• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 96
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 96

#373877  autor: st.konsultant
 07 gru 2009, 20:27
Manio28 pisze:Przeglądałem jeszcze cenniki Ery Mix. Nie wiem czy mógłbym od tak po zakończeniu umowy zmienić abonament na mixa bez większych formalności, ale telefony promocyjne w mixie sa oczywiscie tańsze a płaciłbym tyle samo co za abonament czyli 25 zł za minimalne doładowanie. Czekam na telefon.. ma do mnie zadzwonić konsultant z Ery więc wszystkiego się dowiem i mam nadzieje ze promocje w Erze Mix będą mi przysługiwac :wink:

Nie ma przeszkód, żeby kończącą się umowę w abonamencie przedłużyć w mixie.

#373962  autor: 3m
 08 gru 2009, 14:11
Czy ktoś może wie, jakie upusty można wynegocjować przy przedłużaniu umowy w pakietach biznesowych NPB 120 i 230 i czy taki upust można załatwić poprzez konsultanta biznesowego (mamy wizytę takowego jutro w firmie), czy też wyłącznie poprzez telefon do działu utrzymania + wizyta w sklepie/salonie firmowym?

#373969  autor: arlo
 08 gru 2009, 15:15
3m: mi Era dała NPB 230 za 140 zł brutto/2 lata (czyli 50% rabatu) + 10 numerów w sieci po groszu. Załatwiałem przez sekcję utrzymania klienta BOA. Dla NPB 120 nie było aż tak wysokiego upustu (nie pamiętam ile). Niestety nie wiem co może zaproponować doradca.
Pozdr.

#373980  autor: Manio28
 08 gru 2009, 15:55
st.konsultant pisze:
Manio28 pisze:Przeglądałem jeszcze cenniki Ery Mix. Nie wiem czy mógłbym od tak po zakończeniu umowy zmienić abonament na mixa bez większych formalności, ale telefony promocyjne w mixie sa oczywiscie tańsze a płaciłbym tyle samo co za abonament czyli 25 zł za minimalne doładowanie. Czekam na telefon.. ma do mnie zadzwonić konsultant z Ery więc wszystkiego się dowiem i mam nadzieje ze promocje w Erze Mix będą mi przysługiwac :wink:

Nie ma przeszkód, żeby kończącą się umowę w abonamencie przedłużyć w mixie.
No dokładnie. Dziś rozmawiałem z konsultantem. Jestem szczęsliwy gdyż dołozył mi punktów ery premia dzięki czemu dostałem znizke 100 zł na nowy telefon, nie płace zadnych opłat aktywacyjnych a telefon lepszy nawet niż chciałem, który przy przedłuzeniu abonamentu kosztowalby mnie 600 zł, w Erze mix zaplacę za niego 199 zł przy umowie na 36 miesięcy przy minimalnym doładowaniu 25 zł .. Darmowy kurier w drodze z umową i wymarzonym telefonem xD

#373992  autor: thonka
 08 gru 2009, 17:12
Manio28, mozesz sie pochwalic jaki telefon? ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#374020  autor: Manio28
 08 gru 2009, 19:14
Zamówiłem Sony Ericssona W595. Sprawdzalem przed chwilą w cennikach, ile jestem na plusie rezygnując z abonamentu i jakby nie było całe 200 zł :wink: Może i telefony muzyczne to pic na wodę lecz do SE mam zaufanie jeśli chodzi o wysoki poziom odbioru muzyki. W połączeniu z moimi słuchawkami SE HiFi jestem przekonany że posłuzy mi jako ala mp4 player. "Muzyka jest bardzo ważna w moim życiu, więc w telefonie nie może jej zabraknąc" :) tak brzmiały moje pierwsze slowa w rozmowie z konsultantką" i po krótkiej rozmowie wybór telefonów ograniczył się do jednego. :wink:

#374045  autor: thonka
 08 gru 2009, 20:55
oj nie wiem czy jestes na tym wszystkim tak do przodu...

przy przedluzeniu jest ten telefon za 499zl po twojej znizce jest za 399zl
do tego abonament 25zl x 24 miesiace daje 600zl czyli lacznie 999zl za 24 miesiace.

twoj mix - po znizce telefon za 199zl + 36 miesiecy x 25zl = 900zl co daje lacznie 1099zl.
czyli wybierajac mixa na 36 miesiecy jestes 100zl na calosci do tylu i dodatkowo bujasz sie ze zobowiazaniem terminowym rok dluzej no i nie wymienisz sobie telefonu po 2 latach tylko po 3...

jak juz bym mial wybierac mixa, to wybralbym opcje na 24 miesiace.
telefon jest po twojej znizce za 299zl + 25zl x 24 miesiace=600zl za zobowiazanie w mixie. daje to lacznie 899zl i jest to najkorzystniejsza opcja.

umowa rok krotsza, doplaca sie do telefonu na poczatku 100zl wiecej, ale ostatecznie oszczedza sie 200zl w stosunku do mixa na 36 miesiecy, a sam pisales, ze to dosc spora kwota, nie mowiac juz o tym, ze umowa na 2 lata jest mimo wszystko mniej wiazaca rece niz 3 letnia.

no ale skoro juz zamowiles kuriera to obie przedstawione przezemnie opcje sa juz raczej tylko teoria.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#374051  autor: orson_dzi
 08 gru 2009, 21:18
To i ja pomarudzę trochę ;) .

