Piachol, może tak być. Grunt, żeby osoba, na którą jest umowa, podpisała te aneksy i nie była zaskoczona wizytą kuriera
Tak może zacznę.. tytułem wstępu się przywitam

i przedstawię swoje zdanie odnośnie przedłużania umowy i nowego OA 55.
Już trochę pracuję jako konsultant telefoniczny - doradca klienta Orange i zauważyłam, że nie zawsze, ale często zdarza się, że oferta telefoniczna jest najlepsza. Owszem, na stronie telefon może być za 1zł na dwa lata i do tego przez kilka miesięcy 100 min do wszystkich, ale za to przez telefon można wynegocjować umowę krótszą (na stronie zauważyłam min. 2 lata) albo usługę typu pakiet złotówek 10, ale na cały okres trwania umowy. Osobiście miałam raz klienta, który chciał podnieść ab do 75 - 100 zł i wziąć tel biznesowy. Sprawdziłam jak wyglądałoby to przy Samsungu Ultra Classic. Kosztował dużo więcej niż na stronie, ale zamiast 200zł rabatu (by był za 1zł) zauważyłam, że mogę dać pakiet 80 zł co miesiąc przez 1,5 roku! (Wysoki zysk

) Także koszt zakupu telefonu zwraca się w minutach po 2 miesiącach. Szkoda tylko, że pan już więcej nie odebrał telefonu...
Inna sprawa, dużo zależy od konsultanta. Nie mierzcie nigdy wszystkich tą samą miarą. Ja za każdym razem dawałam maksymalną ilość usług przy każdym abonamencie, wyciskam z systemu co się da. Niestety, część klientów musi mieć miesiąc na przemyślenie oferty (co wcale nie jest dobrym pomysłem! Sama się o tym przekonałam). Także.. dajcie nam szansę

OA 55 - faktycznie, regulamin jest bardzo niejasny. Gdy proponowałam umowy krótsze z telefonami (a często tak było gdy klient miał dużo punktów profit - sugerowałam ew dopłatę do telefonu ale tak, żeby punkty maksymalnie wykorzystać), sugerowałam się promocyjną ilością minut. Zrobiłam nawet umowę roczną i półtoraroczną w rodzinie, właśnie OA 55. Jeśli okaże się, że musi to być min. 2 lata, to osobiście każę pisać reklamacje

gdyż w systemie zaznaczała się właśnie ta promocja.
Jeśli ktoś chce sprawdzić co może znaleźć dla klienta konsultant - proszę o priva.