• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #376153  autor: Kulfon1337
 22 gru 2009, 15:03
Mam iplusa razem z modemem pcimcia, ktorego uzywam w moim laptopie. Niestety, laptop sie zepsul, ja wyjezdzam na swieta i bede potrzebowal internetu, ale w laptopie zastepczym nie mam slotu na PCMCIA. W karcie PCMCIA jest karta sim. Czy jezeli wsadze ja do mojego e50 lub e65 i potem polacze sie z laptopem przez bluetooth, to bede mogl normalnie korzystac z iplusa czy moze dziala on tylko na PCMCIA?

Jak w ogole dziala ta karta sim do iplusa? Czy jest do niej normalnie przypisany numer i mozna na nią dzwonic/wysylac smsy?

#376157  autor: Vieslav
 22 gru 2009, 15:12
Tak, jeśli włożysz kartę do nokii i połączysz przez bluetooth będziesz mógł normalnie korzystać z internetu.
Karta ma przypisany numer, można na nią dzwonić i pisać, co więcej, można z niej dzwonić i pisać, ale wiąże się to z dużymi kosztami (na pewno wliczone w abonament jest kilka smsów miesięcznie).

#376158  autor: kowcio
 22 gru 2009, 15:15
Kulfon1337 pisze:Czy jezeli wsadze ja do mojego e50 lub e65 i potem polacze sie z laptopem przez bluetooth, to bede mogl normalnie korzystac z iplusa czy moze dziala on tylko na PCMCIA?
Jasne. Tylko zwróć uwagę na to, że karta PCMCIA zapewne obsługuje standard HSDPA (jeśli jest dość nowa) i internet działa szybko, a E50 tylko EDGE, a E65 zwykłe 3G...
Tak więc oczywiście, Internet będzie działał (na E65 szybciej niż E50 jesli będziesz w zasięgu 3G Plus), ale pamiętaj żeby mieć dobre ustawienia Internet w telefonie.
Kulfon1337 pisze:Jak w ogole dziala ta karta sim do iplusa? Czy jest do niej normalnie przypisany numer i mozna na nią dzwonic/wysylac smsy?
Dokladnie tak, tyle że rozmowy i SMSy są bardzo drogie. Minuta gdzieś ponad 1 PLN kosztuje, ale dokladny cennik masz na umowie oraz na www.iplus.pl

#376168  autor: Kulfon1337
 22 gru 2009, 15:53
ale pamiętaj żeby mieć dobre ustawienia Internet w telefonie
rozwiń "dobre"? co masz na myśli? korzystam normalnie na swojej aktualnej karcie sim z internetu, co prawda w komórce a nie na laptopie, ale czy muszę cos zmieniac?

#376171  autor: kowcio
 22 gru 2009, 16:01
Jak łączysz się przez ustawienia WAP, to łącz się przez ustawienia Internet ;-) Reszta zostaje.