• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

#376914  autor: muchakk
 26 gru 2009, 12:47
Wiecie co mnie zastanawia? Dlaczego do ery wszystkie moje mmsy i smsy zostały dostarczone w nocy lub rano następnego dnia? Może to celowe działanie, aby klienci ery mogli bez problemu wysyłać wiadomości ?

#376916  autor: GSM_Maniak
 26 gru 2009, 12:55
Ja również korzystałem z Orange bez problemu. Smsy i połączenia były realizowane jak w zwykły dzień :-) Może tam gdzie Orange jeszcze nie ma 3G to btsy mogły się zapchać i dlatego niektórzy mogli mieć problemy.

#376936  autor: detalek
 26 gru 2009, 15:58
a u mnie miedzy 18 a 20-tą play wogóle nie pobierał kasy z konta i mało tego możnabyło wysyłać za wieksze kwoty niż posiadało się na koncie...
Wysłałem z 2-ch numerów za kilkaset złotych i do tej pory nie wyzerowało mi nawet tych kwot które miałem na koncie.
Dodam, że to startery niezarejestrowane na żadne dane.
Czy to możliwe, żeby to przeoczyli ?

#376953  autor: krzykos
 26 gru 2009, 18:28
U mnie w dniu 24.12.2009 najgorzej wypadł Plus....

Zaczęło się tak: rano około godziny 09:00 dostałem jakieś 20 smsów hurtowo(na kartę Plusa) ... Potem ja wysłałem równo 450 smsów z życzeniami z karty Plusa - do rożnych operatorów (Plus, Play, Orange, Era - kolejność przypadkowa) :) Info od moich znajomych - smsy do Orange bez problemu, smsy do Play dotarły dokładnie po godzinie 16:00 , smsy do Ery po 24:00, smsy do Plusa - czyli sieć macierzysta dotarły następnego dnia rano po godzinie 10:00 :!!! w tym czasie ja nie otrzymałem żadnego smsa aż do godziny 23:00 - po czym lawinowo zeszło około 200 smsów - komórka to aż spadła ze stołu :P jeśli chodzi o połączenia głosowe to wszystko było OK. innych operatorów nie chciało mi się testować ( musiałbym przekładać tyle kart :-D )...

#376957  autor: user_delete10
 26 gru 2009, 18:39
Przed płd. nadal Serwis niedostępny w statusie wiad. MMS. Od wigili do płd. dnia dzisiejszego nadal nie da się u mnie z Plusa MMSa posłać...

#376983  autor: despera
 26 gru 2009, 21:18
przełączajcie sie nawet na 1 kreskę 3g - tam jest goło wesoło i zbiorowo - to większa szansa iz będzie ok. na nadajnikach GSM/DCS/3g jak nie jest to jakiś 5 pod rozdzielaczem będzie OK.

#376996  autor: kowcio
 26 gru 2009, 22:15
Dzisiaj chciałem zadzownić z Plusa do Plusa do jednej osoby i telefon łaczył się i łaczył w nieskończoność. Nie wiem czy to wina sieci, czy telefonu. Ale ciągle miałem ekran łaczenia znany z Samsunga i nic więcej się nie robiło :roll: Tak 3 razy próbowałem i odpuściłem. Rano dzwoniłem do jednej osoby (kilka połączeń, wszystkie udane) i było oki.

#377056  autor: Vieslav
 27 gru 2009, 00:27
U mnie dziś wieczorem smsy Play<-->Plus dochodziły bardzo ładnie w czasie rzeczywistym. Orange nadal pięknie działa.

#377061  autor: lukaszw
 27 gru 2009, 01:01
W wigilie Play w Elblągu mial problemy miedzy 16 a 19 z polaczeniami i prawie w ogole nie dalo sie wysylac smsow, potem az do teraz 0 problemow. Podobne problemy mial tez Plus

#377086  autor: widex
 27 gru 2009, 11:30
Na UMTS to żadna sieć u mnie nie miała problemów. Nawet rok temu - GSm padł, a UMTS śmigał

#377129  autor: Prezesek
 27 gru 2009, 14:32
A w PLAY zabawa nadal trwa .... ;) Siec ciągle przeciążona. Sms przychodzą hurtem, kiedy chcą. Wysyłanie trwa znacznie dłużej niż normalnie. Trochę się dziwię, bo internet PLAY'a źle nie chodzi :D Całe 300 kb/s przy pełnym HSDPA...Dobrze mieć dwa telefony :)

#377174  autor: blady_zl
 27 gru 2009, 17:55
Jeżeli chodzi o Orange to wszystko ok , czasami zdarzy się brak zasięgu ale u mnie to normalne :smt011 ( zresztą wszędzie mam zasięg z tej sieci , lecz nie w domu ani na podwórku , dam krok poza dom na ulicę i już wszystko ok :mrgreen: ale w domu to masakra :? )

#377214  autor: balbinka
 27 gru 2009, 22:56
A co Wy urwaliście sie z choinki? Przecież wiadomo, że zawsze w Święta i w Sylwestra sieci są obciążone...

#377215  autor: kowcio
 27 gru 2009, 22:59
balbinka pisze:A co Wy urwaliście sie z choinki? Przecież wiadomo, że zawsze w Święta i w Sylwestra sieci są obciążone...
Nie zawsze. Jak widać. Dlatego mamy taki a nie inny temat.

