Rzeczywiście, dziś rano zadzwoniła konsultantka z informacją, że jest dostępny. I muszę nawet przyznać, że zaproponowali go w "rozsądnej" cenie tj. 275 zł w OA 35 zł na 24 miesiące, akurat na tym numerze nie potrzebuje żadnych dodatkowych usług więc dla mnie oferta dobra.awa2001 pisze:Yari od początku był dostepny rowniez u nas, jutro wchodzą 3 nowe telefony, SE z 12 MP aparatem, Orange Vegas i ZTE S302( wygląda jak kalkulator)
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Witam,
przedluzylem ostatnio umowe (z mixa 25) na abo 55 na 30 mcy.Dostalem LG gt 505 za 108 zl i 3 prezenty jednak w oczekiwaniu na telefon sprawdzilem wlasnie propozycje przez internet.Zauwazylem ze oprocz standardowych odnosnikow z propozycja pojawily sie oferty zatutulowane specjalne dla ciebie wiec z ciekawosci kliknalem na jedna z nich z samsugiem corby.Jakie bylo moje zdziwienie kiedy w ofercie w abo 55 pojawilo sie 6 prezentow, telefon za 89 zl.Kliknalem aby zamowic i pojawilo sie podsumowanie: abonament 55, 6 prezentow, pen drive2giga i umowa na 24 mce
Czy system pokazal mi ile moglem dostac?Zastanawiam sie teraz czy nie zrezygnowac z odbioru tej umowy przez telefon i powalczyc o wiecej.
Teraz jak chcialem sprawdzic oferte pojawia sie info ze nie moge przedluzyc umowy przez internet.Dziwne to wszytsko..
przedluzylem ostatnio umowe (z mixa 25) na abo 55 na 30 mcy.Dostalem LG gt 505 za 108 zl i 3 prezenty jednak w oczekiwaniu na telefon sprawdzilem wlasnie propozycje przez internet.Zauwazylem ze oprocz standardowych odnosnikow z propozycja pojawily sie oferty zatutulowane specjalne dla ciebie wiec z ciekawosci kliknalem na jedna z nich z samsugiem corby.Jakie bylo moje zdziwienie kiedy w ofercie w abo 55 pojawilo sie 6 prezentow, telefon za 89 zl.Kliknalem aby zamowic i pojawilo sie podsumowanie: abonament 55, 6 prezentow, pen drive2giga i umowa na 24 mce
Czy system pokazal mi ile moglem dostac?Zastanawiam sie teraz czy nie zrezygnowac z odbioru tej umowy przez telefon i powalczyc o wiecej.
Teraz jak chcialem sprawdzic oferte pojawia sie info ze nie moge przedluzyc umowy przez internet.Dziwne to wszytsko..
rzeczywiscie dzisiaj klienci mowili o tej ofercie, weszlismy z ciekawosci na taką propozycję i wszystko było ok, poki nie przeslismy do realizacji, bo wtedy prezenty zniknęły:)
nie porownuj Corby z GT 505, to niebo a ziemia:) a nie mogles nic zrobic bo w systemie juz masz zaklepaną umowe z konsultantem.
nie porownuj Corby z GT 505, to niebo a ziemia:) a nie mogles nic zrobic bo w systemie juz masz zaklepaną umowe z konsultantem.
czesc
mam abonament za 55 zł - średni rachunek wychodzi około 70 PLN
dziś dzwonił do mnie konsultant i proponował przedłużenie umowy
i nokię 6303 + to co mogę zyskac przedłużajac umowę w internecie a więc bez rewelacji.
moje pytanie do konsultantów czy mogę uzyskac coś więcej bo umowa kończy mi się 2 marca 2010r. a więc za 3 m-ce
dzięki za pomoc
pozdrawiam
i nokię 6303 + to co mogę zyskac przedłużajac umowę w internecie a więc bez rewelacji.
moje pytanie do konsultantów czy mogę uzyskac coś więcej bo umowa kończy mi się 2 marca 2010r. a więc za 3 m-ce
dzięki za pomoc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lis 2009, 09:41 przez scorpic, łącznie zmieniany 1 raz.
