• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 208
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 208

#373333  autor: squash0
 04 gru 2009, 08:46
awa2001 pisze:Na calym swiecie oferta internetowa jest kozrystniejsza od innych ( nie placi sie za obsluge konsultanta, za salon itp)Jest to oferta jednakowa dla wszystkich, bez negocjacjim jednakowa dla wszystkich. To ile masz telefonow nie ma znaczenia, wazny jest Twoj zysk. Punkty Profit mozna zuzyc do konca roku przy przedluzaniu umowy, wiec nikt Cię nie oklamał.
Moi drodzy piszący tu konsultanci, nie obrazcie się na mnie ale, szczerze wątpie że liczy się jakiś zysk. Jestem pewien że gdybym tylko wykorzystywał abonament i zero więcej połączeń to dostałbym taką samą ofertę. Tym bardziej że nie potraficie wytłumaczyć co tak naprawdę generuje zysk. (przeglądałem to forum całe i nikt z was nie odpowiedział konkretnie na to pytanie)

Co do punktów profit, też raczej się mylisz awa, ponieważ zostałem poinformowany już kilka razy że moje punkty przepadły i nie ma ich w systemie na moim koncie. (Chodzi oczywiście o wykorzystanie punktów przy przedłużeniu umowy.)

Ps. Szkoda że umowa na jeden z moich numerów kończy się dopiero za rok, bo tam jest podobny kwotowo abonament ,z tym że na tamtym numerze mieszczę się w 50zł miesięcznie. Wtedy bym zobaczył jaka by była oferta na tamten numer. Według mnie byłaby identyczna jak na ten za który płacę miesięcznie 180 zł i to nie przez ostatnie 3 miesiące a cały czas.
Ten tak zwany zysk to bajka.

#373334  autor: harman
 04 gru 2009, 08:58
Co do oferty internetowej to rzeczywiście tak jest, że nie ma znaczenia wysokość rachunków. Przedłużałem umowę na dwóch numerach z rachunkiem średnim 40 i 140zł i oferta była identyczna. Warto z niej korzystać jeżeli na numerze są niskie rachunki. Ja ostatnio przedłużałem w internecie umowę z rachunkiem średnim 40zł i porównując to z ofertą od konsultanta telefon był tańszy około 300zł. Sytuacja jest odwrotna jeżeli są wysokie rachunki, wtedy polecam konsultanta.

#373338  autor: pp31
 04 gru 2009, 09:50
ja polecam zawsze konsultanta:p ostatnio przedluzalem umowe u awy2001 ze zmniejszeniem abonamentu na najnizszy a i tak dostalem rabat na telefon 200zl wzgledem sklepu orange.pl; z człowiekiem zawsze mozesz negocjowac ze strona internetowa nie bardzo:p

#373343  autor: harman
 04 gru 2009, 10:19
pp31 nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli zmniejszałeś abonament tzn, że miałeś większe rachunki i konsultant może dać lepszą ofertę. Inna jest sytuacja gdy miałeś niziutkie rachunki i nawet zwiększysz abonament konsultant nic dobrego nie zaoferuje. Ja również rozmawiałem z awą2001 w sprawie numeru gdzie rachunki miałem 40zł i potwierdziła, że oferta z internetu jest bardzo dobra, gdzie nokia E52 jest za 240zł przy przejściu na abo za 61zł

#373347  autor: pp31
 04 gru 2009, 10:42
harman pisze:pp31 nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli zmniejszałeś abonament tzn, że miałeś większe rachunki i konsultant może dać lepszą ofertę. Inna jest sytuacja gdy miałeś niziutkie rachunki i nawet zwiększysz abonament konsultant nic dobrego nie zaoferuje. Ja również rozmawiałem z awą2001 w sprawie numeru gdzie rachunki miałem 40zł i potwierdziła, że oferta z internetu jest bardzo dobra, gdzie nokia E52 jest za 240zł przy przejściu na abo za 61zł
nie mialem wiekszych rachunkow, tylko niewykorzystywany abonament, ktory chyba przez cala umowe ani razu nie byl przekroczony; poza tym nie zapominaj o tym, ze oprocz szeregowego konsultanta mozna rozmawiac z ich kierownikiem czy kims w tym rodzaju a on ma wieksze mozliwosci negocjacyjne

