• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 96
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 96

#369409  autor: thonka
 12 lis 2009, 16:50
tylko co to za 29gr np. w plusie? po wykorzystaniu 120 minut z abonamentu za 55zl (najnizszy mozliwy abo rarki), bez wymiennosci na smsy...
to ja wole jednak wiecej minut na przedluzenie w odpowiednim abonamencie ery, niz stawke 29gr po za nim.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#369466  autor: st.konsultant
 12 lis 2009, 21:26
WebSter pisze:Mam tak samo. Cóz chłopaki z Ery to niezłe cwaniaki. Prócz chyba tylko st.konsultanta ;)

Uwierz, że zdecydowana większość Konsultantów jest uczciwa :) Po za tym jest monitoring i nie można sobie pozwolić na wprowadzenie Klienta w błąd. Pomyłki się oczywiście zdarzają, ale nie da się tego uniknąć. Przy tylu różnych usługach, cennikach czy ofertach naprawdę można się pomylić. Nie zawsze również podczas rozmowy da się powiedzieć o wszystkich opcjach czy zasadach danej promocji. Moim zdaniem warto przed podjęciem ostatecznej decyzji przeczytać jeszcze samemu regulamin czy zasady ;)

#369579  autor: thonka
 13 lis 2009, 16:54
szyman12 pisze:Pewnie nic się niezmieniło, ale może będę pozytywnie zaskoczony ... Czy w salonach Ery (chodzi mi o Sklep Era) jest możliwość negocjowania umowy tak jak na infolinii/iBOA??
przedluzalem umowe w kwietniu tego roku i dostalem w salonie taka sama znizke jak dostalem przez telefon. ne120 za 60zl pierwszy rok, a potem 100zl drugi, a wiec max. mozliwe.
watpie czy zostalo to zmienione.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2009, 23:41 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#369701  autor: rcicho
 13 lis 2009, 23:33
cook1e pisze:
To kiszka, najwyżej wezmę coś innego i sprzedam, a f480 kupię na allegro :/
Chyba, że macie propozycję zamiennika tego tel. Trzeba mi telefon z modemem HSDPA i żeby stronki www w miarę wygodnie przeglądało.
Miałem przez 3 tygodnie F480 i jest to naprawdę swietny telefon, znakomicie wykonany. Niestety do przegladania internetu za bardzo się nie nadaje. Wbudowana przegladarka jest bardzo słaba, pracuje bardzo wolno. Można wgrać Operę Mini ale dużą cześć ekranu zajmą wtedy przyciski nawigacyjne i do przegladania stron www zostanie stosunkowo mała czesc ekranu.
Jak już do netu to weź coś na Androidzie. Mam HTC Magic i jest to rewelacyjny netowy telefon. Można go kupić na Allegro już w okolicy 800zł.
Jak coś tanszego i od Samsunga to Corby i Avila mają już najnowszą przegladarkę www Samsunga o nazwie Dolfin opartą o WebKit. Jest to bardzo dobra przegladarka ale obydwa telefony nie mają 3G czy HSDPA.

Sorry za of-topic ;)

#369770  autor: WebSter
 14 lis 2009, 14:29
Witam,

Ja mam takie pytanie: mam podpisany aneks NE80 40/70, a w regulaminie pisze, ze moge powiekszyc siec rodzinna do 4 osob za 15 zl. Powiedzmy, ze teraz sieci rodzinnej aktywowac jeszcze nie chce: rozumiem, ze moge wlaczyc ja w dowolnym momencie oraz ze kiedy z nie mam jej aktywnej oplata nie zostanie doliczona do rachunku?

st.konsultancie ratuj! :) Ale Ci potruje :P

Only Windows Mobile! : )

#369793  autor: pachu
 14 lis 2009, 16:22
Dodatkowo, Abonent, który skorzystał z oferty „Wymiana telefonu”, w ciągu 60 dni od daty zawarcia Aneksu otrzymuje prawo do skorzystania z usług dodatkowych na warunkach promocyjnych wymienionych w pkt. 9.1; 9.2; 9.3; 9.4
W 9.1 jest mowa o sieci rodzinnej.
Włączyć możesz w dowolnym momencie, ale jeżeli włączysz po 2 miesiącach to już nie będzie w promocyjnej cenie (czyli za 4 osoby 35 złotych, oczywiście pamiętaj, że w tych 4 osobach jesteś również Ty).
Jeżeli nie jest aktywna to nie będzie opłata za nią doliczana do rachunku.