scorpic
A czyli to jakis blad systemu..awa2001 pisze:rzeczywiscie dzisiaj klienci mowili o tej ofercie, weszlismy z ciekawosci na taką propozycję i wszystko było ok, poki nie przeslismy do realizacji, bo wtedy prezenty zniknęły:)

A swoja droga za 5 dni bede mogl przedluzyc kolejna umowe wiec zobaczymy co sie pokaze

I tu mam takie pytanie.Posiadam staryTwoj Plan 55(ten z nielimitowanymi wybranymi numerami).Zastanawiam sie czy nie zostac przy nim bo za 30zl mam 3 numery bez limitow rozmow i sms i bardzo sie do tego przezwyczailem chociaz stawka do wszytskich 0,75/min nie jest zachecajaca..
A jesli bede chcial pozostac przy TwoimPlanie umowe moge przedluzyc tylko przez *400?
Dzieki za info

Mam pytanie do konsultantów. 18 listopada przedłużyłem 2 numery, jeden przez internet drugi u konsultanta. Ten z internetu przyszedł 2 dni temu, a ten drugi nie. Wczoraj dzwoniłem na *600 pani powiedziała mi, że jest jakiś problem, spróbuje to wyjaśnić i oddzwoni. Mówiła też, że być może trzeba będzie zamówienie anulować i od nowa propozycja. O jakimś błędzie w systemie raczej nie ma mowy, aneks na cięte stawki dla firm plus nokia E52 za 120zł i to wszystko. Najgorsze jest to, że kolejny miesiąc zostanę na starej taryfie, a to jeszcze grudzień na dodatek. Wie ktoś o co tu może chodzić
Ps
Właśnie dzwoniła pani z Orange i okazało się, że ktoś popełnił jakiś błąd i przesyłka nie dotrze. Oferta jest anulowana i muszę od nowa przedłużać umowę na dodatek E52 teraz nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Co z tym przypadkiem zrobić, reklamować, może domagać się jakiegoś extra bonusu przy przedłużeniu. Z nokią E52 były problemy z dostępnością, ale się w końcu doczekałem, a tu taki numer mi Orange wykręcił. Będę wdzięczny za jakąś sugestię co z tym dalej zrobić.
Ps
Właśnie dzwoniła pani z Orange i okazało się, że ktoś popełnił jakiś błąd i przesyłka nie dotrze. Oferta jest anulowana i muszę od nowa przedłużać umowę na dodatek E52 teraz nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Co z tym przypadkiem zrobić, reklamować, może domagać się jakiegoś extra bonusu przy przedłużeniu. Z nokią E52 były problemy z dostępnością, ale się w końcu doczekałem, a tu taki numer mi Orange wykręcił. Będę wdzięczny za jakąś sugestię co z tym dalej zrobić.
widac, ze nie czytales dokladnie wątku. skąd mamy wiedziec czy mozesz dostac wiecej? przeciez nie znamy Twojego zysku, przeciez nie mamy przed sobą systemu, podaj numer to sprawdzimyscorpic pisze:czesc
dzięki za pomoc
pozdrawiam
[ Dodano: 2009-11-27, 11:12 ]
mozesz przez nas rowniez, wszedzie poza netem, sam musisz sobie odpowiedziec co jest dla Ciebie wazniejsze bezlimitowosc czy tansza minuta:)jasne, ze fajnie jest miec te 3 czy 5 czy 9 osob ( mam nadzieje, ze wiesz, ze mozesz zwiekszac ich ilosc( , ale jesli dzwonisz tez do innych to czy warta jest skorka wyprawkidex pisze:A czyli to jakis blad systemu..awa2001 pisze:rzeczywiscie dzisiaj klienci mowili o tej ofercie, weszlismy z ciekawosci na taką propozycję i wszystko było ok, poki nie przeslismy do realizacji, bo wtedy prezenty zniknęły:)
nie porownuj Corby z GT 505, to niebo a ziemia:) a nie mogles nic zrobic bo w systemie juz masz zaklepaną umowe z konsultantem.Jakby byla taka oferta to nawet z corby bym bral a potem go sprzedal najwyzej
![]()
A swoja droga za 5 dni bede mogl przedluzyc kolejna umowe wiec zobaczymy co sie pokaze![]()
A jesli bede chcial pozostac przy TwoimPlanie umowe moge przedluzyc tylko przez *400?
