• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #367835  autor: tomml
 03 lis 2009, 16:34
Mam pytanie - czy w przypadku przedłużania umowy w Mixie muszę czekać, aż doładuje wszystkie doładowania, czy mogę to zrobić wcześniej?Tzn żeby mi te 2 doładowania dołożyli np do następnych 36. Słyszałem gdzieś, ale nie wiem, czy to prawda, że można przedłużyć umowę jak ma się 2 doładowania do wykonania?
Ostatnio coś właśnie w reklamach mówią że można wymienić telefon lecz nie udało mi się znaleź jakich kolwiek informacji.
Może ktoś jest z orientowany jak i co? :smt004

#367879  autor: akordeonista
 03 lis 2009, 19:00
Najprościej będzie jak skontaktujesz się z salonem.Przepisy teraz szybko się zmieniają tak że przeciętny użytkownik nie może za wszystkim nadążyć.Możesz też skontaktować się z operatorem wybierając nr 2601.Ja kilka razy przedłużałem umowy wymieniając się raz w mixie innym razem w abonamencie i zawsze miałem tela za 1 zł ale nigdy nie chcieli mi skrócić umowy po za ostatnim w abonamencie dano mi fory na dwa miechy. :roll:

akordeonista.
 #369812  autor: nick
 14 lis 2009, 18:44
miałam to samo kilka miesięcy temu raz gadali mi że może przedłożyć umowę wraz z nowym telefonem już 2 zasilenia przed końcem ale to pic na wodę fotomontaż bo u tak po wszystkim okazało się się przedłużenie można dokonać dopiero gdy na ich serwisie będzie dostępna oferta dla danego numeru telefonu NAJWCZEŚNIEJ 5 DNI PO DOKONANIU OSTATNIEGO ZASILANIE wiem co mówię sama to niedawno przeszłam i nie tylko ja :D i przedłużając umowę cena nowego telefonu będzie minimalnie mniejsza niż normalnie

#370170  autor: Xavi
 16 lis 2009, 16:43
Możesz przedłużyć mając dwa zasilenia do końca umowy chociaż nie jest to regułą i nie zawsze taka oferta jest w systemach. Aktualnie bywa nawet tak że są oferty na 5 zasileń przed końcem umowy i te 5 zasileń jest doliczane do nowego kntraktu.

#373600  autor: negra
 05 gru 2009, 21:35
Jeżeli można to się podepnę , chodzi mi o telefony w mixie .Moje pytanie to -czy telefony posiadają sim loca?

#373685  autor: lennox2
 06 gru 2009, 16:53
I ja, jeżli można, podepnę się pod temat... Oferta Plusa jest jakaś chora - skończyła mi się liczba zasileń (24), którą wyczerpałem po 12 miesiącach trwania umowy. Kiedy skontaktowała się ze mną pani z Plusa, zaproponowała mi w ramach przedłużenia umowy telefon (byłem zainteresowany SE W715) o ponad 20 zł drożej, niż mogę go kupić wchodząc na Plus On-line jako nowy klient! Tam mogę go dostać juz za powiedzmy 360 zł, ntomiast jako klient przedłużający umowę - za 380 zł! I nie ma tutaj najmniejszego znaczenia, że jestem klientem Plusa od ponad 8 lat, że mam w ich sieci 4 telefony (jeden w taryfie Ważnej, 3 w mix) i że ostatnią mixową umowę, optującą na 24 zasilenia, wyczerpałem już po 12 miesiącach!

Wie może ktoś z Was, o co tutaj chodzi do cholery?! Jaki ma sens przedłużanie umowy, skoro jako nowy klient dostanę telefon taniej?!

Odi profanum vulqus et arceo

#373895  autor: mariusz9a
 07 gru 2009, 21:45
lennox2 pisze:Wie może ktoś z Was, o co tutaj chodzi do cholery?!
Oferta MixPlus nie ma priorytety dla Polkomtela - to jest umowa typu Zetafon w Orange, czyli nie przynosząca w zasadzie większego dochodu operatorowi. Gdyby mix Plusa był zrobiony na zasadzie abonamentu (coś jak np Orange Mix) wtedy dostałbyś normalną ofertę na przedłużenie, ale sama oferta byłaby średnio dobra. Nie ma tu najmniejszego znaczenia czy cała umowę zrobiłeś w 2 dni czy w 2 lata.