• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #36968  autor: elkanguro
 22 gru 2005, 21:27
Witam, chciałem prosić o radę w wyborze providera internetu bezprzewodowego do laptopa. Prosiłbym o jakieś sugestie w kwestiach cena / jakość.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#36978  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:13
BlueConnect albo iPlus :)

#36979  autor: WitekT
 22 gru 2005, 23:16
Od 27. do 31. grudnia jest promocja w iPlusie na modem Otion QUAD (GPRS/UMTS) za 1 zł w najtańszym abo (~60 zł brutto). Na razie zatwierdzono promocje dla biznesu, ale może będzie też i dla prywatnych. :)

#36980  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:21
WitekT pisze:Od 27. do 31. grudnia jest promocja w iPlusie na modem Otion QUAD (GPRS/UMTS) za 1 zł w najtańszym abo (~60 zł brutto). Na razie zatwierdzono promocje dla biznesu, ale może będzie też i dla prywatnych. :)
Dokładnie. Naprawde świetna promocja ;) warto już z samego rana 27.12 się wybrać do salonu po tem modem :D ;)

#36986  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:36
Wycofuje się. Już mi się ten modem nie podoba:( Właśnie się gapnąłem że modem ten obsługuje tylko UMTS i GPRS. A więc kicha...nie obsługuje EDGE :( ...a więc na polskie realnia trochę nie bardzo :/

#36989  autor: WitekT
 22 gru 2005, 23:40
Ale sam przyznasz, że w tym konkretnym przypadku stosunek jakości do ceny jest naprawdę dobry. :)

#36990  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:42
Nie no, tu się zgodzę :) ....jak ktoś jest z Warszawy to myślę że naprawde warto skorzystać. Ale jak ktoś dużo podróżuje po kraju i chce być naprawdę mobilny to jednak braku tego EDGE'a boli. Bo zawsze lepiej jest mieć transfer 180kb/s niż 40kb/s powiedzmy ;) ...ale cena modemu i abonament naprawdę kusi zwłaszcza tam gdzie UMTS działa :)

#36994  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:50
Pozatym, Wituś ;)

...powiedz :) nie lepszy byłby tem modem i w W-wie po UMTSie niż ta neostrada z livebox'em? ;)

#36996  autor: WitekT
 22 gru 2005, 23:54
Eeeee, nieeee... W domu neo, a poza Option Fusion (EDGE/UMTS). ;)
Promocja tego Option QUAD za 1 zł ma charakter typowo wyprzedażowy, tak samo jako ostatnio było z SE/// GC79. Niedługo najgorsze karty będą miały EDGE i na nie przyjdzie kolej z promocją. :)

#36997  autor: D@rio
 22 gru 2005, 23:59
WitekT pisze:Eeeee, nieeee... W domu neo, a poza Option Fusion (EDGE/UMTS). ;)
Promocja tego Option QUAD za 1 zł ma charakter typowo wyprzedażowy, tak samo jako ostatnio było z SE/// GC79. Niedługo najgorsze karty będą miały EDGE i na nie przyjdzie kolej z promocją. :)
Aha ;) To teraz rozumiem. Nio przyznam Ci :) ....masz rację ;)[center][/center]

#36998  autor: elkanguro
 23 gru 2005, 00:27
A czy do neostardy mozna kupic zamiast modemu karte PCMCIA??
Jak to dokładnie jest z tym Liveboxem?
Jestem z Suchedniowa woj. swietokrzyskie a z internetu chcailbym korzystac w mojej miejscowosci oraz na trasie Kielce - Radom.

Virgin Mobile

#36999  autor: D@rio
 23 gru 2005, 00:40
elkanguro pisze:A czy do neostardy mozna kupic zamiast modemu karte PCMCIA??
Jak to dokładnie jest z tym Liveboxem?
Jestem z Suchedniowa woj. swietokrzyskie a z internetu chcailbym korzystac w mojej miejscowosci oraz na trasie Kielce - Radom.
Nie no, tak to nie da rady. Neostada to raczej internet stacjonarny tylko i wyłącznie. Jedynie możesz dostać inny modem, który obsługi WiFi ale to o taką mobilność chodzi. LiveBox też odpada. To w tym wypadku najlepiej polecam Ci oferty operatorów GSM:
:arrow: iPlus w PlusGSM
:arrow: BlueConnect w sieci Era
:arrow: TwojInternet/BusinessEverywhere w sieci Orange.

#37000  autor: elkanguro
 23 gru 2005, 00:49
nie da rady?
to co to jest ta pozycja druga od końca w pierwszej tabelce?
neostrada modemy

Virgin Mobile

#37001  autor: D@rio
 23 gru 2005, 00:59
elkanguro pisze:nie da rady?
to co to jest ta pozycja druga od końca w pierwszej tabelce?
neostrada modemy
No to jest właśnie WiFi. No to o tym mówię. Ale jak taką neostradę zabierzesz w trasę na lini Kielce - Radom? :)

#37002  autor: elkanguro
 23 gru 2005, 01:07
myślałem że to będzie działać tak jak te z sieci GSM:/
to z sieciowych w gre wchodzi albo Orange albo Era (takie abo sa u mnie uzywane)

a jeszcze jedno a co w takim razie oferuja sprzedawcy laptopow piszac ze komputer posiada karte PCMCIA? Czy z tej karty moge korzystac majac Twoj internet albo blue connecta?

Virgin Mobile

#37003  autor: D@rio
 23 gru 2005, 01:31
elkanguro pisze:myślałem że to będzie działać tak jak te z sieci GSM:/
to z sieciowych w gre wchodzi albo Orange albo Era (takie abo sa u mnie uzywane)

a jeszcze jedno a co w takim razie oferuja sprzedawcy laptopow piszac ze komputer posiada karte PCMCIA? Czy z tej karty moge korzystac majac Twoj internet albo blue connecta?
No dlatego mówię że aż tak mobilnie to nie da rady ;)
Skoro u Ciebie są używane Orange albo Era to szczerze powiedziawszy bardziej bym Ci polecał Ere. Zapraszam tutaj
A karta PMCIA to jest poprostu specjalny port/gniazdo do odpowiedni kart. Takie karty są właśnie wykorzystywyna w telekomunikacji jako modemy :) No i oczywiście, oferty Twój Internet/BlueConnect są głównie przystosowane do tego aby można było korzystać z nich w laptopach, a więc oferowane są modemy PMCIA. Czyli jak najbardziej TAK, możesz korzystać ;)

#37015  autor: Kaczy
 23 gru 2005, 10:27
elkanguro pisze:a jeszcze jedno a co w takim razie oferuja sprzedawcy laptopow piszac ze komputer posiada karte PCMCIA? Czy z tej karty moge korzystac majac Twoj internet albo blue connecta?
Z tego co ja zawsze widzę, to sprzedawcy piszą, że laptop posiada slot na kartę PCMCIA.
Kod: Zaznacz cały
Karty PCMCIA pełnią obecnie funkcje kart rozszerzeń. Celem ich zastosowania jest rozszerzenie funkcjonalności komputera. Posiadają ustandaryzowane wymiary przypominając wielkością kartę kredytową (85,6 × 54 mm). 
Pod PCMCIA możesz podłączyć takie urządzenia jak karta sieciowa, stacja dyskietek, dysk twardy i wiele wiele innych rzeczy.

Oto jakie rzeczy można kupić na allegro w standardzie PCMCIA

...::: Made for loneliness :::...