Dzieki za info
[ Dodano: 2009-11-27, 11:14 ]
dostales E52 od konsultanta??? a to jestem zdziwiona, myslalam, ze jest tylko na necie.harman pisze:Mam pytanie do konsultantów. 18 listopada przedłużyłem 2 numery, jeden przez internet drugi u konsultanta. Ten z internetu przyszedł 2 dni temu, a ten drugi nie.
Ja bym reklamowala, dlaczego mam byc stratna przez błąd w systemie ( choc podejrzewam ludzki)
nie wiem co Ci to da, nie zajmuję się reklamacjami, a nie zaszkodzi spróbowac, dzwonisz pod *100 i mowisz co miales obiecane i od kiedy, przypilnuj, zeby przyjeli reklamacje, jesli to nie pomoże to pod *400
P.S nadal sie dziwie, ze wysyłała Ci E52, moze jednak szła inna komorka i sie kapnęli, ze to bład, nie wiem:)
P.S nadal sie dziwie, ze wysyłała Ci E52, moze jednak szła inna komorka i sie kapnęli, ze to bład, nie wiem:)
Harman, oczywiście, że dzwoń i domagaj się tego co Ci obiecano. Tylko dobrze by było gdybyś wiedział kiedy i o której i z kim rozmawiałeś. Dobrze by było wyjaśniać z tym samym konsultantem. Ja mam takiego pecha, że mi 3 razy pokręcili przy przedłużaniu umowy i zawsze dostałam jakiś gratis, albo pakiet sms, albo obniżenie abo, albo darmowe minuty.
Powodzenia
Powodzenia

Zgłosiłem reklamacje, teraz muszę czekać koło 2 tygodni. Jeśli chodzi o E52, to tutaj błędu nie było. Wcześniej myślałem o nokii 6700, której w tym czasie nie było, a nokia E52 była - potwierdzone u kilku konsultantów. Podczas zgłaszania reklamacji miałem pytanie czego oczekuję i tutaj nie bardzo wiem czego żądać. Umówiona oferta nie była znowu taka super, w porównaniu do oferty z internetu dostałem 100zł rabatu na telefon i to wszystko. A więc realizacja umówionej wcześniej oferty mnie nie zadowoli bo kolejny miesiąc będę na starej taryfie z 50min gdzie średnie rachunki mam 140zł zamiast 200min za 61zł. Druga sprawa, umowa skończyła mi się w listopadzie, a wiec uciekną mi miesiące do następnego przedłużenia, a nie wiadomo kiedy nokia E52 znów się pojawi.
Harman, to spytaj się czy da sie przedłuzyc na warunkach, jakie Cię interesują już teraz, a na telefon poczekać, tak żebys był pierwszy w kolejce do tego fona. Czego masz żądać, to Ci nie podpowiem, bo nie wiem na czym Ci zależy, dlatego wymieniłam co ja dostałam. Musisz mniej więcej wiedziec ile dana usługa kosztuje (z tego co Ci proponują) i jak Ci nie odpowiada, to poszukac czegoś w podobnej kwocie. Mnie sie udało wymienic z darmowych numerów - zamiast 2 na stacjonarne po miesiącu - na 1 do Orange na 2 miesiące - tak mi bardziej pasowało, bo więcej rozmawiam z tym jednym niz z tamtymi dwoma. 50% abo na 3 miesiące dostałam jak się nie udało uruchomić pakietu sms, bo weszło rozliczanie kwotowe - to było 100x korzystniejsze niż te smsy. Wylicz sobie ile Twoim zdaniem straciłes i poszukaj co Cię w tej cenie interesuje. Naprawdę można negocjować, ale musisz wiedzieć czego potrzebujesz. Ja np wogóle (prawie) nie korzystam z mms.
