• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 96
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 96

#371889  autor: thonka
 26 lis 2009, 11:49
ala31, jakos niebardzo rozumiem co potrzebujesz. mozesz napisac to jakos inaczej?

jako przedluzajacy mozesz rowniez wybrac abonament era g2 za 145zl. telefon wtedy za 49zl.

osachorzow, dodali g2 do cennika, ktory to chyba od dzisiaj jest dostepny w sprzedazy ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#371899  autor: ala31
 26 lis 2009, 12:28
Chodziło mi o to, że jako przedłużający chciałbym otrzymać ne 120 + 500 mb paczkę, ale za mniej niż jest to w ofercie dla "nowych" (145 zł). I oto mi chodziło :). Ale widzę, że cena telefonu dla przedłużających w tej taryfie wynosi 599 zł, no to ja już wolę się chyba nie targować i wziąć ten telefon za 45 zł w ofercie dla nowych abonentów (minus punkty era premia - 1 zł). i płacić więcej niż założyłem...

#371903  autor: thonka
 26 lis 2009, 12:39
ala31, dokladnie ;) ne120+500mb po maksymalnych znizkach wychodzi 130zl miesiecznie + 699zl za sam telefon.

standardowa oferta dedykowana era g2 145zl za to prawie to samo (biorac ne120 dostajesz dodatkowo jeszcze promocyjne 220 minut) i telefon 49zl ;) roznica na calej umowie to jakies 300zl na korzysc taryfy dedykowanej.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#371969  autor: k2mil0
 26 lis 2009, 19:13
Moja umowa z erą zakończyła się juz miesiąc temu i jakoś nie mialem czasu jej przedłużyć. Wczoraj spojrzałem na oferte dla stałych(jak zawsze beznadziejna) i widze Nowa Era 120/100(abo 100/90zl) i któraś z nich mnie właśnie interesuje i do tego telefon Nokia 5800 i widze jego cene odpowiednio 499zl i 699zł! Oni sobie chyba jaja robią, w każdej! sieci ten telefon jest tanszy, a np. w Plusie w abo za 95zł jest za 1zł (słownie: jeden!) i tu się rodzi moję pytanie czy można coś od nich lepszego wytargować? Interesuje mnie abo rzędu 80zł najlepiej i tel w cenie do 100zł (mam 4500 pkt Era Premia) dają takie zniżki, jak tak to jak mniejwiecej trzeba gadać?

#371979  autor: thonka
 26 lis 2009, 19:51
k2mil0, czytaj co jest napisane w tym temacie! bedziesz wiedziec za ile co mozna dostac. to po pierwsze.
po drugie skoro oferta jest dla Ciebie beznadziejna (ponoc po raz kojelny - po co przedluzales skoro wczesniej tez bylo beznadziejnie?) to czemu nie zmienisz operatora? prosty rachunek - nie ma tego co chce, albo jest za drogie - przenosze sie.

#371999  autor: k2mil0
 26 lis 2009, 20:43
Tak nie mam co robić tylko czytać setki postów... po za tym koledzy wyżej pisali, że maks można otrzymać zniżke na abo 5 zl a w zeszlym roku moj znajomy dostal 50% zniżki przez rok i telefon - 100zł chyba coś w ten deseń. Umowe przedłużałem jako stały klient mający 4 telefony w erze, płacący 400zł miesięcznie liczyłem, że zostane z erą chociażby nie zmieniać tych 4 telefonów... ale cóż jak ich dziwne stawki za telefon podobne do tych w Media markcie i równe z tymi z allegro i lekkie przegięcie! nie sądzisz?

#372006  autor: thonka
 26 lis 2009, 20:52
k2mil0 pisze:Tak nie mam co robić tylko czytać setki postów...
idac twoim tokiem rozumowania my nie mamy co robic tylko co rusz odpisywac ludziom takim jak Ty, ktorym sie nie chce... postaw sie teraz z naszej strony - tych, ktorzy odpisuja na takie posty i poswiecaja swoj czas.
k2mil0 pisze:po za tym koledzy wyżej pisali, że maks można otrzymać zniżke na abo 5 zl
spojrz najpierw od jakich kwot te 5zl ok? i potem zobacz jakie sa kwoty standardowe
k2mil0 pisze:a w zeszlym roku moj znajomy dostal 50% zniżki przez rok
teraz tez to jest dostepne, gdybys tylko zadal sobie trund przeczytania choc 2-3 stron wstecz wiedzialbys o tym.
k2mil0 pisze:ale cóż jak ich dziwne stawki za telefon podobne do tych w Media markcie i równe z tymi z allegro i lekkie przegięcie! nie sądzisz?
nikt nie kaze brac Tobie sluchawki u operatora ;) zawsze mozesz wybrac abonament bez telefonu tak jak zrobilem to np. ja.
cena tej nokii jest nizsza niz w marketach prawie o polowe w abonamentach ktore chodza Tobie po glowie.
ja majac rachunki po 250zl na 2 telefony tez kokosow nie dostalem ponad to co mozna maksymalnie wynegocjowac. dzisiaj pewnie bym umowy nie przedluzyl, ale to juz inna sprawa.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 21:16 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#372009  autor: DiAbOlO
 26 lis 2009, 21:00
thonka, dziwię się i zarazem jestem pewien podziwu temu, że jeszcze odpisujesz takim leniom i gburom, którym wszystko trzeba podać na tacy bo im się nie chce, nie mają czasu i idą na łatwiznę. Napisze taki jeden z drugim 2-3 posty, wklei swoją korespondencję mailową z BOA... Dzięki temu w niedługim okresie czasu znowu będzie kolejnych 400 podstron szajsu.
"Gadaj sobie do słupa, a słup stoi jak d..a"
Prośba do adminów, modów i temu podobnych strażników... Zróbcie z tym coś...

...:::DiAbOlO:::...

#372013  autor: thonka
 26 lis 2009, 21:14
DiAbOlO, byla propozycja kilka stron wczesniej, zeby zrobic przypiety temat z edytowalnym pierwszym postem odnosnie przedluzen, gdzie osoby posiadajace wiedze aktualizowalyby tego posta zgodnie z tym co mozna dostac, bo rzeczywiscie coraz wiecej osob biernie i roszczeniowo podchodzi do tego tematu na zasadzie ja wkleje posta, bo nie chce mi sie szukac, a reszta zrobi to za mnie, bo nie mam czasu na glupoty...

problem jest tylko w tym, ze skoro ludziom nie chce sie przeczytac 2-3 stron wstecz to wapie, by chcialo im sie czytac pierwsza strone.
nie zostaje nic jak w/w post + czynna 'represja' i ew. zaostrzenie regulaminu tego dzialu.

#372017  autor: k2mil0
 26 lis 2009, 21:23
To jak chcecie, moje powyższe posty są już do skasowania jak tacy ludzie tu są to ja dziękuje bardzo za uprzejmość, a potem śmieją się na świecie z Polaków.

#372020  autor: thonka
 26 lis 2009, 21:33
k2mil0 pisze:jak tacy ludzie tu są to ja dziękuje bardzo za uprzejmość,
nie ma sie co obrazac. jak pisalem wczesniej - postaw sie z naszej strony. dla Ciebie to jest indywidualna sprawa, ale takich jak Ty, ktorzy nie zapoznali sie z tematem jest tu srednio 1-2 dziennie.
pomoglismy tutaj bezinteresownie wielu osobom, nikt nam za to nie placi, ze poswiecamy swoj czas na pisanie tutaj, ale oczekujemy, ze ktos choc minimalnie dal cos z siebie i zapoznal sie z tematem.

#372021  autor: DiAbOlO
 26 lis 2009, 21:34
k2mil0 pisze:To jak chcecie, moje powyższe posty są już do skasowania jak tacy ludzie tu są to ja dziękuje bardzo za uprzejmość, a potem śmieją się na świecie z Polaków.
Chyba dlatego, że są głupi bo czytać nie potrafią i po sto razy o to samo pytają się... Uczestniczę w kilku międzynarodowych forach i tam nikt nie bawi się w kotka i myszkę. Pierwszy stopień to ostrzeżenie, potem ban na dzień, tydzień, dożywotni. Nawet założenie nowego konta nie pomoże... I tutaj tak trzeba zrobić, skoro ludzie nie potrafią korzystać z tego, co jest na forum...
Dołączam się do Ciebie thonka. Tu są potrzebne radykalne zmiany i surowo egzekwowany regulamin.

...:::DiAbOlO:::...

#372022  autor: vinc
 26 lis 2009, 21:35
k2mil0 widać łatwiej Ci przychodzi pisanie niż przeczytanie kilku postów wstecz. Smutne :? Temat ten jest zbiorem informacji nt. możliwości przedłużenia umowy, która nie zmienia się z dnia na dzień... Pamiętaj, że jak coś się zmienia w ofercie utrzymaniowej to na pewno się pojawi o tym info. Wobec tego wysil się jeśli chcesz wytargować maksymalne zniżki, ponieważ to leży w Twoim interesie.