#370346  autor: Adam80
 17 lis 2009, 16:04
Cennik jest nowy, ale jak na razie to na stronie dla przedłużajacych dalej oferta urodzinowa - a koniec listopada juz mamy.

Nokia 3210 - Siemens S35 - Siemens C75 - SE k550i- LG GT500 (firmówka SE T630)

#370348  autor: thonka
 17 lis 2009, 16:37
Adam80, jakbys poczytal troche to bys wiedzial, ze oferta swiateczna niczym sie nie rozni od urodzinowej...

#370349  autor: Krisu6230i
 17 lis 2009, 16:38
thonka, ale to jest potwierdzone na bank?
ja jutro sprawdzę źródełko swoje w erze, może czegoś się dowiem... chociaż o promocjach dowiadują się ponoć praktycznie z dnia na dzień...
swoją drogą doszły słuchawki Bberry i nokia 5630 - nawet znośna ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#370350  autor: thonka
 17 lis 2009, 16:53
Krisu6230i, powiem inaczej - miedzy oferta urodzinowa dla nowych, a oferta swiateczna dla nowych nie ma zadnych roznic, a oferty dla przedluzajacych to tylko wariacje na temat. czasem mniej minut niz dla nowych, czasem tanszy abonament + platne pakiety.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2009, 17:03 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#370352  autor: thonka
 17 lis 2009, 17:06
hkr, mozesz isc w polowie grudnia bez problemu. tyle, ze za ten czas od 20 listopada do nastepnego dnia po grudniowym podpisaniu aneksu dostaniesz platny wg. cennika abonament twojej oferty poniewaz po 20 listopada twoja umowa przejdzie na czas nieoznaczony (niepromocyjny abonament).

#370361  autor: hkr
 17 lis 2009, 17:28
thonka pisze:hkr, mozesz isc w polowie grudnia bez problemu. tyle, ze za ten czas od 20 listopada do nastepnego dnia po grudniowym podpisaniu aneksu dostaniesz platny wg. cennika abonament twojej oferty poniewaz po 20 listopada twoja umowa przejdzie na czas nieoznaczony (niepromocyjny abonament).
tzn nie wiem czy dobrze rozumiem dopoki nie podpisze nowego aneksu to zaplace za ten okres inaczej niz teraz place tak? Jesli bym mial podpisac nowy aneks np 16 grudnia to bedzie mnie obowiazywac nadal oferta dla stalych abonentow z cennikiem telefonow wlasnie dla nich?

#370362  autor: thonka
 17 lis 2009, 17:36
caly czas bedzie Cie obowiazywac oferta dla stalych abonentow, az nie podpiszesz aneksu, albo nie wypowiesz umowy.
obecnie masz umowe na czas oznaczony do 20 listopada, po tym dniu masz dalej umowe z era, ale na czas nieoznaczony tzn. ze poki jej nie wypowiesz (wypowiedzienie to 1 miesiac) twoja umowa caly czas jest wazna, tyle, ze za jej zerwanie nie masz zadnych kar. na umowie na czas nieoznaczony mozesz trzymac sobie telefon nawet do nastepnej oferty urodzinowej, a i tak bedziesz stalym abonentem, tyle ze bedziesz placic niepromocyjny abonament, co srednio sie oplaca.

co do oplat - aneksy podpisuje sie z reguly na 24 okresy rozliczeniowe na warunkach promocyjnych. po tych 24 okresach rozliczeniowych (wazne, bo nie zawsze okres rozliczeniowy pokrywa sie z data zawarcia umowy) placi sie za abonament wg. cennika twojej oferty, ktory powinienes dostac wraz z aneksem.
jezeli np. brales nowa ere 40 za 30zl/m-c to teraz bedziesz ja miec za 40zl/m-c, analogocznie jezeli twoj abonament to ne80 w promocji za 60zl/m-c to teraz zaplacisz 80zl/m-c i bedzie tak poki nie rozwiazesz umowy, albo nie podpiszesz nowego aneksu.