ttmccht, radze przez net, taniej wyjdzie i mniej pultania sie, telefon wraz z umowa do ciebie same przyjda 

Wczoraj miałem telefon, że przedłużenie jest ponownie uruchomione na umówionych wcześniej warunkach, a reklamacja będzie rozpatrzona. Pojawiła się jednak kolejna dziwna sprawa. Wcześniej miałem telefon, chyba z propozycji, z ofertą na inny numer. Konsultant zaproponował mi nokie E52 za 189zł., ale nie była dostępna. Zapytałem z ciekawości o HTC Magic i oto co usłyszałem. Telefon za 1zł + 5 darmowych numerów na cały okres umowy. Pytam się czy na pewno tak jest, konsultant w między czasie gdzieś dzwoni i potwierdza, że jest jakaś promocja na HTC Magic i będzie za 1zł. Niestety nie przedłużyłem od razu umowy tylko poprosiłem o telefon gdy wyjaśni się sprawa poprzedniego numeru i czy dostanę na nim nokię E52, a sprawa się wyjaśniła po godzinie. Kolejny mój błąd to taki, że nie zapisałem nazwiska, dzwoniłem później do BOK, ale nie potrafią mi powiedzieć kto do mnie dzwonił i oczywiście nic nie wiedzą o promocji na HTC Magic. Stąd moje pytanie do konsultantów, czy znając datę i godzinę połączenia mogą ustalić kto i skąd do mnie dzwonił np. na podstawie logowania do mojego numeru.
a przy jakim abonamencie proponowano Ci te 5 numerów?
teoretycznie jest taka mozliwosc, zeby sprawdzili kto do Ciebie dzwonił, tym bardziej jeśli zostawił notatke w komunikacji ( a powinien) Zadzwon na *100 i popros o kontakt konsultanta z danej godziny i danego dnia, powinni go odszukać.
teoretycznie jest taka mozliwosc, zeby sprawdzili kto do Ciebie dzwonił, tym bardziej jeśli zostawił notatke w komunikacji ( a powinien) Zadzwon na *100 i popros o kontakt konsultanta z danej godziny i danego dnia, powinni go odszukać.
Witam, jestem na etapie przedłużania umowy z Orange, tzn został mi miesiąc i albo przedłożę albo wypowiem(przeniosę sie do PLAY)
Obecnie to Nowy twój Plan 55+internet 5pln plus mbox płatny. średnie rachunki około 100pln. Jakieś 8lat w sieci,
Chciałbym przejść na abo 75 na 30msc
Jakie są szanse na Samsunga s8300 za 1zł (przez internet kosztuje 99zł)-dość ciężko dostępny -dziś byłem w 3 salonach w łodzi i ich nie ma.
Jaki jest największy możliwy upust na w955 (w tej ofercie kosztuje 445zł)
Czy możliwe są jakieś gratisy na internet Np: jakiś malutki pakiecik aby od czasu do czasu wiadomości sprawdzić
Czy możliwe są jakieś dodatkowe gratisy: do wszystkich
Kompletnie nie interesują mnie darmowe numery, ani darmowe SMS do Orange stacjonarne itp. Średnio 15% moich połączeń jest do Orange, więc żadne gratisy do orange i stacjonarne mnie nie interesują. Nie chcę też pendriva ani minut przechodzących na kolejne miesiące (w zasadzie nie zdarzyło mi się abym abonamentu nie przekroczył o 30-40zł)
Obecnie to Nowy twój Plan 55+internet 5pln plus mbox płatny. średnie rachunki około 100pln. Jakieś 8lat w sieci,
Chciałbym przejść na abo 75 na 30msc
Jakie są szanse na Samsunga s8300 za 1zł (przez internet kosztuje 99zł)-dość ciężko dostępny -dziś byłem w 3 salonach w łodzi i ich nie ma.
