Claudec pisze:
Mnie telefon często przeskakuje w trakcie rozmowy z 3G na 2G i nawet nie wiem kiedy to robi, bo ani a chwile nie ma przerwy połączenia.
Zależy kiedy i gdzie. Będąc w mieście rozmawiając przez telefon 1-2h ciągle siedział w 3G, a w takiej Erze wskakuje do 2G nawet przy bdb zasięgu...
Niestety u mnie słychać różnice w jakości połaczeń 2G a 3G Ery i Play'a. Z plusem jest trochę lepiej, ale też poznałbym kiedy telefon jest w 3G. W Orange nie robi mi to różnicy. W Orange jako jedyny operator u mnie nie ma szumu podczas rozmowy, gdy jest cisza- ciekawe co jest grane. Szum niby powinien być. Oczywiście sprawdzałem na różnych telefonach. Jednakże jakoś na Samsungach szum wyraźniej mniej słyszalny jest niż na Nokii.
Ja w Plusie odczułem i to bardzo różnice między 2G a 3G, szczególnie ostatnim czasem. W godzinach szczytu w centrum miasta bardzo czesto zadzwonić się nie da, a jak ktoś dzwoni do mnie to dostaje powiadomienie SMS. Wysyłanie SMsa czasami musi byc ponowione. W kwietniu tego nie miałem, dopiero od października się zaczęły problemy

W 3G problemów oczywiście brak.