• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #377631  autor: tricki
 30 gru 2009, 08:13
czy macie podobny problem? Odkryłem to przypadkowo bo na te nr rzadko się dzwoni. Miałem taką sytuację trzy krotnie w ciągu roku. Nie można było się dodzwonić na 112, 998, 997. W momencie próby połączenia natychmiast je kończyło, zasięg był i inne połaczenia można było wykonać. Dwa razy miałem sytuację nagłą wezwania pomocy. Nie muszę mówić co czułem !!! :smt011

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#377635  autor: Rezo
 30 gru 2009, 09:09
Potwierdzam, miałem w wakacje ten sam problem. Mimo wielu prób nie udało mi się połączyć z numerami 997 i 112. Sądziłem że to odosobniony przypadek, a okazuje się że nie.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#377639  autor: play4you2
 30 gru 2009, 09:22
Szczerze powiedziawszy, nie otrzymywalismy żadnych sygnałów, że nie mozna się połączyć na te numeru. A czy zgłaszaliście to do nas??

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#377641  autor: Rezo
 30 gru 2009, 09:31
Nie zgłosiłem bo uważałem że mój przypadek jest pojedynczy i pomyslałem że się nie zdarzy więcej. Okazuje się jednak że należałoby się przyjrzeć problemowi.

Jeśli teraz spotkają mnie ponownie takie problemy, na pewno Was powiadomie. Mam tylko nadzieje że nie będę musiał...
Ostatnio zmieniony 30 gru 2009, 09:36 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#377642  autor: play4you2
 30 gru 2009, 09:34
To bardzo ważne, aby móc połączyć się z numerami alarmowymi. Szczerze powiedziawszy, ja się nie spotkałem z tym, że nie mozna było zadzwonić np na 112. Podajcie mi na PW miejscowości, z których nie mogliście dodzwonić sie na te numery i Wasze nr telefonów. Sprawdzę to koniecznie, gdyż sprawa jest bardzo ważna.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#377643  autor: tricki
 30 gru 2009, 09:42
wysłałem na pw

PLAY to niewątpliwie sieć dla cierpliwych i wyrozumiałych Klientów - a więc najpierw przyznali 30 zł rekompensaty, potem 100zł a na koniec kiedy poprosiłem o aktywacje powiedzieli ze to pomyłka i moge otrzymać 10zł!!!

#377649  autor: mikage1
 30 gru 2009, 10:16
podobny temat założyłem ponad rok temu tutaj - chodziło o brak możliwości połączenia z numerem 986 czyli strażą miejską (komunikat: nieprawidłowy format numeru) - okazało się że problem dotyczył Poznania czy Katowic, gdy w tym samym czasie w Warszawie i Częstochowie nr działał poprawnie...
- dzisiaj numer 986 w Poznaniu już jest z Play dostępny

[ Dodano: 2009-12-30, 10:18 ]
play4you2 pisze:To bardzo ważne, aby móc połączyć się z numerami alarmowymi. Szczerze powiedziawszy, ja się nie spotkałem z tym, że nie mozna było zadzwonić np na 112. Podajcie mi na PW miejscowości, z których nie mogliście dodzwonić sie na te numery i Wasze nr telefonów. Sprawdzę to koniecznie, gdyż sprawa jest bardzo ważna.
przecież na 112 można dodzwonić się nawet bez karty sim...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#377666  autor: play4you2
 30 gru 2009, 11:21
mikage1 pisze:okazało się że problem dotyczył Poznania czy Katowic, gdy w tym samym czasie w Warszawie i Częstochowie nr działał poprawnie...
- dzisiaj numer 986 w Poznaniu już jest z Play dostępny
Powiem Ci, że często to zależyod numeru dostępowego danej jednostki. Straż Miejska powinna nam dać numer dostępowy, pod który należy przesyłać połączenia na 986. Jak nam tego nie dała, rzeczywiście mogły być kłopoty. Operator w takim przypadku nie ma obowiązku aby we własnym zakresie zdobywać takie informacje, choć my to robimy. Jednak wystarczy, że dana jednostka zmieni ten numer i nas o tym nie poinformuje a wtedy już może coś nie działać. Co do 112 to zgadzam sie z Tobą, że tak jest, jednak jeżeli mimo wszystko są jakieś problemy, to moja rada, za każdym razem nas o tym informujcie. Z tymi numerami to bardzo ważna sprawa, gdyż często zależy od tego nawet ludzkie życie, więc z naszej strony pilnujemy jak to tylko możliwe, aby była mozliwość wykonania takiego połączenia z każdego rejonu Polski. Tym bardziej będziemy wdzięczni, jak ktoś nas poinformuje, że w jakiejś lokalizacji ten numer nie działa. Może się zdarzyć, że np. 997 lub 998 może nie zadziałać, ale 112 powinno za każdym razem.

#379809  autor: margal
 10 sty 2010, 10:50
Nie orientuję się, bo nie miałem potrzeby.
Ale mój kolega ma Play-a, musiał zadzwonić pod 112 i z Katowic nie było problemu.

#379840  autor: Fazzi
 10 sty 2010, 12:56
Ja tylko napiszę że sam problemu nie miałem z dodzwonieniem się z Play'a na 112 więc najwyraźniej zależy od lokalizacji skąd się dzwoni.