzystając z EFS Media Builder przejdź do "LGAPP / Media / swf /".
2) przeciągnij i upuść "widget2.swf", "widget4.swf" oraz wszelkie niestandardowe pliki NYX do tego folderu.
3) z EFS Teraz przejdź do "LGAPP / Media / swf / theme".
4) przeciągnij i upuść "theme_bg2.swf" do tego folderu.
5) Kliknij przycisk Disconnect i naciśnij YES, w okienku które wyskoczy.

Po ponownym uruchomieniu się fona wykonujemy następujące czynności:

4) W menu fonika wchodzimy kolejno:
Menu > Ustawienia > Ustawienia telefonu > Łączność > Tryb połączenia Usb i z listy klikamy na Pamięć Masowa
5) Teraz w trybie pamięci masowej podłączamy telefon do komputera i przechodzimy do Karta pamięci (wyświetlą nam się wszystkie foldery jakie są na karcie)
6) przeciągnij i upuść Folder "Themes" do folderu głównego na karcie pamięci (tam gdzie foldery "Documents" , "Games & Applications" , "Images" , "Other" itd.)
7) Odłącz telefon od komputera i idż do:
Menu > Ustawienia > Ekran > Motyw telefonu i wybierz z listy motyw "Srebrny" (2 od góry).
8) Naciskamy przycisk z czerwoną słuchawką klikamy 2x przycisk 'C' i wybieramy motyw:]

Instalacja do pamięci telefonu:
1) Przed zainstalowaniem czegokolwiek otwieramy plik "ThemeList.txt" znajduje się w folderze tematy i zmieniamy wszystkie lokalizacje z 0 na 1 (wszystkie informacje dotyczące pliku ThemeList.txt są dostępne właśnie w tym pliku)
2) Korzystanie z EFS Media Builder przejdź do "LGAPP / Media / swf /".
3) przeciągnij i upuść "widget2.swf", "widget4.swf" oraz wszelkie niestandardowe NYX pliki do tej lokalizacji.
4) teraz z EFS, przejdź do "LGAPP / Media / swf / Theme".
5) przeciągnij i upuść "theme_bg2.swf" i folder "Theme" do tej lokalizacji.
6) Kliknij przycisk Disconnect i naciśnij YES, w okienku które wyskoczy.

Po ponownym uruchomieniu się fona wykonujemy następujące czynności:

7) Odłącz telefon od komputera i do:
Menu > Ustawienia > Ekran > Motyw telefonu i wybierz z listy motyw "Srebrny" (2 od góry).
8) Naciskamy przycisk z czerwoną słuchawką klikamy 2x przycisk 'C' i wybieramy motyw:]

Jak korzystać.

Gdy temat "Srebrny"się załaduje klikamy 2x przycisk "C" (znajduje się on między zieloną a czerwoną słuchawką), aby włączyć Theme Manager

W górnym menu klikamy na "Motywy". wyświetli nam się lista dostępnych tematów. Za pomocą strzałek w lewo i prawo, albo korzystając z pokrętła ostrości w aparacie, poruszamy się po stronach i kliknij na temat który chcemy użyć. Gdy mamy już wybrany temat klikamy znów 2x "C" aby potwierdzić wybór.

W górnym menu znajduje się też przycisk "Zegarki" który wyświetla listę dostępnych zegarów. Za pomocą strzałek w lewo i prawo, albo korzystając z pokrętła ostrości w aparacie, poruszamy się po stronach i kliknij na zegar który chcemy użyć. Gdy mamy już wybrany zegar klikamy znów 2x "C" aby potwierdzić wybór.

Trzecią i ostatnią opcją w górnym menu jest opcja "Ustaw". Umożliwia ona modyfikację niektórych aspektów wszystkich tematów, takich jak zmiany między czarnym i kolorowymi ikonami. Po zakończeniu dokonywania zmian klikamy podwójne "C", aby je zastosować.

Dodajemy Temat do Theme managera 3.2:

Kopiujemy katalog z motywem do katalogu Themes.
Edytujemy plik ThemeList.txt w dowolnym edytorze tekstu, np. Notepad, przechodzimy do sekcji <Themelist> i dodajemy linijkę z konfiguracją ścieżki dostępu do nowo dodanego motywu."
a przykładzie motywu vTocco:

<vTocco ThemeName="Vtocco" Location="1" FolderName="vTocco" FileName="vTocco.swf" />

Obrazek

gdzie:
ThemeName="Vtocco" - nazwa tematu jaka będzie widoczna w TM3.2
Location="1" - lokalizacja tematu, w tym przypadku pamięć telefonu, Location="0" - karta pamięci
FolderName="vTocco" - nazwa folderu, w którym znajdują się pliki tematu
FileName="vTocco.swf" - nazwa pliku wywołującego temat

UWAGA
u mnie jest FileName="vTocco.swf" ponieważ zmieniłem sobie nazwę dla łatwiejszego rozpoznawania, ale przeważnie plik ten wygląda tak: theme_bg2.swf
 #379636  autor: alex15q
 09 sty 2010, 18:46
Sorki, że tak późno odpowiadam, ale nie miałem czasu :( Dzięki za odpowiedź, ale niestety u mnie tak nie działa.
Może komuś się udało z tym modelem???