Manio28, widze nie czytales nawet dokladnie cennika telefonow, a wiele z niego bys wywnioskowal. po kolei:
w910i oraz w580 sa w cenniku w tabeli "modele o ograniczonej dostepnosci", a wiec konsultantka powiedziala Tobie o wszystkim jaknajbardziej zgodnie z prawda, ze moga ich nie miec.
Manio28 pisze:W biurze obsługi abonentów, powiedziałem kobiecie że zalezy mi na telefonach muzycznych slider z dużym wyświetlaczem do 200 zł uwzględniając moje punkty era premia.
cennik dla przedluzajacych jest ogolnodostepny, mozesz sobie popatrzec i wyszukac interesujacy Cie model, sprawdzic jego parametry.
okreslenie 'duzy wyswietlacz' to pojecie wzgledne, dla niejednego 2 cale to duzo, a innemu 3,5cala to jeszcze za malo. tak po za konkurencja - telefony muzyczne na dobra sprawe to pic na wode. nie wiem czego oczekujesz przy abonamencie za 25zl, ale masz chyba zbyt wygorowane wymagania...
przede wszystkim podaj ilosc punktow era premia.
z typowo muzycznych telefonow przy proponowanej przez Ciebie cenie jest tylko nokia 5130, slidery to samsung c3050 (1zl), lg gd330 (169zl), a pozniej jest SE w595 (499zl) innych wypisywac nie bede, bo to bez sensu.
Manio28 pisze:Poza tym powiedziałem że jestem zainteresowany najniższym abonamentem który według niej wynosił 30 zł

W rzeczywistości najniższy jest za 25 zł ale mniejsza o to.
tu fakt, popelnila blad o ile rzeczywiscie tak powiedziala (jest to niestety duzy blad dlatego ciezko mi uwierzyc w nieznajomosc podstawowej oferty przez konsultanta). z reszta ten abonament za 30zl jak sie ponegocjuje tez mozna miec za 25zl
Świetnie wyglądający SE W910i kosztował by mnie 199 zł a SE W580 99 zł i to wszystko przy abonamencie 25/30 zł no ale to już straszne antyki są ehh..

w910i zostal wydany w pazdzierniku 2007 roku, w580 w czerwcu 2007 to troche czasu temu nie uwazasz? sa to modele o ograniczonej dostepnosci (nikt nie napisal w cenniku, ze to starocie) i nic na to nie poradzisz. "stare" wg. ery sa tez nokia e51, samsung f480, lg viewty, sansung soul czy samsung pixon.
zawsze mozesz kupic telefon w sklepie na raty i przeniesc sie do pierwszego lepszego prepaida, co w obecnej sytuacji rynkowej jest bardzo dobra alternatywa dla abonmentu i telefonu od operatora.
Manio28 pisze:Poza tym sprawdziłem jakie są ceny telefonów, przy podpisywaniu nowej umowy...
Wszystkie modele są o wiele tańsze od tych które się dostaje przy przedłużaniu umowy. Ja pytam gdzie korzyści? Nie zależy mi na minutach.. .
pisalem dokladnie na 28 stronie dlaczego nowi maja tansze telefony.
w najnizszym abonamencie (25zl) ceny telefonow sa dokladnie takie same zarowno dla nowych jak i dla przedluzajacych.
w opcji ne40 era ma z nowego 45zl miesiecznie (1080zl z calej umowy), ze stalego od 25-30zl (z calej umowy 600-720zl) czyli maja ze stalego od 360zl do nawet 480zl mniej niz z nowego. gdzies jednak ta roznica w przychodach musi sie wyrownac i dlatego ceny telefonow sa wyzsze.
Manio28 pisze:Przykładowo w Orange będąc nowym abonamentem, za telefon taki jak W595 który również jest dla mnie bardzo atrakcyjny płace 90 zł przy abonamencie 35 zl, a w Erze? 399 zł przy abonamencie za 50 zł

nie mozesz porownywac przedluzenia z nowym abonamentem, bo ceny nigdy nie beda takie same... nowy w erze mialby ten telefon (o ile bylby on dostepny, a wiekszosc telefonow z listy o ograniczonej dostepnosci to telefony wirtualne niedostepne nigdzie po za kilkoma sztukami gdzies w Pcmiu Dolnym) za 1zl. zdziwiony?
Po 10 latach regularnego płacenia za abonament, lepszą opcją wydaje się zmiana operatora, niż poleganie na zniżkach programu Era Premia....
staz nie ma w erze znaczenia. mozesz byc abonentem od 2 lat i bedziesz miec takie same przywileje co ten 10 letni.
skoro nie widzisz telefonu dla siebie, to zmien operatora. tak bedzie najlepiej. osobiscie jednak uwazam, ze zawsze mozna kupic interesujacy mnie telefon w sklepie i nie wiazac sie umowami, gdy tego nie potrzebujemy, a w twoim wypadku tak wlasnie wyglada, skoro piszesz, ze na minutach Ci nie zalezy.