Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Tylko po co wiązać się umową na 2 lata jeśli taki koszt minuty mamy w prepaidach bez cyrografuSACZI pisze:Zainteresuj się ofertami bez telefonów.
Koszt minuty spada do poziomu 30 groszy/minutę.
Zwróć uwagę, że Orange i Plus oferuje umowę bez telefonu na 12 miesięcy, a Era na 18.osachorzow pisze:Tylko po co wiązać się umową na 2 lata jeśli taki koszt minuty mamy w prepaidach bez cyrografuSACZI pisze:Zainteresuj się ofertami bez telefonów.
Koszt minuty spada do poziomu 30 groszy/minutę.Jeśli podpisywać umowę to ze stawką znacznie niższą niż oferują prepaidy
SACZI pisze:Zwróć uwagę, że Orange i Plus oferuje umowę bez telefonu na 12 miesięcy, a Era na 18.osachorzow pisze:Tylko po co wiązać się umową na 2 lata jeśli taki koszt minuty mamy w prepaidach bez cyrografuSACZI pisze:Zainteresuj się ofertami bez telefonów.
Koszt minuty spada do poziomu 30 groszy/minutę.Jeśli podpisywać umowę to ze stawką znacznie niższą niż oferują prepaidy
W Orange za 35 PLN masz 120 minut do PRAWIE wszystkich za cenę 29 gr/minutę oprócz PLAY lub 96 minut do PLAY.
Era za 45 PLN daje 120 minut do wszystkich również do PLAY, co daje 38 gr/minutę plus 120 minut do Ery i stacjonarnych.
Nie znam oferty PLUS'a, ale dlatego, że nie nie jest tak bardzo atrakcyjna.
Fakt, w prepaidzie jest taniej, szczególnie w PLAY, ale niesie to za sobą znacznie nisza jakość usługi ... albo tylko ja jestem pechowy.
Prepaidy innych nie są takie tanie jak PLAY'a.
Play mixtura:http://web.playmobile.pl/pl/play-mix/Pl ... x-mix.htmlvectra2.0 pisze:w tym problem że ja potrzebuje telefonu a chciałem abonament bo tel sa tańsze. już lepiej jest zapłacić za telefon warty 500zł zapłacić w abo 100 zł a 400 sobie na opłaty zostawić niż tel za 500 + weźmy na to doładowania 20zł przez 2 lata to wychodzi 440zł czyli z tel 940. jakby mnie było stać to bym wziął abo 60 i z głowy a tak to niestety musze szukać mixa do 30zł bądź abo 25 niestety. dlatego próbuje znaleźć optymalną oferte w miare tani tel i połączenia
No, trochę sa tańsze z tym, że nie zawsze takie to proste.vectra2.0 pisze:w tym problem że ja potrzebuje telefonu a chciałem abonament bo tel sa tańsze. już lepiej jest zapłacić za telefon warty 500zł zapłacić w abo 100 zł a 400 sobie na opłaty zostawić niż tel za 500 + weźmy na to doładowania 20zł przez 2 lata to wychodzi 440zł czyli z tel 940. jakby mnie było stać to bym wziął abo 60 i z głowy a tak to niestety musze szukać mixa do 30zł bądź abo 25 niestety. dlatego próbuje znaleźć optymalną oferte w miare tani tel i połączenia
Ja za to bardzo narzekam na jakość usług!osachorzow pisze:SACZI, masz rację, umowy bez telefonu są krótsze przez to świąteczne przejedzenie na mózg mi chyba padło W erze przedłużenie umowy bez telefonu też można być na 12 m-cy Co do play: to na jakość usługi się nie mogę skarżyć, ale jakość obsługi pozostawia wiele do życzenia
Jestem w trakcie przedłużania umowy z erą i chyba jednak zdecyduję się na nowy telefon bo - zmieniając zdanie - stwierdziłem że jest taniej niż w kontrakcie bez telefonu. Odliczając wartość telefonu (który teoretycznie mogę sprzedać) wychodzi mi abo 15zł na miesiąc a w nim 70 min do wszystkich + 30 do Ery czyli zapominając o tych dodatkowych minutach cena minuty do wszystkich to 21 groszy ... a tego w prepaidach nie ma... ale jest cyrograf... jak w życiu coś za coś
Jak to?st.konsultant pisze:W Erze nowa umowa może być również na 12 miesięcy:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... z_telefonu
To najwyraźniej ktoś Cię w BOK wprowadził w błąd albo nie do końca zrozumiał pytania.SACZI pisze: [ Dodano: 2009-12-27, 17:36 ]Jak to?st.konsultant pisze:W Erze nowa umowa może być również na 12 miesięcy:
12 miesięcy to tylko dla tych, którzy przedłużają umowę lub aktywują dodatkowy numer przy przedłużeniu.
Nowe umowy/przeniesienia bez telefonu tylko 18 m-cy!
Dzwoniłem do BOK, powoływałem się na regulamin (który nie precyzuje dla kogo umowa 12 m-cy!) i otrzymałem odpowiedź, jak napisałem powyżej.[/i]
A ja chcę przenieść nr z innej sieci - mogę podpisać umowę na 12 m-cy?st.konsultant pisze:To najwyraźniej ktoś Cię w BOK wprowadził w błąd albo nie do końca zrozumiał pytania.SACZI pisze: [ Dodano: 2009-12-27, 17:36 ]Jak to?st.konsultant pisze:W Erze nowa umowa może być również na 12 miesięcy:
12 miesięcy to tylko dla tych, którzy przedłużają umowę lub aktywują dodatkowy numer przy przedłużeniu.
Dzwoniłem do BOK, powoływałem się na regulamin (który nie precyzuje dla kogo umowa 12 m-cy!) i otrzymałem odpowiedź, jak napisałem powyżej.[/i]
To co wkleiłem to nic innego, tylko oferta dla NOWYCH Klientów i jest to umowa 12 miesięczna. W razie wątpliwości proponuję przeczytać regulamin, który jest pod spodem. Zresztą oferty przedłużeniowe są na stronie w zupełnie innym miejscu.
Jedyne co różni tą ofertę od innych, jest to, że można ją zawrzeć tylko poprzez e-shop.
SACZI pisze:A ja chcę przenieść nr z innej sieci - mogę podpisać umowę na 12 m-cy?st.konsultant pisze:To najwyraźniej ktoś Cię w BOK wprowadził w błąd albo nie do końca zrozumiał pytania.SACZI pisze: [ Dodano: 2009-12-27, 17:36 ] Jak to?
To co wkleiłem to nic innego, tylko oferta dla NOWYCH Klientów i jest to umowa 12 miesięczna. W razie wątpliwości proponuję przeczytać regulamin, który jest pod spodem. Zresztą oferty przedłużeniowe są na stronie w zupełnie innym miejscu.
Jedyne co różni tą ofertę od innych, jest to, że można ją zawrzeć tylko poprzez e-shop.
Raczej nie.
A czy Pan kolega uważa, że debil jestem i z własnej woli chcę płacić drożej?Tajemniczy28 pisze:Panie kolego aby mieć zasięg w playu dobry,co już na forach tłumacze nie raz nalezy w ustawieniach sieci wejsć w automatyczny wybór sieci i zmienić na reczny tj. ręczny - czyli wybrać sieć plusa. i masz po kłopocie.poco sie stresować.najwiekszy zasięg w kraju.