#377381  autor: radiowiec_wawa
 28 gru 2009, 20:22
W tym roku komórkowa sieć Play, czwarty operator na polskim rynku telefonii komórkowej, zdecydowała się ujawnić swoje świąteczne statystki. Nie obyło się bez problemów. Rzecznik prasowy sieci Play poinformował, że w Wigilię (24 grudnia) użytkownicy sieci Play wysłali 20 milionów tekstowych wiadomości SMS oraz 200 tysięcy multimedialnych wiadomości MMS. Rok temu operator nie chciał ujawniać danych
Okazuje się jednak, że klienci sieci Play mogli napotkać na problemy z wysyłaniem świątecznych życzeń. Rzecznik sieci przeprosił dzisiaj klientów za niedogodności. - Wiemy już z czego wynikały opóźnienia. W Sylwestra dołożymy wszelkich starań aby sytuacja nie powtórzyła się - dodaje Marcin Gruszka.

Użytkownicy komórkowej sieci Orange podczas Świąt Bożego Narodzenia łącznie wysłali ponad 300 mln wiadomości tekstowych SMS oraz multimedialnych wiadomości MMS, najwięcej podczas wigilii. Ze świątecznych statystyk PTK Centertel wynika, że w okresie od 23 do 26 grudnia 2009 roku użytkownicy sieci Orange wysłali ponad 305 milionów wiadomości SMS. Najwięcej wysłano SMS-ów w Wigilię (24 grudnia) - ponad 124,955 mln.
Z kolei w tym samym okresie użytkownicy sieci Orange wysłali 3,090 mln multimedialnych wiadomości MMS. Najwięcej w wigilię (24 grudnia) - ponad 1,540 mln.

Podczas minionych świąt użytkownicy komórkowej sieci Plus wysłali 400 tys. więcej wiadomości MMS niż rok wcześniej oraz o 36 milionów więcej tekstowych wiadomości SMS. Co ważne, statystki obejmują jedynie wiadomości wysyłane z telefonów.
Komórkowa sieć Plus poinformowała, że podczas okresu świątecznego (od 23 do 26 grudnia 2009 roku) jej użytkownicy wysłali blisko 1.7 mln wiadomości multimedialnych MMS (prawie 30 proc. więcej niż przed rokiem) oraz ponad 316 mln wiadomości SMS (ponad 12 proc. więcej niż przed rokiem).
Liczby te nie obejmują MMS-ów i SMS-ów wysłanych z aplikacji, np. z bramek SMS-owych, ani też wiadomości otrzymanych przez klientów Plusa. W roku poprzednim w analogicznym okresie klienci wysłali 280 mln SMS-ów oraz 1.3 mln MMS-ów.
Najwięcej SMS-ów - ok. 127 mln - wysłano 24 grudnia 2009 roku. Tego dnia między godziną 15.00 a 16.00 użytkownicy sieci wysyłali ponad 12 mln SMS-ów. Najwięcej MMS-ów - ok. 895 tys. także wysłano 24 grudnia. Tego dnia między godziną 15.00 a 16.00 użytkownicy sieci wysyłali ponad 88 tyś MMS-ów.

za Media2.pl

#377402  autor: Wulo
 28 gru 2009, 21:39
U mnie przez święta to z siecią była tragedia. Na Play'u sms-y do mnie dochodziły z godzinowym opóźnieniem a raporty (gdy ja wysyłałem) po jakichś 10min. W Erze było podobnie, ale sms-y miały opóźnienie tylko kilku minut.
Dodam tylko że Plus na moim zasięgu też miał problemy, ale Orange był OK. Żadnych opóźnień itp.

#377433  autor: mariusz9a
 29 gru 2009, 00:05
taka uwaga - nie patrzcie na Plusa z punktu widzenia klienta Play ;-) Plus dla użytkowników swojej sieci działa zupełnie inaczej ;-)

#377443  autor: radiowiec_wawa
 29 gru 2009, 08:25
mariusz9a pisze:taka uwaga - nie patrzcie na Plusa z punktu widzenia klienta Play ;-) Plus dla użytkowników swojej sieci działa zupełnie inaczej ;-)
Wydaje sie to bardzo trafnym stwierdzeniem :) Przez te wszystkie lata z Plusem nie mialem praktycznie zadnych problemow :)

#377474  autor: Ryszard Lubicz
 29 gru 2009, 10:43
Wysłałem smsa do Niemiec, po 2 dniach przyszło , że nie został dostarczony. A po za tym wszystko ok.

Grażynko wybacz...

#377503  autor: widex
 29 gru 2009, 12:51
Ten temat z jednej strony nalezy traktować informacyjnie. Każda sieć w jakiś sposób jest przeciążona w okresie wzmożonego ruchu.

U mnie np. Play, Orange i Plus działał wyśmienicie, a Era wariowała.

Co do działania Plusa to czy w roamingu, czy będąc jeszcze klientem Plusa. Zawsze było dobrze.

Oprócz ogólnopolskiej awarii. I jednego komunikatu punktualnie o północy w sylwestra: "Sieć zajęta. Spróbuj ponownie później." czy coś takiego. Po ponownym wykręceniu numeru było już dobrze.
  • Strona 5 z 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5