• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #377153  autor: mini21
 27 gru 2009, 16:23
Witam.
Kupiłem modem Huwei 1550 z sieci 3.
Modem ma zdjętego simlocka.

Zakupiłem starter Play i tu zaczyna się problem.
Nie wiem, co robić.
Włożyłem kartę do modemu, zainstalowałem oprogramowanie znajdujące się w modemie i tu zaczynają się schody.

Program (3Connect dokładnie mówiąc) na początku prubuję nawiązać połączenie, przez chwilę pokazuje się nawet "Redy to conect", a po sekundzie znika i wyskakuje "No service".

Czy ktoś mógłby mnie poratować co zrobić?

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#377247  autor: raffde
 28 gru 2009, 01:37
musisz skonfigurować ustawienia. wejdz na stronę play - tam powinno to wszystko być. Ja miałem modem z play bez sima. Włożyłem kartę sim z ery BC skonfigurowałem wg ustawień ery i wszytko gra. Nie podam Ci ustawień z Play ,bo modem zostawiłem w drugim końcu Polski.

#377286  autor: Btk_Tomas
 28 gru 2009, 11:57
Ściągnij sobie z neta program Top_netinfo, dzięki niemu będziesz się łączył z netem, ma w sobie konfigurację wszystkich sieci.

#379459  autor: Bellatrix
 08 sty 2010, 23:22
Najważniejsze są te dane:
APN: Internet
Numer dostępowy: *99#
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak
DNS: dynamiczny

jeśli nie możesz znaleźć tych ustawień w programie od modemu można skorzystać z połączenia windows (jeśli mówimy o tym systemie): wybieramy połączenie telefoniczne dial-up a potem wpisujemy te dane jak u góry.

#379464  autor: Marens
 08 sty 2010, 23:31
Trzeba w dodatkowych ustawieniach inicjujących modemu wpisać:
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"