#373353  autor: harman
 04 gru 2009, 11:42
To, że nie przekraczałeś abonamentu nie ma większego znaczenia, ważne ile ten abonament wynosił. Mówię o sytuacji gdzie jest abonament 30zł, przechodzisz na wyższy plan taryfowy i chcesz telefon wyższej klasy. Konsultant przedstawia ofertę na podstawie wysokości dotychczasowych rachunków i to, że przechodzisz na wyższy plan nie wiele pomaga. W internecie wysokość ostatnich rachunków nie ma znaczenia. Ale to są tylko moje dotychczasowe obserwacje, może któryś z konsultantów się wypowie na ten temat.

#373365  autor: Devlin
 04 gru 2009, 13:19
witam, moze to nie ten temat, no mam w mix-ie... ale ;)

dzisiaj zadzwonił do mnie pan z ofertą. i standard zaoferował mi na 12 miesiecy umowe przy mixie 25:

100 minut do wszystkich przez 12 miesiecy
20gr do orange w ramach kwoty abonamentowej
180 minut w weekendy do orange

albo drugi wariant:

1000 minut do jednego numeru
70 minut do wszystkich
180 minut w weekendy do orange

tak sie zastanawiam czy to znośna oferta czy może awa2001 zaproponuje mi cos lepszego ;) w orange od 6 lat

#373367  autor: theWitcher
 04 gru 2009, 13:27
squash0 pisze:
awa2001 pisze:Na calym swiecie oferta internetowa jest kozrystniejsza od innych ( nie placi sie za obsluge konsultanta, za salon itp)Jest to oferta jednakowa dla wszystkich, bez negocjacjim jednakowa dla wszystkich. To ile masz telefonow nie ma znaczenia, wazny jest Twoj zysk. Punkty Profit mozna zuzyc do konca roku przy przedluzaniu umowy, wiec nikt Cię nie oklamał.
Moi drodzy piszący tu konsultanci, nie obrazcie się na mnie ale, szczerze wątpie że liczy się jakiś zysk. Jestem pewien że gdybym tylko wykorzystywał abonament i zero więcej połączeń to dostałbym taką samą ofertę. Tym bardziej że nie potraficie wytłumaczyć co tak naprawdę generuje zysk. (przeglądałem to forum całe i nikt z was nie odpowiedział konkretnie na to pytanie)

Co do punktów profit, też raczej się mylisz awa, ponieważ zostałem poinformowany już kilka razy że moje punkty przepadły i nie ma ich w systemie na moim koncie. (Chodzi oczywiście o wykorzystanie punktów przy przedłużeniu umowy.)

Ps. Szkoda że umowa na jeden z moich numerów kończy się dopiero za rok, bo tam jest podobny kwotowo abonament ,z tym że na tamtym numerze mieszczę się w 50zł miesięcznie. Wtedy bym zobaczył jaka by była oferta na tamten numer. Według mnie byłaby identyczna jak na ten za który płacę miesięcznie 180 zł i to nie przez ostatnie 3 miesiące a cały czas.
Ten tak zwany zysk to bajka.
Czyli - wymyśliliśmy sobie ów mityczny zysk, żeby mieć wymówkę dlaczego jedni dostają taką ofertę, a inni - inną? Globalna mistyfikacja, itd? Rozpracowałeś nas, nie ma co.

