• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 20 z 96
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 96

#370712  autor: thonka
 19 lis 2009, 17:13
Adam80 pisze:thonka czytam forum i oficjalnie na stronie ery w zakładce dla starych abonentów widnieje oferta urodzinowa, więc nikt na 100% nie potwierdzi że nie dorzucą jakiegoś "gratisu" na święta dla starych (9 lat temu dawali Swatch'a :D ).
z takim podejsciem to mozesz czekac w nieskonczonosc na 'oferte'... 9 lat temu to bylo baaardzo dawno temu. jakis czas temu mieli w cenniku jako gratisy cyfrowki i odtwarzacze dvd tylko co z tego jak cennik swoje, a rzeczywistosc swoje.
Niekoniecznie ;) Nie zawsze się traci upusty;)
klocic sie nie zamierzam, ale z wlasnego doswiadczenia (i nietylko wlasnego) wiem, ze zazwyczaj upusty sa tracone na 'nieoznaczonej' umowie.

Cezar, abonament do zdobycia przy dobrych negocjacjach.
jezeli beda mieli iphone'a na magazynie to tez bez problemu powinienes go dostac.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#370718  autor: st.konsultant
 19 lis 2009, 17:41
thonka pisze:
Niekoniecznie ;) Nie zawsze się traci upusty;)
klocic sie nie zamierzam, ale z wlasnego doswiadczenia (i nietylko wlasnego) wiem, ze zazwyczaj upusty sa tracone na 'nieoznaczonej' umowie.
Do tej pory tak było ;) Teraz trochę sieć poszła na rękę Klientom:) Ale lepiej się upewnić w BOA czy na [email protected] do kiedy ma się upusty.

#370821  autor: Krisu6230i
 20 lis 2009, 10:18
Brawo!
stworzono nowy temat po to żeby nie było takiego burdelu jak w ostatnim, teraz mamy znów 28 stron z których sens ma góra 10. Znów burdel!
Pytania typu jestem 150 lat w erze (i należy mi się w mojej własnej opinii ne150 za 1 pln) więc ile moge dostać w ne80.
tak samo jak powtrzanie do znudzenia już że cena telefonu zbijana jest tylko punktami era albo przy abo powyżej 300pln.

Niech ktoś przyklei jakiegoś update'owalnego posta na pierwszej stronie tematu z maxymalnymi możliwymi do wynegocjonowania warunkami i informacją o zbijaniu cen telefonów.

Za moment znów będzie 100 stron z postami ile za ile a autorzy maja po 3 wpisy na forum :/

I tak, wiem po co jest forum, ale jak będzie czytelne to będzie jeszcze bliżej założeń pierwotnych towarzyszących jego powstaniu.

Dziękuję skończyłem.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#370852  autor: osachorzow
 20 lis 2009, 14:45
yellowfox pisze:A na stronie ery nadal nie działa podstrona z wymiana telefonu, cosik kopia
nie działa też oferta bez telefonu... więc większe zmiany chyba ;)

#370853  autor: PWK
 20 lis 2009, 14:48
thonka pisze:klocic sie nie zamierzam, ale z wlasnego doswiadczenia (i nietylko wlasnego) wiem, ze zazwyczaj upusty sa tracone na 'nieoznaczonej' umowie.
Pisałem Ci już z miesiąc temu, że nie do końca masz rację. Ja jadę na umowie bezterminowej już jakiś czas, a abo mam naliczany z rabatem, jaki miałem w aneksie, czyli po 16,50 za pakiet zamiast 30 zł.

#370857  autor: thonka
 20 lis 2009, 15:21
PWK, pisz co chcesz, ja mialem 5OU+50mb+1z przyjacielem lacznie za 100zl, i za 1 dzien ponad promocyjny okres rozliczeniowy policzyli mnie wg. cennika czyli po 30zl za OU, 50zl za 50mb i 30zl za oferte z przyjacielem.
jednak jak napisalem, klocic sie nie zamierzam. jedna osoba juz pisala, ze teraz moze byc inaczej nie rozumiem po to Twoje docinki.
ja przedluzalem w kwietniu i wrzesniu z w/w warunkow i liczyli oba abo wg cennika.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#370866  autor: PWK
 20 lis 2009, 15:55
Po pierwsze: jakoś nie widzę w tym co napisałem jakichkolwiek docinek. Miałeś wątpliwości, więc potwierdziłem to co napisał kolega powyżej. Tyle.
Po drugie: nie napisałem także, że się mylisz, ale że "nie do końca masz rację". Być może część osób otrzymuje rabat na abo także w okresie "poaneksowym", a część nie.

