• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 27 z 96
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 96

#374187  autor: nerd
 09 gru 2009, 17:30
Lukaszek78 pisze:chcialem tez LG GT 500 ale nie mieli go na magazynie i nie wiadomo kiedy bedzie...
no bez jaj... w końcu zdecydowałem się na ten telefon to go zabrakło :P

#374208  autor: kes
 09 gru 2009, 18:54
thonka pisze:ponizej maksymalne mozliwe znizki:
:arrow: ne60 - 120 minut + 70 promocyjnych, 40zl przez cala umowe, telefon za 500zl
:arrow: ne80 - 170 minut + 120 promocyjnych, 40zl przez pierwszy rok, 70zl drugi rok, a wiec srednia 55zl (mozna przelewac po 55zl robiac w pierwszym roku nadplate). telefon 299zl.
witajcie!
nie bardzo rozumiem o co chodzi w powyższym poście z tymi cenami 500 i 299 za telefony. bardzo proszę o wytłumaczenie:)
od pół roku zbieram się za przedłużenie umowy ale nie mam wiecznie czasu.
teraz mam chyba jeszcze era nowy komfort 240 minut (200 era i 40 na zew) za 50 zł a chciałabym NE 80 za 55 zł i LG GT500 lub Samsung Ultra Style S7350 (odpowiednio 199 i 249 w NE80). czy to są ostateczne ceny telefonów?
pzdr

#374210  autor: thonka
 09 gru 2009, 19:02
kes, byla to odpowiedz do osoby, ktora pisala post wczesniej (jest jeszcze strone przed cytowana wypowiedzia) dlatego moze byc niejasne ;)

to ze maksymalna znizka na ne80 jest 40zl przez pierwszy rok, a potem 70zl nie jest wcale powiedziane, ze mozna ja ot tak sobie dostac. mimo wszystko duzo zalezy tu od konsultanta. najczesciej proponuja standard czyli 70zl lub znizke do 60zl, ale na caly okres umowy.

cene telefonow - nawet strone wczesniej jest napisane, ze ceny telefonow mozna zbic tylko punktami era premia.

lg gt500 jak pisza tutaj sami nim zainteresowani (nawet na tej stronie) aktualnie brak na magazynach.

ludzie czytajcie dokladnie te 5-6 stron wstecz!

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#374215  autor: kes
 09 gru 2009, 19:39
dzięki thonka za wyjaśnienie:)

i btw nie irytujcie się tak z tymi pytaniami- serdecznie dziękuje za odpowiedź, ale zaznaczam że znam zasady przedłużania oferty (przeczytałam forum dokładnie a z erą bawię się już kilkanaście lat, a od wielu lat bazuję przedłużanie umowy na telepolis).
moje pytania o ceny telefonów były powiązane:)

#374454  autor: erymo
 11 gru 2009, 12:14
witam

zagladam tu czesto a tym razem nawet napisalem :)

podpowiedzcie prosze na jaki adres e-mail wysylac zapytania do ery w zw z konczaca sie umowa?

na 95% zdecydowany jestem na przejscie do mbanku ale chce jeszcze obecnego operatorka przepytac i uniknac w przyszlosci tel z pytaniami dlaczego uciekam itd itp

Dzieki

PS jakas ta oferta bez tel jest zupelnie nieatrakcyjna.... za ta lojalnosc i 18m nie ma nic przekonywujacego. Wniosek: maja poprostu za wielu kilentów i dyktują.....

#374455  autor: thonka
 11 gru 2009, 12:24
erymo, logujesz sie na iBOA.pl i tam mozesz wyslac z automatu maila z zapytaniem o przedluzenie.
na 99% przedstawia Ci oferte niewiele odbiegajaca od tego co jest dostepne na stronie.
erymo pisze:uniknac w przyszlosci tel z pytaniami dlaczego uciekam itd itp
tego piszac maila nie unikniesz - predzej czy pozniej ktos do Ciebie zadzwoni ;)
erymo pisze:jakas ta oferta bez tel jest zupelnie nieatrakcyjna.... za ta lojalnosc i 18m nie ma nic przekonywujacego.
czy ja wiem? 120+70 minut to malo za 30zl? wykorzystujac wszystkie minuty wychodzi 16gr. wykorzystujac tylko podstawowe 120 minut wychodzi 25gr przez caly okres umowy (w mbanku 19gr jest do konca czerwca, a tak standardowo 27gr)
jedynie paczki internetowe sa u nich drogie i wypadaloby cos z nimi zrobic, choc patrzac na poczynania innych predko to nie nastapi...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#374469  autor: k2mil0
 11 gru 2009, 13:53
Ale wziąłeś pod uwagę akurat najkorzystniejszą oferte, a NE100 bez telefonu to koszt rzędu 70zł miesięcznie, a ta sama oferta tyle że z telefonem to koszt 90zł z czego pewnie da się jeszcze zejść do 70- 80zl więc ta oferta bez telefonu nie jest aż tak korzystna ;)