W internecie zysk się nie liczy - dostajesz taką to a taką ofertę, koniec, kropka, ewentualnie - prezenty do wyboru. Jak słusznie zauważył harman - im większy zysk/rachunki, tym korzystniej przez konsultanta [nie mam tutaj na myśli oferty biznesowej, w której się po prostu nie orientuję]

Devlin - to Ty sobie odpowiedz, czy ta oferta jest znośna :-)

#373397  autor: squash0
 04 gru 2009, 16:36
Według mnie tak, wymyślił ktoś ten mityczny zysk. Dlatego nawet wy nie potraficie odpowiedzieć od czego zależy ten zysk.
W zeszłym roku w grudniu przedłużałem umowę na drugim numerze na którym rachunki nie przekraczały 50 zł a najczęściej mieściły się w okolicach abonamentu tj. 30zł i dostałem rabat na telefon w wysokości 200 zł w stosunku do ceny internetowej + jakieś tam dodatkowe minuty.
A tu mam przy podobnym abonamencie rachunki 180 zł netto czyli ponad 200 brutto miesiąc w miesiąc i co mi się proponuje?
1. Rabaty które w rzeczywistości rabatami nie są bo dają cenę wyższą niż w orange online.
2. W ofercie online dają to samo co nowym.
3. Usługi i dodatkowe minuty w weekendy haha
A więc mocno wątpię w mityczne słowo "zysk"

the Witcher zadam ci proste pytanie
Powiedzmy że chcę przejsć na abonament nie firmowy w okolicach 100zł , umowa na dwa lata, rachunki jak pisałem płacę w wysokości 180zł netto ,nie chcę dodatkowych usług, minut ,chcę telefon powiedzmy Nokia 5800 lub samsung i8000
Powiedz w jakiej cenie możesz mi zaproponować te fony.
I powiedzmy to samo dla abonamentu 40-50 zł , tu płacę rachunki w okolicach 50zł

Jeśli cena będzie zadawalająca to chętnie skorzystam

#373450  autor: theWitcher
 04 gru 2009, 21:44
'Nie potrafimy' - odpowiedź została udzielona całkiem konkretnie, poczytaj sobie dokładnie, bo osobiście nie chce tłumaczyć mi się jak krowie na miedzy, że jednak coś takiego istnieje.

Co do cen - optymistycznie zakładając:
100zł/24m - 5800 -> 355 OmniaII -> 655
55zł/24m - 5800 -> 725 OmniaII ->1005

złotych brutto. W zależności od nibyzysku który nibygenerujesz.

Na tyle na ile moja skromna wiedza sięga - przejście z firmowego na indywidualny abonament jest dość żmudne/pracochłonne.

#373451  autor: awa2001
 04 gru 2009, 21:49
Mylisz sie calkowicie, zysk sie liczy, wiem bo pracuje przy przedluzaniu, wiec mam skalę porownawczą, przyklad? prosze bardzo:
malzenstwo: 2 mixy, taki sam abonament, taki sam staż, zona gaduła ( zysk wysoki), ona ma rabat 200 zl netto, on 50 zl netto, coś jeszcze?
Ja ten zysk widzę, bo jest podany u mnie w systemie, ale po pierwsze: nie wiem co sie na niego sklada, moge sie tylko domyslac ( minuty ktore wydzwaniasz do Orange i minuty, ktore inne sieci wydzwaniają do Ciebie, ale to moje obserwacje, pisalam juz o tym, coś kiepsko szukales), po drugie: nawet gdybym wiedziala ( a nie wiem) to tez bym nie powiedziala, bo obowiązuje mnie tajemnica służbowa, której obowiązek przestrzegania podpisalam)
Nie powiem Ci jakie mozesz dostac rabaty na te telefony, bo nie znam Twojego zysku, wybrales Nokię niepromocyjną, więc cena bedzie wysoka.
BTW, jeśli nie ufasz naszym wypowiedziom to... droga wolna, wybacz, nikt nie może Cię do tego zmusić, to forum dla tych, którzy chcą skozrystać z naszych porad.

