Mam K530i z simlockiem z Playa. Po abonamencie chciałbym kupić starter z Playa i włożyć do tego samego telefonu bez ściągania simlocka. Czy wszystko będzie działać czy konieczne jest zdjęcie simlocka?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
W tym wypadku nie musisz zdejmować simlocka jednak polecałbym Ci zrobić to już teraz za darmo w salonie PLAY niż później płacic w jakimś serwisie. Oczywiście jesli zdejmiesz smoka w salonie PLAY to gwarancji nie utracisz.bleze pisze:Mam K530i z simlockiem z Playa. Po abonamencie chciałbym kupić starter z Playa i włożyć do tego samego telefonu bez ściągania simlocka. Czy wszystko będzie działać czy konieczne jest zdjęcie simlocka?
Musisz sprawdzić w umowie jak jest napisane jednak przed jej końcem zdejmiesz go na bank za friko i bez utraty gwarancji, co do tego czy zdejmą ze starego po okresie umowy to myślę że tak jednak jak zrobisz to teraz to masz pewność, a kolejny telefon już zapewne nie będzie posiadał simlocka w ogóle.