Ja myślę, że 15 pojawi się po prostu "obok" 16 i patrząc na wymagania koncesyjne Centernetu powinno sie to stać na dniach, więc bądźmy czujni... Wydaje mi się, że będzie to operacja logiczna, bez fizycznej ingerencji w BTSy (dokładania anten, itp.), dziesiejsze sprzęty powinny bez problemu coś takiego obsługiwać.ms93 pisze:Moze zrobia masowa zmiane MNC 16 na 15?Ciekawe czy daloby sie to zrobic zdalnie...
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Sferia/Aero 2 mają takie "all in one" że i PLAY by mogli pomóc...... Albo kupić i spokój....swetener pisze:Ja myślę, że 15 pojawi się po prostu "obok" 16 i patrząc na wymagania koncesyjne Centernetu powinno sie to stać na dniach, więc bądźmy czujni... Wydaje mi się, że będzie to operacja logiczna, bez fizycznej ingerencji w BTSy (dokładania anten, itp.), dziesiejsze sprzęty powinny bez problemu coś takiego obsługiwać.ms93 pisze:Moze zrobia masowa zmiane MNC 16 na 15?Ciekawe czy daloby sie to zrobic zdalnie...
SZKODA WIELKA że nie mają "gadane" na 850/900 a tylko neta....
Juz nie przesadzajmy. Jak tak dalej pójdzie to im się nieźle zap... ta transmisjadespera pisze:Sferia/Aero 2 mają takie "all in one" że i PLAY by mogli pomóc...... Albo kupić i spokój....swetener pisze:Ja myślę, że 15 pojawi się po prostu "obok" 16 i patrząc na wymagania koncesyjne Centernetu powinno sie to stać na dniach, więc bądźmy czujni... Wydaje mi się, że będzie to operacja logiczna, bez fizycznej ingerencji w BTSy (dokładania anten, itp.), dziesiejsze sprzęty powinny bez problemu coś takiego obsługiwać.ms93 pisze:Moze zrobia masowa zmiane MNC 16 na 15?Ciekawe czy daloby sie to zrobic zdalnie...
SZKODA WIELKA że nie mają "gadane" na 850/900 a tylko neta....

CHyba wiele osób boli Play. Chyba tylko dlatego, ze naruszyło stagnację W3.
Nie ukrywajmy, że dzięki nowym operatorom jest ruch! Dzięki działaniom Solorza (którego jakiś nie trawię) będziemy mieli więcej możliwości korzystania z Internetu.
Współpraca tak, przejęć nie!
Nie ukrywajmy, że dzięki nowym operatorom jest ruch! Dzięki działaniom Solorza (którego jakiś nie trawię) będziemy mieli więcej możliwości korzystania z Internetu.
Współpraca tak, przejęć nie!
W Warszawie również pojawił się wreszcie sygnał CenterNetu z kilku wybranych lokalizacji Sferia/Aero2/Mobyland. Również na razie nie można się zalogować SIM CenterNetu...
Jeśli chodzi o GSM1800 to CenterNet świeci ze stacji które nie są w stanie zapewnić własnego zasięgu wRodzinie w moim domu
Ale jak odpalą sygnał z 3 innych lokalizacji to zasięg będzie w okolicy okien
2 najbliższe stacje które powinny zapewnić nie ginący zasięg wewnątrz mieszkania milczą - jedna nowa nieodpalona a druga nierozbudowana tylko z sygnałem Sferii CDMA2000.
Jeśli chodzi o GSM1800 to CenterNet świeci ze stacji które nie są w stanie zapewnić własnego zasięgu wRodzinie w moim domu

Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, 22:11 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Z tego co wiem, w Poznaniu tez jest.
Ja widze nadajnik z okna, to problemu z zasiegiem nie ma
W poniedzialek zobacze jak reszta stacji w Sosnowcu.
Pewnie nie wlaczyli teraz, bo jeszcze by im padlo w zwiazku z sylwestrem
Mozliwe tez, ze dziala jak Mobyland - tylko polaczenia wewnatrz sieci.
Ja widze nadajnik z okna, to problemu z zasiegiem nie ma