-------------------

Może ktoś, kto czuje się na siłach, rozważyłby propozycję Krisu6230i i stworzył jakiś schemat pod tytułem "Maksymalne korzyści jakie można osiągnąć przy przedłużaniu umowy w poszczególnych planach taryfowych". Potem po ewentualnych korektach można by to było umieścić w pierwszym poście i co jakiś czas nanosić poprawki.

Pzdr
 #370899  autor: mr0zu
 20 lis 2009, 18:47
Witam, za 2 mies. konczy mi się umowa w Erze, i mam zamiar wymienić stary telefon na Nokie 5800 (1100zł w moim abo). I chcę zrobić tak: wziąć od nich tel za 1zł, opchnąć za 200 - 300zł na allegro, by potem kupić 5800 na allegro za 900-1000zł.

W ten sposób będę ok. 400zł do przodu (huhu, sprytne, nie?).
I tu się pojawia pytanie: Czy wy też praktykujecie takie 'dile'?
Co stracę na tym, że mam komisowy tel?
 #370905  autor: PWK
 20 lis 2009, 19:10
Po pierwsze: Ameryki nie odkryłeś, bo takie "dile" robią ludzie od bardzo dawna.
Po drugie: Do przodu też specjalnie nie będziesz, raczej bym powiedział, że nie dasz się "wydymać"* operatorowi.

*przepraszam za słowo, ale N5800 w abonamencie za 1100 zł, gdy w sklepie można ją kupić za 900 z groszami, inaczej chyba nazwać nie można.

#370920  autor: Krisu6230i
 20 lis 2009, 20:20
Ludzie zróbcie tą wklejkę na początku tematu z obecnymi możliwymi do wynegocjowania opcjami bo zarzygam to forum jeszcze jeden taki post... :/

albo opcja szukaj....

a opcja z odkryciem 'dila nowego millenium' prawie spowodowała że spadłem z krzesła.

może trochę występuję z pozycji loży szyderców ale przecież ile można?
ja jak coś potrzebuję na innym forum przedzieram się przez wszystkie 20 stron w każdym z 10 tematów i dopiero potem piszę. a tu kompletna anarchia i chyba akurat ten temat to jakiś zampomniany przez modów...
20 osób z 15 postami każdy i przekrzykują się na wzajem nic nie wnosząc do dyskusji.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#370928  autor: Lukaszek78
 20 lis 2009, 21:01
ja akurat przegladalem wczesniejsze posty i tego tematu i starszego rowniez... a interesuje mnie zeby od nich wyrwac Nowa Era 200 i 50% upust za caly okres trwania umowy, cena tel jak z cennika upust punkty Premia.. mam 4170 punktow daloby rade dobic do 4500? jest to mozliwe? i czym ich postraszyc jakich uzyc argumentow zeby dalo sie cos takiego wyciagnac?

#370929  autor: Krisu6230i
 20 lis 2009, 21:11
Lukaszek78, plizzzzzzzzzzzz.

dobra. możesz kombinować jesli przeglądałeś ten temat to pewnie wiesz że możesz ale nie przesadzaj bo cię po prostu zleją strugą ciepłego wiadomo czego... na pewno nie jesteś nawet w 10% key customer albo innym segmentem wartym uwagi, nie wiem jak tam to w PTC jest - gold, brown? st.konsultant wie pewnie ale nam to do szczęścia nie potrzebne

punkciki jak dobrze kulturalnie i miło pogadasz to ci dopiszą, akurat 300 punktów chyba mogą z tego co tu czytałem, to ludzie, tak jak policja nie zawsze ci dadzą mandat za picie browara na ławce jak z nimi normalnie gadasz ;)