#374472  autor: erymo
 11 gru 2009, 14:18
thonka pisze:erymo, logujesz sie na iBOA.pl i tam mozesz wyslac z automatu maila z zapytaniem o przedluzenie.
na 99% przedstawia Ci oferte niewiele odbiegajaca od tego co jest dostepne na stronie.
erymo pisze:uniknac w przyszlosci tel z pytaniami dlaczego uciekam itd itp
tego piszac maila nie unikniesz - predzej czy pozniej ktos do Ciebie zadzwoni ;)
erymo pisze:jakas ta oferta bez tel jest zupelnie nieatrakcyjna.... za ta lojalnosc i 18m nie ma nic przekonywujacego.
czy ja wiem? 120+70 minut to malo za 30zl? wykorzystujac wszystkie minuty wychodzi 16gr. wykorzystujac tylko podstawowe 120 minut wychodzi 25gr przez caly okres umowy (w mbanku 19gr jest do konca czerwca, a tak standardowo 27gr)
jedynie paczki internetowe sa u nich drogie i wypadaloby cos z nimi zrobic, choc patrzac na poczynania innych predko to nie nastapi...
Dzieki za szybka odp.

racja z ta oferta za 30 pln jednak ja serdnio potrzebuje okolo 80-100 min czyli starczyla by oferta za 20 ale gdy wezme pod uwage to ze w mbank zaladuje za 100 na pol roku to wychodzi ~16 na miesiac a za to mam okolo 60 min ( po 1 lipca 2010) i koszt minutki po tej kwocie 0,27 a nie 0,59 ja k to jest po wygadaniu pakietów w erze. Telefon za kilka tygodni straci gwarancje takze jesli cos sie um stanie to bez problemu wskocze w jakis abo z telefonikiem przyslowiowa zlotówe ale to tylko w przypadku calkowitej utraty lub wielkiej awarii telefonika.
nie da sie ukryc ze tych kilkadzisiat MB na necik przyda sie czasem w sytuacjach awaryjnych i nie bede sie musial przejmowac 200kb taktowaniem i duzym kosztem przesylu danych w erze.

THX for all

#374663  autor: Pawlik1994
 12 gru 2009, 21:04
Witam!

W najbliższym czasie będę mógł wymienić telefon. Mam jeden abonament bodajże 160 (8 lat no w zasadzie 9) drugi 85zł (6 lat) i trzeci 45zł( w tym roku podpisałem umowę) i telefon będzie wymieniany w tym abonamencie 85zł gdzieś w okolicach stycznie. Interesuje mnie HTC Hero(Era G2 Touch) z racji, że nie ma Magica. Jeśli dobrze patrzyłem to on w tym abonamencie kosztuje tylko 99zł choć wydawało mi się to trochę dziwne i między innymi dlatego piszę. Co mógłbym wyciągnąć? Może coś lepszego? A wszystkie abonamenty są na firmę, rachunki są płacone w czasie.

#374670  autor: Krisu6230i
 12 gru 2009, 21:38
Pawlik1994, weź poczytaj trochę forum i zobaczysz że wyciągniesz NIC... te abonamenty są nienegocjowalne. mylisz PTC z funcajcą Caritas.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#374685  autor: Pawlik1994
 12 gru 2009, 22:18
A możesz w takim razie wyjaśnić dlaczego przy przedłużeniu umowy (160zł) po negocjacjach z kierownikiem sklepu dostałem zniżkę przez pierwsze 12 miesiecy 50%, na następne ileś tam dodatkowych minut a oprócz tego telefon po dużo niższej cenie?