#370364  autor: hkr
 17 lis 2009, 17:40
ok dzieki za info i jeszcze jedno nie wiesz czy cos sie zmieni w cenach tel i czy moze wejda jakies nowe tel w promocjach przed swietami bo narazie to tylko jeden model bym wzial i to tak przekonany jestem w 60%.

#370373  autor: thonka
 17 lis 2009, 18:05
niestety nie mam takiej informacji. najbardziej poinformowani powinni byc w salonach i na infolinii, ja w zaden z tych sposobow z era zwiazany nie jestem ;)

z tego co widze, dzisiaj pojawil sie nowy cennik.
wszedl do niego SE naite, nowy lg bl20 chocolate, nokia 5630xm, nokia e52, 3 telefony blackberry, tak wiec jest to duzo nowych modeli w cenniku. nie pamietam, zeby byl w tym roku taki wysyp 'nowosci'.
obnizki? nie jestes jakim specem od marketingu, ale przed samymi swietami najlatwiej przyciagnac niezdecydowanych cena ;)
moge tylko napisac jak wygladalo to wczesniej: o 50zl przy obecnych cenach ok. 250-300zl przy czym zazwyczaj dotyczylo to opcji ne80 i ne60. nie ma co liczyc na wielkie obnizki w 2 najnizszych opcjach. w ne100 i wyzej obnizki sa duze, ale nie tak czeste jak w tych dwoch najpopularniejszych.

jezeli nie jestes do konca zdecydowany co chcesz wybrac to odwiedz dzial na tym forum - jaki telefon wybrac.
pamietaj, ze cene telefonu da sie tylko obnizyc punktami era premia.

#370388  autor: Adam80
 17 lis 2009, 19:34
thonka czytam forum i oficjalnie na stronie ery w zakładce dla starych abonentów widnieje oferta urodzinowa, więc nikt na 100% nie potwierdzi że nie dorzucą jakiegoś "gratisu" na święta dla starych (9 lat temu dawali Swatch'a :D ).

Nokia 3210 - Siemens S35 - Siemens C75 - SE k550i- LG GT500 (firmówka SE T630)

#370389  autor: st.konsultant
 17 lis 2009, 19:35
thonka pisze:hkr, mozesz isc w polowie grudnia bez problemu. tyle, ze za ten czas od 20 listopada do nastepnego dnia po grudniowym podpisaniu aneksu dostaniesz platny wg. cennika abonament twojej oferty poniewaz po 20 listopada twoja umowa przejdzie na czas nieoznaczony (niepromocyjny abonament).
Niekoniecznie ;) Nie zawsze się traci upusty;)
Najlepiej zadzwonić do BOA albo wysłać maila na [email protected] i zapytać do kiedy ma się zniżkę na abonament :)

#370642  autor: plustik
 19 lis 2009, 11:19
Adam80 pisze:thonka czytam forum i oficjalnie na stronie ery w zakładce dla starych abonentów widnieje oferta urodzinowa, więc nikt na 100% nie potwierdzi że nie dorzucą jakiegoś "gratisu" na święta dla starych (9 lat temu dawali Swatch'a :D ).
czekasz tylko na to aż dadzą Ci jakiś gratis? :shock:
Oferta przedłużeniowa Ery jest jedną z najlepszych na rynku i żadko która sieć tak trzyma klienta przy sobie dając upusty na abo. Ja już 3 raz przedłużyłem umowę, korzystając z tego forum i dzięki pomocy niektórych osób - bez problemu otrzymałem to co chciałem i wiem że w innch sieciach tego bym nie dostał.
Więc, przedłużaj umowę bo lepszej oferty nie dostaniesz nigdzie :wink:
Pzdr

P.S. co to tego Swatcha, to sam pamiętam że dostałem i skorzystałem wtedy z tej promocji, ale jakiś fajny zegarek to nie był - z najnizszej połki szwajarskiego producenta/
  • Strona 19 z 96
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 96
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19