NE200 była dla stałych za 170 do momentu jak jeszcze działa selfcare'owa strona dla przedłużających wiem że na ne100 która dla przedłużających była za 90 z telefonem a dało się zjechać do 70pln. proporcjonalnie możesz starać się wyliczyć ile możęsz z tego wyrwać biorąc pod uwagę naturalnie że im wyższy abo tym więcej urwiesz bo z ne80 można zejchać już do 55pln.

tylko nie strasz ich bo zamkniesz sobie drogę do negocjacji. ja jako konsult. dałbym adnotację że pana lukassza trzeba zlac bo się sadzi ;)

#370977  autor: Milon
 21 lis 2009, 09:02
PWK pisze: Może ktoś, kto czuje się na siłach, rozważyłby propozycję Krisu6230i i stworzył jakiś schemat pod tytułem "Maksymalne korzyści jakie można osiągnąć przy przedłużaniu umowy w poszczególnych planach taryfowych". Potem po ewentualnych korektach można by to było umieścić w pierwszym poście i co jakiś czas nanosić poprawki.
Też się podpisuję pod tym pomysłem :!:
tylko to i tak nie zmieni podejścia.... lepiej wkleić całego maila z BOA i czekać aż ktoś się zlituje.
A posty w stylu czytałem temat n-stron ale nie ma odpowiedzi woła o pomstę do nieba! chyba że ktoś czyta ale tekstu nie rozumie...

#371028  autor: adass
 21 lis 2009, 15:47
A teraz ja :) czytałem n-stron i nie moge znaleść...
Nie no jaja sobie robie :) nadszedł dzień, że mogłem podpisać umowe już w ofercie z telefonem, oczywiście wiedziałem co oczekuje od nich no i za ile oczywiście "standardowa" oferta mnie nie satysfakcjonuje to napisałem maila do ery o podanie alternatywnego cennika dla wymienionych usług czyli NE120, sieć rodzinna oraz pakiet 50MB i telefon blackberry 8520 ze zniżka punktami za 49 zł. Tak wiec dziś zreszta otrzymałem telefon z biura obsługi oczywiście w sprawie maila no i oczywiście nawijka, że to są specjalne zniżki dla osób przedłużających czyli NE120 za 100zł, sieć rodzinna za 5zł no i ten internet za 15zł no i te blackberry za 49zł juz po zdjęciu punktów. Ja oczywiście, że mnie te opłaty nie pasują to znaczy, że za NE120 moge dać 90 zł. W odpowiedzi usłyszałem że niestety to jest nie możliwe itd. oczywiście mnie to nie przekonało i po moich słowach, że dobrze obydwoje wiemy iż da sie zjechać z opłata do 90zł, była tylko krótka cisza w słuchawce i dalej nawijka, że niestety tak nie da rady, i że cały pakiet by mnie kosztował 120 zł. No cóż z taką standardową ofertą to moge sobie iść do salonu a gdyby mi zaproponowała wartość pakietu za 110 to byśmy umowe mogli sfinalizować. Oczywiście że nie może itd. Tak wiec ładnie się pożagnała i sie rozłączyła. Wsumie mogłem prosić o przełączenie do działu utzrymania no ale cóż myśle sobie na dniach do nich zadzwonie i jeszcze porozmawiam. Ale po jakiś 15 minutach od tamtego połączenia patrze telefon dzwoni i znów biuro obsługi. Po drugiej stronie słuchawki ta sama miła pani z taką sprawą iż konsultowała to z kierownikiem tą moja prośbe i byli by wstanie zapewnić mi jednak tą oferte co sobie ułożyłem z tą opłatą co ja im zaproponowałem czyli za cały pakiet 110zł (NE120 za 90zł) oczywiście przy takim obrocie sprawy wyraziłem zgodę na takie warunki i te blackberry za 49zł (a właśnie może ktoś zainteresowany kupnem za 700zł:)) no i kurier gratis. Czyli jednak można. Mam nadzieje, że się nie rozpisałem za bardzo. A ludzi z boku serdecznie pozdrawiam

#371072  autor: mrc000
 21 lis 2009, 20:43
adass jesteś jednym z bardzo nielicznych co wiedzą czego oczekują i liczą na to co mogą otrzymać. Powiem tak, na przyszłość co nieraz powtarzam. Jeżeli klient jest kontaktowy i potrafi rozmawiać z ludźmi bez zbędnych "epitetów" w kierunku osób ich obsługujących, to można naprawdę wiele zdziałać, bo z takim człowiekiem się chcę negocjować.

