• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 1 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
 #374607  autor: muchakk
 12 gru 2009, 15:09
Czy wy już też powoli zauważyliście zwiększone obciążenie sieci? Dzisiaj cały dzień mam problemy z telefonem Orange.. "sieć przeciązona" albo komunikat "Przepraszamy nie możemy zrealizować tego połączenia". Nie wygląda to zbyt ciekawie.. przecież to dopiero zapowiedź tego co się będzie działo w święta czy sylwestra... pewnie wtedy sieć już całkiem padnie..

#374612  autor: aizo
 12 gru 2009, 15:21
Ja nie mam żadnych problemó z orange już od dłuższego czasu .(ost może jakieś drobneproblemy na sylwka )

Połączenie nie może być zrealizowane.

#374618  autor: Claudec
 12 gru 2009, 15:31
Ciekawe jak się Play będzie spisywał w Sylwestra :D
Rok temu to była jedna sieć z której moglem normalnie wysłać smsa lub zadzwonić.

#374619  autor: ciuchcia
 12 gru 2009, 15:33
w erze przy probie polaczenia mam "siec zajeta" ... ale to u nich standard przy dzwonieniu na stacjonarny w technologii Voip ;/

#374625  autor: user_delete10
 12 gru 2009, 15:52
Akurat kilka min.temu dostałem tel.ze stacjonarnego i pierw.raz w komórkowej karierze takie coś się działo jak dziś w słuchawce... Mojego rozmówcę słyszałem dobrze natomiast wypowiadając swoje słowa słyszałem zarazem siebie - perfidne echo. Od ok.2,3 tygodni nawinęły mi się 3 problemy techniczne w Orange. Znajoma osoba nie mogła aż do dziś odbierać smsów od nikogo, nie wiem czy coś z tym zrobiła,zgłaszała ale problem trwał 7 dni do dnia dzisiejszego, nie działała obsługa pakietów,usług,ich aktywacja,wyłączanie,wszystko było jak wiemy opóźnione wiele godzin a dziś akurat gdy widzę ten temat też, mimo, że 1 raz w życiu ale spotykam się z problemem z połączeniami w Orange.Wątpię,by w tym wypadku zawinił te.stacjonarny...

#374633  autor: Artur051
 12 gru 2009, 16:28
U mnie za to wszystko ok. Telefon w Erze śmiga jak zawsze ok. I blueconnect hula jak szalony ;) W zeszłego sylwestra i święta ani razu nie miałem komunikatu sieć zajęta lub niższej jakości usług ;).

#374678  autor: kowcio
 12 gru 2009, 21:59
U mnie w piątek czy w czwartek wieczorem w Plusie nie dało się dzwonić, sieć przeciążona, dopiero za 3-4 razem było ok. Nawet zdjęcie zrobiłem, ale jest w kiepskiej jakości... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ec ... d56eb.html ale to u mnie nie jest jakieś rzadkie zjawisko w tej sieci. Cóż, taki urok jest mieszkania w mieście, gdzie Plus ma mało nadajników i sieć się zapycha. Czasami też SMSy muszę ponawiać, żeby się wysłały.

#374681  autor: Vieslav
 12 gru 2009, 22:05
Od piątku mam wyłączony telefon, włączę w poniedziałek to napiszę cokolwiek o Orange i Playu. Ale w czwartek wieczorem ani wcześniej nie miałem najmniejszego problemu (tzn problemy mam jak już pisałem gdzieś indziej, chodzi raczej o to, że działa jak działało). Ale z tego, co widzę Orange działa dobrze, bo domownicy ciągle nawijają przez tel.

#374726  autor: jablo
 13 gru 2009, 12:37
Jeszcze za wcześnie na "świąteczne przeciążenie sieci". Dyskusje na ten temat powinniście rozpocząć ok 22-23. grudnia :]

#374753  autor: kwistas
 13 gru 2009, 14:32
Dokładnie tak, za 10 dni dyskusja miałaby sens. Jeśli już teraz Orange w waszych miejscowościach nie radzi sobie jak trzeba to można sobie wyobrazić co to będzie 23-24 grudnia.