Pewnie nie wlaczyli teraz, bo jeszcze by im padlo w zwiazku z sylwestrem

Tego nawet wczoraj nie bylo, przynajmniej w Sosnowcu.kowcio pisze:Niedawno to odkryłem, kilka dni temu tego nie było.
Dzis na ostatnia chwile odpalili. Nadal nie loguje, choc telefon z ich karta co jakis czas probuje sie przelogowac z Ery do PL15, co skutkuje brakiem zasiegu przez chwile

Na pewno nie na wszystkich odpalili CenterNet. W Warszawie wygląda na to że nie na więcej niż 5 (podczas gdy Mobyland jest dostępny z prawie 20) W centrum miasta wyłapuję też stację w Jankach (gmina Raszyn) i... Nowym Dworze Mazowieckim.
Na razie te odpalenia wyglądają jak początkowa "Edycja specjalna" w abonamencie czyli pozorowane wykorzystanie przyznanych częstotliwości wg otrzymanej koncesji...
Ciekawe kiedy wpuszczą wRodzinie
Później część klientów będzie się skarżyła że gdy mieli "Era" na wyświetlaczu to był pełny zasięg a teraz jest taki słaby "wRodzinie"... 
Na razie te odpalenia wyglądają jak początkowa "Edycja specjalna" w abonamencie czyli pozorowane wykorzystanie przyznanych częstotliwości wg otrzymanej koncesji...
Ciekawe kiedy wpuszczą wRodzinie

Pozdrawiam
W Poznaniu, tam gdzie jest sygnał Mobyland'u, tam też jest PL-15. Co ciekawe nie z każdej lokalizacji, z której nadają Aero 2 i Sferia, jest sygnał Mobyland'u, a pewnie i zarazem Centernet'u. Trochę mnie to ciekawi, bo może z wysokich wieżowców nie będą emitować sygnału 1800Mhz? Ale z drugiej strony, skoro stacja w paśmie DCS ma dość dużą pojemność, patrząc na BTS'y pracujące w paśmie 900Mhz'ów, to takie wysokie lokalizację pozwolą na większą komórkę?
[ Dodano: 2010-01-01, 21:06 ]
A swoją drogą, dalej chyba mogę pisać osobno Aero 2 i Mobyland?
[ Dodano: 2010-01-01, 21:06 ]
A swoją drogą, dalej chyba mogę pisać osobno Aero 2 i Mobyland?
O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
W Krakowie wygląda że wszędzie tam gdzie odpalili Mobyland jest CenterNet. Natomiast w Rzeszowie, Tarnowie jest tylko Mobyland bez CenterNetu. Chyba będą uruchamiać sukcesywnie.Pawrzes pisze:Na pewno nie na wszystkich odpalili CenterNet. W Warszawie wygląda na to że nie na więcej niż 5 (podczas gdy Mobyland jest dostępny z prawie 20)
Niestety karta wRodzinie nie loguje się do sieci macierzystej. Przy ręcznym wymuszeniu pojawia się komunikat "sieć niedostępna".Pawrzes pisze:Na razie te odpalenia wyglądają jak początkowa "Edycja specjalna" w abonamencie czyli pozorowane wykorzystanie przyznanych częstotliwości wg otrzymanej koncesji...
Ciekawe kiedy wpuszczą wRodziniePóźniej część klientów będzie się skarżyła że gdy mieli "Era" na wyświetlaczu to był pełny zasięg a teraz jest taki słaby "wRodzinie"...
Zgadzam się że chyba jest to takie pozorowanie odpalenie nadajników, może do czasu wybudowania własnych punktów styku z innymi sieciami które umożliwią pobieranie wyższego MTRu.