Byłbym wdzięczny gdybyś powiedział co otrzymałeś, w punktach, jakie pakiety i usługi.

Krisu6230
Napisz czego chcesz, a będzie łatwiej. Mianowicie, nie nazwę taryfy, a ile chcesz gadać miesięcznie i z kim. Czy masz wybrane numery z którymi często rozmawiasz lub czy one z Tobą (mam na myśli rozwiązanie typu sieć rodzinna, co pomoże zmniejszyć rachunki nie tylko jednej osobie a całej grupie kontaktujących się ze sobą.) Prosze o dokładne wytyczne, można rzec, że jak krowie na rowie (lub podobnie ;) )

#371076  autor: adass
 21 lis 2009, 22:03
Tak więc na prośbę mrc000 odpowiadam:
-NE120-czyli 280min do wszystkich plus 220 do ery, plusa, orange
-sieć rodzinna za 5zł dla trzech osób (trzecią osobą jestem oczywiście ja; chciałem ją ze względu na matke żeby mogła się komunikować z siostrą)
-oraz pakiet internet 50MB za 15zł (czasem potrzebuje sprawdzić maila, stan konta itp.)
-telefon blackberry 8520 ze zniżka punktami za 49zł
Czyli za ten pakiet opłaty będą wynosić mnie 110zł na miesiąc, standardowo dla osób przedłużających to by kosztowało 120 zł
Podsumowując niby nic ale przez 2 lata to już będzie 240 zł czyli wsumie nie tak mało.

Jak już mrc pisał faktycznie trzeba wiedzieć co chce się otrzymać, za ile i otwarcie o tym im mówić. W moim przypadku to poskutkowało. A teraz mała dygresja ostatnio znajomy (jakoś miesiąc temu) także "negocjował" nową umowe, oczywiście za moją namową napisał maila. Pewna bardzo miła pani oddzwoniła do niego w sprawie jego maila no i oczywiście, że on chciałby NE120 za 90zł, miła pani odpowiedziała że nie ma takiej możliwości i że za 90zł to jedynie NE100 niestety kumpel nie potrafił odpowiednio negocjować i wziął tą NE100 za standardowe 90zł. TAK WIĘC PRZEDEWSZYSTKIM TRZEBA BYĆ PEWNYM SIEBIE I WIEDZIEĆ CZEGO I ZA ILE SIE OD NICH OCZEKUJE.

#371345  autor: osachorzow
 23 lis 2009, 13:51
yellowfox, ten link co podałeś to oferta na kolejną aktywację, a nie oferta przedłużeniowa.... ta chyba nie uległa zmianie ;) No ale jak przestaną grzebać na stronie to może zobaczymy jakąś super nową ofertę :D

Pojawił się nowy cennik telefonów http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

#371358  autor: nerd
 23 lis 2009, 14:35
Oj burdel mają na tej stronie ery... tyle dni zmieniali podstronę dla przedłużających (bodajże od czwartku) i nic nie zmienili? Nawet obrazków? W pdfie z cennikiem telefonów zmieniała się chyba tylko data. No chyba, że przeglądarka mnie oszukuje...

nie ma nic z newsa http://telepolis.pl/news.php?id=16593
z ciekawości zajrzałem do oferty dla nowych i mixa
u nowych stary pdf (widać są w trakcie trudnego procesu zmiany daty na początku dokumentu), natomiast w mixie są nowe telefony z tego newsa... no ciekawe czy dziś uda się im jeszcze coś zmienić na stronie, czy potrzebują na to kolejny tydzień... :?

trochę to niepoważne...

#371546  autor: adass
 24 lis 2009, 15:01
Jest aktualizacjacennikia telefonów na stronie http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf
to znaczy to samo co było tylko data na górze się zmieniła
  • Strona 20 z 96
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 96
  • 1
  • 18
  • 19