Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj na moim koncie abonenckim pojawila sie oferta (na 4 miesiace przed koncem umowy, dokladnie tak jak sie spodziewalem). Notabene D@rio nie wierzyl, ze tak bedzie, a jednak

. W Erze jestem od 6 lat, przez ostatnie dwa lata rachunki na poziomie 150-160 zl. Czasami zdarzało sie 200 zl. Oto co zaproponowala mi Era:
I) Aneksy bez telefonu:
1) Pakiet Uslug Biznes z nowymi taryfami promocyjnymi Era Classic Parnter (aneks na 24 miesiace):
- 50% wiecej minut w zaleznosci od wybranej taryfy,
- upust 20% od abonamentu na 24 pelne cykle rozliczeniowe,
- bezplatna Pakietowa Transmisja Danych (paczka 20 MB) przez 3 cykle rozliczeniowe,
- bezplatna zmiana abonamentu przy realizacji aneksu.
2) Minuty Ekstra Biznes 24 Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 24 miesiace):
- oferta dodatkowych minut przez 24 miesiace (60 minut w moim przypadku),
- 50% upustu od abonamentu dla taryf Start, Pro, Medium przez 24 miesiace,
- 30% upustu od abonamentu dla taryf VIP przez 24 miesiace,
- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 24 miesiace,
3) Minuty Ekstra Biznes 12 Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 12 miesiecy):
- oferta dodatkowych minut przez 12 miesiecy (60 minut w moim przypadku),
- 50% upustu od abonamentu dla taryf Start, Pro, Medium przez 6 miesiecy,
- 30% upustu od abonamentu dla taryf VIP przez 6 miesiecy,
- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 12 miesiacy,
II) Aneksy z telefonem:
1) Wymiana telefonu z taryfami Era Classic Partner (aneks na 24 miesiace):
- mozliwosc zakupu telefonu w cenach promocyjnych w zaleznosci od wybranej taryfy wg "Zalacznika cenowego dla taryf Era Classic Partner",
- dostepnosc telefonow jak w promocji "Dwa razy wiecej darmowych minut", dodatkowe minuty (1000, 220, 130, 70, 30) przez 12 pelnych cykli rozliczeniowych w zaleznosci od wybranej taryfy,
- bezplatna Pakietowa Transmisja Danych (paczka 20 MB) przez 3 cykle rozliczeniowe,
2) Wymiana telefonu z taryfami Era Komfort Biznes (aneks na 24 miesiace):
- mozliwosc zakupu telefonu w cenach promocyjnych w zaleznosci od wybranej taryfy wg "Zalacznika cenowego dla taryf Era Komfort Biznes",
- dostepnosc telefonow jak w promocji "Taryfa wyzsza w cenie nizszej", dodatkowy upust od abonamentu przez 6 pelnych cykli rozliczeniowych w zaleznosci od wybranej taryfy (brak przy Kontakt 60),
3) Wymiana telefonu ze starymi Taryfami Nowa Era Biznes i Nowa Era Moja (aneks na 24 miesiace):
- mozliwosc pozostania na obecnie posiadanej taryfie,
- cena i dostepnosc telefonow jak w promocji Era Classic Partner dla taryfy Era Classic Partner 30,
- bezplatne naliczanie 1s/1s przez 24 miesiace.
Jezeli chodzi o mnie to raczej zainteresuje sie aneksem bez telefonu i wybiore opcje 1. Za 73 zl brutto bede mial 195 minut do wszystkich. Nie podoba mi sie tylko 24 miesieczny cyrograf. Prosze o opinie i sugestie na temat w/w oferty.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 ]
Widze, ze nikomu nie chce sie komentowac w/w oferty

. Moze jednak ktos sie odniesie do tego co napisalem?
Wszystko byloby fajnie gdyby nie 24 miesieczny kontrakt. Czy istnieje sposob zeby naklonic Ere na 12 miesieczna umowe z opcja bez telefonu? Konkretnie chodzi mi o opcje I/1 w mojej wiadomosci.