Devlin nic leszpego nie uzyskasz, ja bym brala, 100 min do wszystkich sieci przy ab25 to tyle samo co 35 zl w prezencie ( 60 min do all), to takze tyle samo minut co w abonamencie 55 zl bez telefonu, ja bym brała:)

Herman ma rację:) to, ze nie przekraczales abonamentu nie musi oznaczac malego zysku, moze wydawales go na Orange a duzo osob z konkurencji do Ciebie dzwoniło, wtedy wg mnie jest duzy zysk i dlatego moglam Ci dac duzy rabat, moj przelozony nic by nie pomogl, gdyby tego zysku nie bylo ( przerabialam to juz, uwierz mi:)))

#373461  autor: kamil1221
 04 gru 2009, 22:42
Mogę potwierdzić słowa Awy... zysk jest bardzo istotny przy przedłużaniu umowy w Centertelu.
Osoby które mają wyższy średni rachunek niż przewiduje ich taryfa zawsze dostają choć odrobinę lepszą ofertę.

Osobą którym kończy się umowa zawsze na przyszłość mówię że jak znowu będą korzystać z propozycji niech 3 mies przed tą możliwością przekroczy rachunek o tak 20zł (3 razy) zawsze wtedy dostanie więcej bo system zlicza ostanie 3 FV do tkz. średniego rachunku - tyle z moich obserwacji.

#373563  autor: busku
 05 gru 2009, 16:14
Nie chce zakładać nowego tematu, więc napisze tutaj. Pod jaki numer *100, *400 czy może *500 najlepiej dzwonić aby trafić na konsultanta, który ma możliwość zaproponowania najbardziej dla mnie korzystnej oferty? Słyszałem, że najlepiej dodzwonić się do Warszawy bo tam konsultanci mają największe poziomy, ale nie wiem, który numer tam prowadzi? Pozdrawiam

#373565  autor: sychu
 05 gru 2009, 16:27
Mam wrażenie że niektóre osoby tutaj to piszą tylko sobie po to aby coś głupiego napisać, albo z innych robią wariatów. Zadzwoń najlepiej na 0-700........ jak nie wiesz gdzie zadzwonić mając przed sobą stronę Orange w necie!!!

#373572  autor: jablo
 05 gru 2009, 16:58
busku pisze:Nie chce zakładać nowego tematu, więc napisze tutaj. Pod jaki numer *100, *400 czy może *500 najlepiej dzwonić aby trafić na konsultanta, który ma możliwość zaproponowania najbardziej dla mnie korzystnej oferty? Słyszałem, że najlepiej dodzwonić się do Warszawy bo tam konsultanci mają największe poziomy, ale nie wiem, który numer tam prowadzi? Pozdrawiam
Tylko ze w Warszawie nie ma BOK-u :D A nawet gdyby był to z całym szacunkiem dla mieszkańców stolicy - w czym niby lepsza Warszawa od innych miast?? *100 / *400 - jeden karabin. Większość konsultantów ma ten sam poziom, niewielu jest z najwyższym a nawet jak są to niechętnie z niego korzystają.

#373579  autor: Lukaszsz
 05 gru 2009, 17:57
Mam pilne pytanie do konsultantów na forum: W piątek przedłużyłem tacie umowę (na firmę) w ofercie bez telefonu na 12 mies. gdyż był przekonany, że nie chce nowego. Po wizycie w Mediamarkt i obejrzeniu E52 stwierdził, że jednak chciałby telefon. Czy obowązuje jeszcze przepis, że można w ciągu 10 dni zrezygnować z umowy? Zaznaczam, że aneks był zawierany przy kurierze a oferta uzgadniana przez telefon z konsultantem.

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#373582  autor: kamil1221
 05 gru 2009, 18:01
Tak jest.

#373583  autor: Lukaszsz
 05 gru 2009, 18:02
W takim razie całe szczęście, wezmę cięte stawki z E52 za 199 zł netto... Tylko czy BOK dziś jeszcze pracuje?

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#373585  autor: kamil1221
 05 gru 2009, 18:31
BOK pracuje zawsze.

#373586  autor: jablo
 05 gru 2009, 18:38
kamil1221 pisze:BOK pracuje zawsze.
Bolesne, ale prawdziwe :]
  • Strona 11 z 208
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11