A co z telefonem? http://www.era.pl/pl/indywidualni/telefony/erag2/taryfy czy on naprawdę kosztowałby mnie tylko 99zł?

#374708  autor: Krisu6230i
 13 gru 2009, 08:26
Pawlik1994, to o co pytasz teraz to jest oferta dedykowana tego się nie negocjuje.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#374721  autor: thonka
 13 gru 2009, 11:51
Pawlik1994, tak kosztuje tylko 99zl ale ciezko ostatnio z nimi bylo w magazynach, moze po nowym roku cos ruszy. dostajesz 120 minut i 500mb za 85zl i to jest wszystko co mozesz dostac. zadnej dodatkowej paczki danych ani minut (tym bardziej zadnej znizki) chyba ze sobie te pakiety osobno dokupisz po cenach z cennika.

dodam tylko, ze dowiedzialbys sie wszystkiego co i jak czytajac te kilka stron wstecz, ale widze ludzie sie rozleniwili...

znizka 50% przez pierwszy rok obowiazuje tylko przy standardowych abonamentach indywidualnych i wcale nie jest przyznawana kazdemu jak mu sie tylko tak zachce. staz i rachunki jezeli nie sa powyzej 300zl na aktywacje nie maja znaczenia.
to na tyle.

#374733  autor: st.konsultant
 13 gru 2009, 13:11
Dostawa HTC G2 będzie prawdopodobnie ok 15 grudnia (mam na myśli HL, w punktach nie mam pojęcia). Niestety przesyłki wysłane po 15 grudnia praktycznie nie mają już szansy dotrzeć przed świętami.

#374741  autor: Pawlik1994
 13 gru 2009, 13:46
To znaczy mi obecnie najbardziej na telefonie zależy mi na telefonie. W sumie ten abonament 85zł i tak nie jest w pełni wykorzystywany to żadne minuty raczej nie są mi potrzebne. Zależy ma na aparacie ewentualnie na blueconnect, ale wifi mam w domu więc to też tak przy okazji. Telefon będę mógł wziąć dopiero w styczniu, czyli teoretycznie już po promocji, bo trwa ona tylko do 31 Grudnia. Myślicie, że cena dalej będzie mniej więcej w podobnej cenie czy raczej skoczy i to poważnie?

#374747  autor: ewan_lawless
 13 gru 2009, 14:05
po doświadczeniach z G1 cena w trakcie trwania jego promocji raczej malała niż rosła wiec podejrzewam że z G2 będzie podobnie (co prawda maleć już nie ma co ale raczej nie powinna się podnieść)

odnośnie dostępności g2 to w naszej hurtowni (pracuje w aps-ie) pojawia się raz na jakiśczas jedna, góra dwie sztuki i zaraz znika

#374775  autor: thonka
 13 gru 2009, 15:34
Pawlik1994 pisze:Telefon będę mógł wziąć dopiero w styczniu, czyli teoretycznie już po promocji, bo trwa ona tylko do 31 Grudnia. Myślicie, że cena dalej będzie mniej więcej w podobnej cenie czy raczej skoczy i to poważnie?
promocje na tych samych zasadach raczej przedluza, o to sie nie boj.
cena tez raczej bedze ta sama, choc zawsze istnieje mozliwosc, ze skoczy - g1 w chwili wejscia do oferty kosztowal 499zl (zeby po 3 miesiacach zejsc do 249zl, a jeszcze miesiac pozniej do 49zl) w tym samym abonamencie, jest to jednak malo prawdopodobny scenariusz.

#374868  autor: 3m
 14 gru 2009, 08:22
Czy ktoś może wie, kiedy cennik dla przedłużających umowy (taryfy prywatne lub biznesowe) zostanie zaktualizowany o Satio i LG BL40?

#374908  autor: ewan_lawless
 14 gru 2009, 15:16
satio jest w cenniku a bl40 pewnie sie na dniach pojawi

#374911  autor: DiAbOlO
 14 gru 2009, 15:24
ewan_lawless pisze:satio jest w cenniku a bl40 pewnie sie na dniach pojawi
Dla nowych Satio jest w cenniku, dla przedłużających nie.

...:::DiAbOlO:::...
  • Strona 27 z 96
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 96
  • 1
  • 25
  • 26