• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #374632  autor: sonic137
 12 gru 2009, 16:28
Witam.

Jestem nowym posiadaczem telefonu LG kc910 i mam parę pytań:

1. Da się tutaj wgrać jakieś programy, bajery, gadżety, szybsze przeglądarki, usprawnienia? Kiedyś miałem
iphone'a i tego było mnóstwo,

2. Jest na to jakiś program, albo sposób aby pobierać przez to pliki z torrentów ? Bardzo fajnie by było zostawić to na noc z podłączoną ładowarką i ściąganiem plików z torrenta. Chodzi mi tutaj o jakiś programik, inny sposób (np. w iPhonie był program co się komendy wpisywało i pobierało)

3. Czy jest jakiś sposób aby pobierać normalne pliki? Telefon mi tylko może pobrać te, co może je odtworzyć (np. filmiki w 3gp)

4. Czy jest jakiś sposób aby filmiki na Youtube były lepszej jakości? Telefon chyba je sobie sam kompresuje na gorszą jakość
. Jak dla mnie to nie da się na to zaglądać.

5. Są jakieś kodeki, sterowniki, aby LG odtwarzał inne filmy niż tylko te z youtube? Z innych witryn.

6. Jak dobrze ustawić aparat, żeby jak najlepiej pstrykał zdjęcia?

7. Tutaj mam sprawę bardziej techniczną: Gdy dam głośniej (np. tryb głośno mówiący) to głośniczek trzeszczy. Nic nie słychać oprócz trzasków. Macie na to jakąś radę? Ja chcę go rozkręcić, może styki nie łączą, albo coś takiego.

Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam.

#375356  autor: orson_dzi
 17 gru 2009, 00:07
sonic137 pisze:programy, bajery, gadżety, szybsze przeglądarki, usprawnienia?
Programy wszystkie jakie tylko chcesz, byleby w javie.
Przeglądarek na javie też trochę jest, choćby Opera Mini. Uprawnień nie kojarzę.
sonic137 pisze:2. Jest na to jakiś program, albo sposób aby pobierać przez to pliki z torrentów ?
Nie wiem ale prawie na pewno niemożliwe.
sonic137 pisze:Czy jest jakiś sposób aby pobierać normalne pliki? Telefon mi tylko może pobrać te, co może je odtworzyć (np. filmiki w 3gp)
Skoro może tylko takie jakie otwiera, to innych nie może.
sonic137 pisze:Są jakieś kodeki, sterowniki, aby LG odtwarzał inne filmy niż tylko te z youtube? Z innych witryn.
Wątpię.
sonic137 pisze: 6. Jak dobrze ustawić aparat, żeby jak najlepiej pstrykał zdjęcia?
Z automatu najprościej. Ew. można by się scenerią pobawić.
Jak zdjęcie ma być robione w sporych ciemnościach, to dobrze jest dać zdjęcie czarno białe. Wtedy z bliska aparat nie prześwietla tak zdjęć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)