• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #371353  autor: Matthew Rosati
 23 lis 2009, 14:12
Mam ustawione WAP GPRS i wszystko ze stroną wap.plus.pl jest ok bo mam za darmo ją.
Niestety z gg plus jest inaczej.

Gdy właczam gg to mam 8 % i komunikat:
"Gadu-Gadu wymaga połączenia WAP. Upewnij się, że..."

Ale przecież na stronę wap.plus.pl wchodze bez problemu za darmo. A punkty dostępo video streaming mam też ok. Gdy mialem zrób wap domyslne dla wsyzstkich to tez nie bylo..

Czy ma ktoś z was Nokia 6280 lub 6288 i ma GG Plus? Z góry dzięki za odpowiedź i rady konfiguracyjne itp

#371626  autor: Wiktor74
 24 lis 2009, 20:36
tutaj link:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... _gadu/faq/

spróbuj się zastosować do pkt 14, do rady dotyczącej nokii tej pierwszej
mnie się udało z jeszcze inną nokią tam nie wymienioną :lol:

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#371733  autor: Matthew Rosati
 25 lis 2009, 14:30
Niestety mimo wszystko nie da się. Cały czas to samo. Kurcze najlepiej gdyby był tu ktoś kto ma ten sam telefon co ja i gg w plusie działająće.

#371815  autor: Wiktor74
 25 lis 2009, 21:20
Stąd ściągnij sobie ustawienia wap gprs, czyli ostatnie na liście:
http://www.plus.pl/oferta_dla_firm/plus ... _internet/
Po ściągnięciu i zapisaniu ustaw jako domyślne.
Dla zasady wyłącz i włącz telefon i spróbuj uruchomić gg.
Jak telefon zapyta czy połączyć za pomocą: i będzie tam lista punktów dostępu, to wybierz "WAP"

Innych pomysłów już nie mam,
a to że gg zatrzymuje się na 8% to właśnie jest typowy problem ze złym ustawieniem punktu dostępu, prawdopodobnie próbuje się łączyć przez INTERNET(gprs) a nie WAP(gprs),
powodzenia :smt006

#372348  autor: Matthew Rosati
 28 lis 2009, 19:05
Wszystko zrobiłem preferowane wap itp ale niestety apliakcja gg chyba jakoś inaczej ma ustawione a nie wiem jak w nokiach można do pojedynczej apliakcji ustawic wap. Mam ustawione wap domyslne w wsyzstkich aplikacjach ale to jakby nie obejmuje tego gg mojego.

A ściągnelo sie dobrze za darmo i w ogole.

Nie rozumiem tego.

#372529  autor: Wiktor74
 29 lis 2009, 16:36
W tej sytuacji to jeszcze bym spróbował zrobić na telefonie przywrócenie ustawień fabrycznych,
potem dla pewności w punktach dostępu wykasował wszystkie jakie są, a powinny być te automatycznie ściągnięte, po uruchomieniu się telefonu po tej operacji
dopiero potem ściągnął bym tylko ustawienia wap gprs, ewentualnie jeszcze video i mms, ale żadnego z tych ustawień nie zapisywać jako domyślne
tak żeby przy wchodzeniu w internet czy gg tel pytał się o punkt dostępu
dla pewności usunął/odinstalował bym jeszcze to ggplus co masz ściągnięte i po tym skonfigurowaniu tel ściągnął bym na nowo i zainstalował
i jak wtedy nadal gg nie uruchomi się, to ja się poddaję :(
może gdybym miał taki tel to by mi łatwiej było pokombinować, a tak tylko teoria :wink:
powodzenia :smt006

#373383  autor: Matthew Rosati
 04 gru 2009, 15:00
Próbowałem wszystko zrobić. Byłem w salonie plusa i komisie i nic nie wiedzieli. Radzili abym popytał na forach... ;]

Teraz jest jeszcze gorzej bo usunąłem to GG plus i jak wysłałem smsa do plusa to nie przysyłają mi linka do gg. Jeszcze tego brakowało.

Będę walczył i powiem wam o co chodziło. Póki co czekam na kogoś kto ma nokię 6288 6280 lub podobną i działa mu ggplus ;)

Edit: Ze stronu wap.plus.pl ściągnalem GG plus jednak po przywróceniu fabrycznych ustawień przy właczaniu gg wyskakuje komunikat: "brak certyfikatu w telefonie lub karcie sim"

Co ja mam teraz robić?

Edit2: Przywrocilem z kopii ustawienia stare. Teraz gg znowu sie zatryzmuje na 8 % i to samo co na początku . Wszystko robiłem chyba...

#379254  autor: Wiktor74
 07 sty 2010, 22:35
ostatnio miałem po aktualizacji problem z GGPlus
w tym wątku jest link do starszej wersji GGPlus
i opis co zrobić żeby działało
mnie pomogło
mam gdzieś najnowszą wersję, której się nie dało zminimalizować
i te wszystkie w niej kontakty/pomocnicy od siedmiu boleści
spróbuj może akurat :toothy7: