Witam.
Umowa kończy mi się 13 grudnia, ale już na początku października złożyłem wypowiedzenie z datą przyszłą. W tym momencie mój abonament to 120 min za 40 zł, jednak kwoty widniejące na moich fakturach to min 70 zł. Oferta, która była na stronie nie była dla mnie satysfakcjonująca. Konsultanci telefoniczni przedstawiali mi ofertę identyczną jak na stronie. Nadmienię, że chciałem pozostać w erze, gdyż większość rodziny ma numery właśnie w tej sieci.
Najbardziej zależało mi na pakiecie internetowym, większej ilości minut, a abonament miał nie przekraczać 70 zł. Napisałem więc wczoraj do ery maila z warunkami na jakie mógłbym przystać.
Abo NE60 - 50 zł - 120 + 70 min.
BC 500 - 15 zł
SE C902 - telefon i tak idzie na sprzedaż. W ofercie dla przedłużających umowę jest za 599 zł! (NE60), a dla nowych za 199 (ta sama taryfa). Napisałem więc, że po odjęciu punktów chciałbym mieć ten telefon za maks 50 zł.
Dzisiaj dostałem odpowiedź:
Proponuję jedną z taryf Nowa Era z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*
- Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 120 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 290 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 170 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 390 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT
Dzięki ofercie będą Państwo mogli zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf
Po skorzystaniu z oferty, w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu będą Państwo mogli aktywować poniższe Pakiety usług na warunkach promocyjnych:
W taryfach Nowa Era 20, Nowa Era 40 i Nowa Era 60:
-Wybrana osoba 200 za 5 zł: 200 minut na połączenia z jednym wybranym numerem Abonenta Era, Użytkownika systemu Tak Tak lub użytkownika sieci stacjonarnych
-Weekendy 200 za 5 zł: 200 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych
Zadzwoniłem więc do BOA, konsultant po usłyszeniu warunków umowy jakie otrzymałem przełączył mnie zapewne do działu utrzymania klienta (czekałem 8 minut na ty by ktoś się zgłosił!).
Sama oferta abonamentowa jest dla mnie satysfakcjonująca, więc zacząłem się wypytywać o pakiety internetowe oraz o możliwe upusty na nie. Usłyszałem, że jeszcze jakiś czas temu mogli dawać upusty, był też pakiet 300 mb, jednak w tym momencie nie może nic zrobić z ceną pakietów. Jeżeli chodzi o telefon to SE C902 nie mają już na stanie od miesiąca i nie wiadomo kiedy mogli by mieć. Większych upustów na telefon niż punkty z pakiety niestety nie może dać.
Po namyśle zdecydowałem się jednak na ofertę aboNE60, a na razie aktywuję sobie pakiet 50 mb za 15 i poczekam kiedy era wprowadzi nowe paczki danych, bo patrząc na konkurencję powinno to stać się już niedługo. Zastanawiam się jeszcze nad pakietem 200 minut do wybranej osoby, ale mam na to 60 dni. Tak więc abonament zamknie się w 55-60 zł, a mam prawie wszystko czego oczekiwałem. Aha, telefon jaki wziąłem to N6303 za 1 zł (po odliczeniu punktów).
Pozdrawiam, zwłaszcza tych, którzy doczytali do końca