Następne posty nie wnoszące nic do dyskusji będą usuwane, a piszący je użytkownik dostanie ostrzeżenie

Obrazek

#372398  autor: Kostek
 29 lis 2009, 00:22
Hejo :)

Od razu mówię szczerze, że przeglądałem strony forum i trafiałem tylko na maksymalny utarg, co do oferty z telefonem.

Mam pytanie, co do oferty bez telefonu - szczególnie do thonka, :) Udało się zejść choć trochę z abonamentu ? Tak mierzyłbym na NE 80 albo NE 100 - w sumie 290/390 minut to dużo za 50/70zł, ale zawsze dla reguły można się potargować, jako stały abonent :)

Pozdrawiam!

#372403  autor: st.konsultant
 29 lis 2009, 01:36
Kostek pisze:Hejo :)

Od razu mówię szczerze, że przeglądałem strony forum i trafiałem tylko na maksymalny utarg, co do oferty z telefonem.

Mam pytanie, co do oferty bez telefonu - szczególnie do thonka, :) Udało się zejść choć trochę z abonamentu ? Tak mierzyłbym na NE 80 albo NE 100 - w sumie 290/390 minut to dużo za 50/70zł, ale zawsze dla reguły można się potargować, jako stały abonent :)

Pozdrawiam!
Bez telefonu nie ma żadnych upustów. Można ewentualnie uzyskać umowę na 12 miesięcy ale bez żadnej promocji.

#372407  autor: oyaboli
 29 lis 2009, 02:19
Czytałem już posty, ale i tak jestem ciemny jak tabaka w rogu. Może ktoś mi pomoże.

Mam już na I-BOA ofertę z telefonem etc. Obecnie mam dwa numery w abonamencie Nowa Era Komfort 30 pln - 100 min do Era i stacjonarne + 40 pln - 80 min do wszyskich. Obecnie interesuje mnie NE80 (propozycja 70pln - 290 minut). Czy mogę ugrać coś więcej??

Czytałem, że na zniżkę na telefon nie mam co liczyć, jeśli już to za punkty.

Dziękuję

#372477  autor: arasel
 29 lis 2009, 13:17
Tak, możesz ugrać coś więcej. Wystarczy, że pofatygujesz się i przeczytasz (uważnie) parę ostatnich stron, i wszystko stanie się jasne.

Pozdrawiam.

#372493  autor: inthend
 29 lis 2009, 14:07
Z moich ostatnich przedłużeń:

NE 40 za 25 zł, Nokia 6303 za 1 zł obniżone punktami Era Premia, kurier gratis

Jeśli chodzi o drugi numer, jeszcze się zastanawiam. Propozycja to NE 80 za 60 zł lub NE 100 za 75 zł, do tego każdy telefon z cennika niezależnie od wybranej oferty za 50% ceny, ale na tym numerze rachunki ostatnio wahają się między 200 a 300 zł.

#372508  autor: negra
 29 lis 2009, 14:59
Witam
Czy jeżeli podpiszę aneks do umowy w czasie dłuższym niż miesięczny okres wypowiedzenia nową ofertę otrzymam od daty podpisania aneksu, czy zakończenia umowy?.Rozumiem (może zle?) że przykładowo wezmę Era 60 i w ramach przedłużenia będę płacił 30zł. ta kwota będzie obowiązywała dopiero po zakończeniu obecnie obowiązującej umowy, a może się mylę ? Dzięki za odpowiedz-i.

#372514  autor: elmer7
 29 lis 2009, 15:23
Hej,
Jestem w Erze Biznes już 4 lata, teraz mam zamiar podpisać umowę na 5 i 6 rok.
Na swoje konto iBOA otrzymałem takie oto oferty:
z wymianą telefonu
bez telefonu

Czy warunki przedłużania umowy dla klientów indywidualnych i biznesowych są takie same?
Jeśli tak, to uważam taki stan rzeczy za niesprawiedliwy, gdyż np. klient który płacił Erze miesięcznie powiedzmy najniższy abonament np. 25 zł otrzymuje takie same warunki jak ja czyli klient, który zostawia co miesiąc przeszło 180zł i jest już w sieci od 4 lat.
Czy mogę liczyć ze strony Ery na jakieś korzystniejsze warunki dla mnie?
  • Strona 22 z 96
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 96
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22