• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #371376  autor: dawoo1
 23 lis 2009, 16:22
Play właśnie wprowadził nową numeracje zaczynającą się od 883. Macie jakieś sposoby żeby zdobyć jakiś łatwy i fajny nr. telefonu. Może byc też w innej sieci.

#371392  autor: nicram
 23 lis 2009, 17:00
dawoo1, Sposobów trochę by się znalazło :wink:
Na początek można spróbować poszukać na allegro.
Można odwiedzić stronę Orange, jest tam możliwość zamówienia darmowego startera z wybranym przez siebie numerem. Tylko niestety Orange dla ofert na kartę ma mało atrakcyjne prefiksy (obecnie 518).
Starter w bardzo podobny sposób można zamówić ze strony Play-a (e-shop), koszt do 30 zł.
Poszperać w numeracji można również na stronach GaduAIR i mbank-u.

Oprócz tego w abonamentach jest możliwość zmiany numeru za odpowiednią opłatą. Do wyboru są numery normalne, numery złote (te trochę więcej już kosztują :P ) i chyba tyle. Ja w abonamencie miałem do wyboru tylko zwykłe i złote.

Póki co nie przychodzą mi inne pomysły do głowy :)

#371394  autor: jozwa
 23 lis 2009, 17:07
Najprościej na allegro ceny od 10 zł do góry.

#371402  autor: babeo
 23 lis 2009, 17:48
Ja chodziłem 2 dni po mieście od kiosku do kiosku, od salonu do salonu ... i w końcu znalazłem. Teraz jak komuś nowemu podaję, to co druga osoba jest pod wrażeniem :-)

#371413  autor: dawoo1
 23 lis 2009, 18:38
Widzę że najtaniej wyjdzie poszwędać się po sklepach bo na allegro drogo a w eshopach to raczej same resztki :) . Wiec zadzieram kiece i lece :lol: (może jutro)

#371510  autor: nicram
 24 lis 2009, 11:29
babeo pisze:Ja chodziłem 2 dni po mieście od kiosku do kiosku, od salonu do salonu ... i w końcu znalazłem. Teraz jak komuś nowemu podaję, to co druga osoba jest pod wrażeniem :-)
Gratuluję. Teraz jednak wydaje mi się że coraz trudniej jest w ten sposób spotkać fajny numer, szczególnie chcąc znaleźć coś ze starym prefiksem.

#371512  autor: elkanguro
 24 lis 2009, 11:40
Swego czasu były ciekawe numery w WPmobi do wzięcia i wiele osób z tego zapewne skorzystało, oczywiście przenosząc później numer. Niestety już nieaktualne.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#372072  autor: user_delete7
 27 lis 2009, 08:45
JA UPULOWALEM FAJNY NUMER HEJI I MOIM ZDANIEM HEJA MA NAJLEPSZE KOMBINACJE DO WYBORU :-)

Nie pisz z włączonym caps-lockiem!!!
Ostatnio zmieniony 28 lis 2009, 09:28 przez user_delete7, łącznie zmieniany 1 raz.

#372206  autor: lukaszw
 27 lis 2009, 23:34
Allegro to opcja na szybko ale kosztowna, opcja żmudna ale może sie okazać bardzo tania to latanie od sklepu do sklepu i wyszukiwanie

#372227  autor: kowcio
 28 lis 2009, 09:27
Allegro to opcja na szybko ale kosztowna, opcja żmudna ale może sie okazać bardzo tania to latanie od sklepu do sklepu i wyszukiwanie
Ja kupięłm bardzo fajny numer Plusa za 8,99 PLN na allegro (starter 9 PLN :P ) czyli jednak się da :-)
Dotychczasowy numer Orange upolowałem za pomocą strony wwww, ale już nie robi takiego wrażenia- choć mnie się podoba i to najważniejsze :-)

#372234  autor: Orfi
 28 lis 2009, 10:04
Kiedyś trafiłem ładny numer (złoty?), w Orange, przypadkiem na stacji benzynowej. Chciałem kupić starter Orange, sprzedawca pokazał mi z 4 pakiety i jeden z nich kupiłem ( super numer) i to bez wydawania bajońskich kwot tak jak na Allegro. Oczywiście przeniosłem do abonamentu, żeby mi nie przepadł ( nie zawsze pamiętam o terminowym doładowywaniu prepaid).

Orfi

#372325  autor: ezaq
 28 lis 2009, 17:03
Ostatnio kupiłem na allegro fajny nr (wg mnie) za 12PLN z groszami. Starter 5PLN, do wykorzystania 13PLN. Na dodatek ze starym prefiksem :)

#372981  autor: KamaZ
 02 gru 2009, 11:08
Szukaj na allegro. Jakiś czas temu kupiłem fajny numer z prefiksem 600 za 15 zł a z tego co widać na allegro za gorsze numery chcą nawet po parę stówek, więc życzę cierpliwości przy poszukiwaniach 8)

Jakieś 2 tygodnie temu patrzyłem jaki prefiks jest w tej chwili na orange.pl dla darmowych starterów i przez przypadek znalazłem od razu numerek o fajnej kombinacji 51z xyz yxz. Parę dni temu aktywowałem a wczoraj zadzwonili do mnie z firmy windykacyjnej :D