#374768  autor: Btk_Tomas
 13 gru 2009, 15:21
Nie chce mi się wierzyć że nasz naród zaczął już wysyłać świąteczne smsy i dzwonić z życzeniami. :wink:
Ten temat to taki co roku o tej porze odgrzewany kotlet, i bez niego wiadomo że każda sieć w jakimś tam miejscu i czasie ma większe lub mniejsze problemy z przeciążeniem swej sieci, i to bez wyjątku.

#374784  autor: muchakk
 13 gru 2009, 16:46
Nie wiem czy ludzie już tak intensywnie dzwonią i piszą, ale ja tylko stwierdzam fakty. Z Orange w moim rejonie będzie bardzo krucho.... jutro idę przenieść numer do Play'a. Już dawno miałem to zrobić, ale obecna sytuacja i te różne cyrki jakie wyprawia Orange przyśpieszyły ten proceder :-)

Pozdr.

#375293  autor: pablo_79
 16 gru 2009, 19:02
Święta i sylwester w Orange to były święta praktycznie bez telefonu. Nawet smsy przychodziły po 1, 2 dniach od wysłania. Problemy z zasięgiem były jednak na porządku dziennym, więc zmieniłem nr do TT. Przez ostatnie dwa lata nie miałem zadnych problemów z dodzwonieniem się gdziekolwiek, więc zobaczymy, jak telefon będzie śmigał w tym roku. :)

#375305  autor: muchakk
 16 gru 2009, 20:03
Ja również zrezygnowałem z Orange na korzyść Play'a :-) Miałem już kompletnie dość tej sieci...

#375335  autor: dzazik
 16 gru 2009, 22:36
Ja dziś miałem ten problem w Playu, "ze w tym momencie nie moga zrealizować połączenia" ale po 5 minutach znów spróbowałem i było ok

#375862  autor: michael_dee
 20 gru 2009, 19:36
Wystarczy przełączyć się na 3G i problem zajętości sieci znika :).

#375876  autor: mariusz9a
 20 gru 2009, 21:12
michael_dee pisze:Wystarczy przełączyć się na 3G i problem zajętości sieci znika :).
Zależy kiedy. Jeśli zapchana jest jakaś część sieci telekomunikacyjnej to już nie bardzo. Przełączenie na 3G pomaga ale tylko przy zapchaniu zasobów radiowych danego BTSa.

#375959  autor: Vieslav
 21 gru 2009, 10:23
Trzeba mieć telefon 3G :? . Sam odczuwam negatywne skutki przesiadki z 3G na 2G i to wcale nie w święta ani w godzinach szczytu.

#375962  autor: Claudec
 21 gru 2009, 10:46
Vieslav, tzn co masz na myśli?
Mnie telefon często przeskakuje w trakcie rozmowy z 3G na 2G i nawet nie wiem kiedy to robi, bo ani a chwile nie ma przerwy połączenia.

#376167  autor: kowcio
 22 gru 2009, 15:43
Claudec pisze: Mnie telefon często przeskakuje w trakcie rozmowy z 3G na 2G i nawet nie wiem kiedy to robi, bo ani a chwile nie ma przerwy połączenia.
Zależy kiedy i gdzie. Będąc w mieście rozmawiając przez telefon 1-2h ciągle siedział w 3G, a w takiej Erze wskakuje do 2G nawet przy bdb zasięgu...
Niestety u mnie słychać różnice w jakości połaczeń 2G a 3G Ery i Play'a. Z plusem jest trochę lepiej, ale też poznałbym kiedy telefon jest w 3G. W Orange nie robi mi to różnicy. W Orange jako jedyny operator u mnie nie ma szumu podczas rozmowy, gdy jest cisza- ciekawe co jest grane. Szum niby powinien być. Oczywiście sprawdzałem na różnych telefonach. Jednakże jakoś na Samsungach szum wyraźniej mniej słyszalny jest niż na Nokii.

Ja w Plusie odczułem i to bardzo różnice między 2G a 3G, szczególnie ostatnim czasem. W godzinach szczytu w centrum miasta bardzo czesto zadzwonić się nie da, a jak ktoś dzwoni do mnie to dostaje powiadomienie SMS. Wysyłanie SMsa czasami musi byc ponowione. W kwietniu tego nie miałem, dopiero od października się zaczęły problemy :roll: W 3G problemów oczywiście brak.
  • Strona 1 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5