Dostałem dzisiaj sms-a, że jest już dla mnie przygotowana oferta, co mnie zdziwiło, bo umowę kończę w marcu.
Coś tam pisali o Samsungu Corby za 1zł ale to akurat mało istotne.
Wszedłem na stronę Ery i jest z lekka lipa.

Obecnie mam, chyba nieistniejącą już, Ofertę Uniwersalną, gdzie mam 40 minut wszędzie, wymienne na sms-y. 1minuta=4sms-y.
Ilość minut jest często na styk i równie często zdarza się, że jest ich za mało.
Na abonament byłbym w stanie wydać 35-40zł ale pasującej oferty nie ma. Jest tylko NE40 za bodajże 30zł ale w niej ceny telefonów są takie same jak w najniższym możliwym abonamencie, więc sobie na tym nie zarobię.
NE60 natomiast kosztuje miesięcznie 50zł, co rozkłada mnie finansowo.

Czy pisząc do nich jest szansa na jakieś upusty odnośnie cen telefonów, lub jakieś zniżki przy abonamencie? Telefon jest ma mojego ojca. Równocześnie ma na siebie trzy abonamenty, z czego jeden z nich był ostatnio przedłużony po raz trzeci, mój też będzie przeciągnięty trzeci raz, a jego drugi cykl skończy się w połowie przyszłego roku. Poza tym korzystał z Tak-Taka przed owym abonamentem od pierwszych reklam w telewizji z takim pingwinem, więc sporo czasu temu ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#374079  autor: st.konsultant
 08 gru 2009, 22:47
orson_dzi pisze:To i ja pomarudzę trochę ;) .

Dostałem dzisiaj sms-a, że jest już dla mnie przygotowana oferta, co mnie zdziwiło, bo umowę kończę w marcu.
Coś tam pisali o Samsungu Corby za 1zł ale to akurat mało istotne.
Wszedłem na stronę Ery i jest z lekka lipa.

Obecnie mam, chyba nieistniejącą już, Ofertę Uniwersalną, gdzie mam 40 minut wszędzie, wymienne na sms-y. 1minuta=4sms-y.
Ilość minut jest często na styk i równie często zdarza się, że jest ich za mało.
Na abonament byłbym w stanie wydać 35-40zł ale pasującej oferty nie ma. Jest tylko NE40 za bodajże 30zł ale w niej ceny telefonów są takie same jak w najniższym możliwym abonamencie, więc sobie na tym nie zarobię.
NE60 natomiast kosztuje miesięcznie 50zł, co rozkłada mnie finansowo.

Czy pisząc do nich jest szansa na jakieś upusty odnośnie cen telefonów, lub jakieś zniżki przy abonamencie? Telefon jest ma mojego ojca. Równocześnie ma na siebie trzy abonamenty, z czego jeden z nich był ostatnio przedłużony po raz trzeci, mój też będzie przeciągnięty trzeci raz, a jego drugi cykl skończy się w połowie przyszłego roku. Poza tym korzystał z Tak-Taka przed owym abonamentem od pierwszych reklam w telewizji z takim pingwinem, więc sporo czasu temu ;) .

Zniżek na telefonu oprócz EP nie ma, ilość abonamentów(chyba że miałbyś ich kilkadziesiąt) nie ma znaczenia, tak samo jak i staż nie ma znaczenia. O zniżkach na abonament było już wiele razy pisane na poprzednich stronach tematu.

#374091  autor: thonka
 08 gru 2009, 23:09
orson_dzi pisze:NE60 natomiast kosztuje miesięcznie 50zł, co rozkłada mnie finansowo.
juz kilka razy pisalismy ;) ne60 mozna miec za 40zl przy dobrym gadaniu z BOKiem.»

co do telefonow to cennik masz na stronie ery, znizki z punktow wypisywalem jakis czas temu w tym watku. jakos 4-5 stron wstecz.

