• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #370089  autor: subrock
 16 lis 2009, 00:15
to tak na początek, Witam Wszystkich po długiej bardzo przerwie na forum:)
Wbijam do państwa z problemem takim:
Dawno dawno temu zakupiłem p990i , służył dzielnie i długo (tak z 3 lata albo lepiej) niestety draństwo po takim przebiegu się rozpada - dosłownie!!! Odrazu mówię że miał życie ciężkie i z przejściami - tzn. kilka razy utopiony w alkochalach, umywalce i nawet w basenie - po wysuszeniu zawsze działał i chwała mu za to.... do tego kilka(naście) razy z darzyło mu się spaść na glebe...
problem jest taki że soniak jest na granicy w swego życia i potrzebuje zgrać z pamięci tel. wszystko co możliwe (bo przez tyle lat trochę się tam rzeczy nazbierało) i nie chodzi mi o kartę pamięci tylko o zawartość kontaktów , "mejli", smsów i wszystko co jeszcze jest możliwe...
posiadam tylko standardowy kabel usb do tego telefonu, , wyświetlacz jest stłuczony i dotyk nie działa, klawiatura ta dołączana tez nie działa... kodu aparatu nie pamiętam (to ten zabezpieczający telefon przed zmiana karty sim itp.)
może jest jakiś program który pozwoliłby przenieść zawartość pamięci na hdd a później do nowego telefonu...
no i właśnie poszukuje jakiegoś tel który miałby podobne możliwości do p990i i można by bez kombinacji takie przeniesienie pamięci zastosować... wiem że kiedyś z noki N70 do N71 coś takiego robiłem, jak to wygląda w sony??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 00:26 przez subrock, łącznie zmieniany 1 raz.

#370106  autor: butterfly
 16 lis 2009, 06:54
Wątpię czy wykonalne jest takie przeniesienie pamięci. Działa Ci klawa qwerty? Wtedy może znalazłby się jakiś program.

#371441  autor: subrock
 23 lis 2009, 20:36
qwerty działa, pokrętło działa, nawet dioda i aparat też działa;P... wyswietlacz tez dziala ale nie ma warstwy dotykowej (zdrapałem ją gdy się stłukła)
dzwonic i smsowac sie da...

#371497  autor: butterfly
 24 lis 2009, 06:35
Spróbuj podłączyć do MPE, tylko, że on w sumie obsługuje P1, niż P990, spróbować można w każdym razie.