Jaki jest największy możliwy upust na w955 (w tej ofercie kosztuje 445zł)
Czy możliwe są jakieś gratisy na internet Np: jakiś malutki pakiecik aby od czasu do czasu wiadomości sprawdzić
Czy możliwe są jakieś dodatkowe gratisy: do wszystkich
Kompletnie nie interesują mnie darmowe numery, ani darmowe SMS do Orange stacjonarne itp. Średnio 15% moich połączeń jest do Orange, więc żadne gratisy do orange i stacjonarne mnie nie interesują. Nie chcę też pendriva ani minut przechodzących na kolejne miesiące (w zasadzie nie zdarzyło mi się abym abonamentu nie przekroczył o 30-40zł)
nikt Ci nie odpowie na to pytanie bez sprawdzenia w systemie co mozna dać, obligatoryjnie przy ab.75 zl dostaniesz 4 prezenty, czy chcesz czy nie chcesz do Orange lub stacjonarnych ( one są za Twoj staż w naszej sieci), reszta jest zalezna od Twojego zysku ( a nie znamy go nie patrząc w system), jesli ten zysk jest duzy to mozesz dostac rabat na telefon, mozesz dostac 50% rabat na Orange Free Standard ( 30 zl), mozesz dostac dodatkowe minuty do wszystkich. Teoretycznie możesz- w praktyce nie wiem ( czytaj wczesniejsze posty, tlumaczylismy przeciez, ze jesli chcesz sie dowiedziec o swoją indywidualną oferte to musisz podac konsultantowi na pryw swoj nr tel)
Już parę razy pisałem tu na forum jakie mam propozycje od Orange w salonach i telefoniczne ,tym razem sprawdziłem co mi proponuje Orange online.
Oto co zobaczyłem na stronie ze specjalną ofertą dla mnie. Hahaha
Dodam tylko że w Orange jestem od czasu Idei (prawie od samego początku działalności tego operatora),
Mam abonament dla firm stary "Nowa Idea dla firm" wysokość abonamentu około 30zł ,rachunki za ten jeden tylko numer średnio 180zł, pozatym mam jeszcze dwa numery w orange dla firm
I co mi proponuje orange online? Ano ,te same ceny telefonów i usługi co dla nowych klientów. I to ma być propozycja? Tak ,ale chyba do odrzucenia.
Fakt, że i tak tańsze telefony od ostatniej oferty telefonicznej gdzie konsultantka dawała mi nawet 200zł rabatu na telefon a i tak był on droższy o 150zł niż w propozycji online.
Pomijam fakt że Orange puknął mnie na ponad stówkę za punkty profit gdzie wcześniej obiecywał że do końca roku będą ważne przy przedłużeniu umowy. A teraz mówią konsultanci że kierownictwo wprowadziło w błąd.
Oto co zobaczyłem na stronie ze specjalną ofertą dla mnie. Hahaha
Dodam tylko że w Orange jestem od czasu Idei (prawie od samego początku działalności tego operatora),
Mam abonament dla firm stary "Nowa Idea dla firm" wysokość abonamentu około 30zł ,rachunki za ten jeden tylko numer średnio 180zł, pozatym mam jeszcze dwa numery w orange dla firm
I co mi proponuje orange online? Ano ,te same ceny telefonów i usługi co dla nowych klientów. I to ma być propozycja? Tak ,ale chyba do odrzucenia.
Fakt, że i tak tańsze telefony od ostatniej oferty telefonicznej gdzie konsultantka dawała mi nawet 200zł rabatu na telefon a i tak był on droższy o 150zł niż w propozycji online.
Pomijam fakt że Orange puknął mnie na ponad stówkę za punkty profit gdzie wcześniej obiecywał że do końca roku będą ważne przy przedłużeniu umowy. A teraz mówią konsultanci że kierownictwo wprowadziło w błąd.
Na calym swiecie oferta internetowa jest kozrystniejsza od innych ( nie placi sie za obsluge konsultanta, za salon itp)Jest to oferta jednakowa dla wszystkich, bez negocjacjim jednakowa dla wszystkich. To ile masz telefonow nie ma znaczenia, wazny jest Twoj zysk. Punkty Profit mozna zuzyc do konca roku przy przedluzaniu umowy, wiec nikt Cię nie oklamał.