#374106  autor: Milon
 09 gru 2009, 08:04
Manio28
to zrobiłeś transakcje swojego życia .....
oprócz tego co wyliczył thonka dodam, że cena minuty w mixie jest wyższa (0,69 - 0,59) więc jakby nie patrzeć bardziej opłaca się abo
nie jestem znawcą mixów ale chyba w Plusie tak jest że podpisujesz umowę na ilość doładowań a nie miesięcy i to jest racjonalne rozwiązanie...
kuriera przecież można jeszcze odprawić z kwitkiem!

myślałem, że nabijanie postów bez czytania to domena Nowicjuszy ale widać że VIP-om leniuszkom też się nie chce poczytać paru stron :!:

#374117  autor: Lukaszek78
 09 gru 2009, 09:39
witam mnie wstepnie udalo sie Nowa Ere 120 obnizyc do 90 zl pezez caly okres umowy, chcialem tez LG GT 500 ale nie mieli go na magazynie i nie wiadomo kiedy bedzie...pzdr a tak apropo to co z tym LG? tak szybko schodzi ze braki sa?

#374123  autor: orson_dzi
 09 gru 2009, 10:53
Ok, a więc dla pewności.
NE40 da się na stałe, na cały okres umowy zbić z 50zł, na 40 tak?
Czym to argumentować?
Może być coś takiego, jak mail sprzed kilku stron, gdzie podaję po kolei warunki jakie mnie interesują, poniżej dodaję argumentację, że trzeci raz przedłużana umowa, że trzy numery itp i czekam na odpowiedź?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#374124  autor: osachorzow
 09 gru 2009, 10:55
orson_dzi pisze:NE40 da się na stałe, na cały okres umowy zbić z 50zł, na 40 tak?
chyba chodziło Ci o NE60, bo wg. info z tego wątku NE40 można zbić do 25zł ;)

#374130  autor: Manio28
 09 gru 2009, 12:23
Milon pisze:Manio28
to zrobiłeś transakcje swojego życia .....
oprócz tego co wyliczył thonka dodam, że cena minuty w mixie jest wyższa (0,69 - 0,59) więc jakby nie patrzeć bardziej opłaca się abo
nie jestem znawcą mixów ale chyba w Plusie tak jest że podpisujesz umowę na ilość doładowań a nie miesięcy i to jest racjonalne rozwiązanie...
kuriera przecież można jeszcze odprawić z kwitkiem!

myślałem, że nabijanie postów bez czytania to domena Nowicjuszy ale widać że VIP-om leniuszkom też się nie chce poczytać paru stron :!:
Własnie wyliczalem sobie w ten sam sposób jak thonka. Szkoda ze konsultant nie zadzwonił do mnie jak byłem w domu... sprawdziłbym sobie wszystko co i jak na spokojnie w internecie, a tak się pośpieszyłem zaczarowany wizją fajnego taniego fona z niską miesięczną opłatą :/ Czy mogę jeszcze zmienić zamówienie w tej chwili??

#374132  autor: osachorzow
 09 gru 2009, 12:31
Manio28, masz odpowiedź w cytowanym przez siebie poscie: odprawić kuriera z kwitkiem - nie podpiszesz umowy to nie włączą Ci mixa ;)

#374137  autor: thonka
 09 gru 2009, 12:55
Lukaszek78 pisze:chcialem tez LG GT 500 ale nie mieli go na magazynie i nie wiadomo kiedy bedzie
jeden z lepiej wyposazonych i tanszych dotykowcow w ofercie ery ;) nic dziwnego, ze tak szybko schodzi.
orson_dzi pisze:Czym to argumentować?
przede wszystkim nie staraj sie byc madrzejszym od konsultanta ;) piszesz/mowisz ze 50zl to jednak troche duzo i czy by nie dalo sie zejsc o 10zl z abonamentu. zawsze mozesz powiedziec tak jak napisales, ze to juz ktores przedluzenie itp. choc staz i ilosc aktywacji liczona na palcach jednej reki (a nawet obu) nie robia na kosultantach zadnego wrazenia.
osachorzow pisze:odprawić kuriera z kwitkiem - nie podpiszesz umowy to nie włączą Ci mixa
tylko cala prodedura zwrotu bedzie trwac swoje... po za tym nie wiadomo czy ponowne negocjacje beda tak owocne jak obecne.

#374138  autor: Lukaszek78
 09 gru 2009, 13:10
a powiedzcie czy ta Nowa Ere 120 oplaca sie brac za 90 zl przez caly okres umowy czy mozna tu jeszcze o cos powalczyc?

#374142  autor: thonka
 09 gru 2009, 14:13
Lukaszek78, 4 strony wstecz, 3 post od gory tam masz napisane o maksymalnej znizce w tym abonamencie.
czy sie oplaca? przelicz sobie.

#374156  autor: Lukaszek78
 09 gru 2009, 15:38
faktycznie te 90zl przez cala umowe za Ere 120 to zly pomysl, zainteresowalem sie ta 120 bo potrzebuja akurat duzo minut i tyle by mi starczylo...
  • Strona 26 z 96
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 96
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26