• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #369437  autor: wezysko
 12 lis 2009, 20:02
Pomocy!!Dzieciak w telefonie na mnie karmił rybki w WapSter i nakarmił na 800 zł
Telefon jest w Play abonament - aplikacjasprytnie przy kazdyym ruchu pytała czy wysłac na nr 7928 - młody o tym nie wiedział i za każdym razem pobierało mi z konta 9+vat - 10,98 zł. Trudno - wiadomo, że bede musiał to zapłacic - ale mam pytanko dla znawców w temacie - da to sie jakos z Play dogadac i rozłozyc na raty - np 4 po 200 zł . czy moze jakoś jednak próbowac walczyć?? bardzo prosze o odpowiedz

#369443  autor: bledos
 12 lis 2009, 20:33
W pierwszej kolejności udaj się do salonu, niech zrobią zgłoszenie, że chcesz zapłacić należność rozkładając ją na raty. Później czekaj na odp, myślę, że nie powinno być problemu. Najważniejsze, że wykazujesz chęć współpracy. Kiedyś znałem taki przypadek - firma zgodziła się na rozłożenie z tego co pamiętam chyba na 2 raty, ale kwota była niższa.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#369446  autor: aizo
 12 lis 2009, 20:36
Nie wywalczysz nic....

Kiedyś znajomemy jak wchodzilo 0-700 dzieciak narkecił rachunek na ponad 5 tys
Raty powinny być możliwe nie wiem tylko na jakiej zasadzie (dzwon do BOK)
Drogie to karmienie . Pierwszy raz słysze o takim programie.Były owszem ale operacja kosztowała 1.20

Połączenie nie może być zrealizowane.

#369454  autor: butterfly
 12 lis 2009, 20:54
Zapewne gra Moja rybka... Szał jest na to ostatnio.
 #369473  autor: wezysko
 12 lis 2009, 21:50
Mojarybka - gdzie każda czynność zaczyna sie od niewinnego pytania: "Pozwalasz aplikacji MojaRybka wysłać wiadomość SMS do 7928"??
Mój dzieciak nie zakumał , że pod 7928 kryje sie 9Zł + vat. Dla mnie to jakas paranoja - reklamuja darmowa gierkę - przestrzegałem go w każdym momencie aby sie na to nie nabierał - a , że ma 11 lat i jest madrzejszy od wszystkic....do mi rachunek zrobił. .
Uważacie - lepiej dzwonić do BOK - Pisać Reklamacje - prośbe przez net , czy udać sie do Salonu Play??
Bo widzę, że ten złoziejski WapSter jest na prawie - swoja droga jestem ciekaw ilu ludzi - rodziców tak zrobił na bezmyślności dzieciaków..

#369474  autor: bledos
 12 lis 2009, 21:53
Ja proponuję salon - dostajesz zgłoszenie na piśmie.

Przez telefon potwierdzenia nie masz, przez www zgłoszenie może wisieć w nieskończoność zanim będzie rozpatrywane...

Daj znać, jak op się ustosunkuje do Twojej prośby.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#369486  autor: aizo
 12 lis 2009, 22:41
A ta gra była od razu w telefonie?
Złodzieje fakt ale legalnie...wiadomo nie od dziś,że jednym z najlepszych klientów jest dziecko:)Kolorki zabawa itp tylko to ułatwiają a jak moga cos sprzedać szybko i teoretycznie bez wiedzy rodziców nic tylko zarabiać i zarabiać...

Widze spro takich gier ...cóz nie udaję sie sprzedaż normalnych gier to niby daja za free
ładny zarobek...

#369488  autor: wezysko
 12 lis 2009, 22:46
Ale lecą te reklamy MojaRybka - takie rysunkowe - "wyślij darmowy sms" na numer WapStera bodajze 7089 i otrzymasz aplikacje - i darmowy katalog innych aplikcji - to samo jak rentgen-, pierdofon. Reklamy lecą często na viva, mtv i innych stacjach młodziezowych

[ Dodano: 2009-11-12, 22:46 ]
Ale lecą te reklamy MojaRybka - takie rysunkowe - "wyślij darmowy sms" na numer WapStera bodajze 7089 i otrzymasz aplikacje - i darmowy katalog innych aplikcji - to samo jak rentgen-, pierdofon. Reklamy lecą często na viva, mtv i innych stacjach młodziezowych

#369490  autor: aizo
 12 lis 2009, 22:54
Btw aplikacja nie jest darmowa ,próbowałem zassac z www(wpisując numer aby mi przesłai)
Użyłem tego na karcie której nie używam i nie ma na niej środków.
Trzeba sie połączyć netem aby mieć gre ,co jest w sumie logicznie ale nie każdy o tym wie ,powinni napisać ,,Opłata tylko z GPRS,,

A reklamy faktycznie mogą przyciągnąć...a będzie miała jedna osoba w klasie będą i inni chcieli.
Jeśli ktoś ma telefon na kratę to jeszcze jako tak ale jak w przypadku wezysko, posiada sie abonament to współczuje :(.

#369524  autor: Marens
 13 lis 2009, 07:23
aizo pisze:Nie wywalczysz nic....
Powinno udać się wywalczyć raty, a to już mniej boli. Proponuję aby napisać do Play4You2 może podpowie ja rozwiązać problem płatności.
wezysko pisze:Dzieciak w telefonie na mnie karmił rybki
wezysko pisze:ma 11 lat i jest madrzejszy od wszystkic
Nie ma sensu krzyczeć na dzieciaka, nie jest to jego wina tak naprawdę.
Dał się nabrać, a jest bezbronny na tego typu zagrywki. Znam aplikacje wysyłające SMS na 79xx jednak one się pytają, czy mogą podając koszt SMS. (np. NaviExpert)
wezysko pisze:nakarmił na 800 zł
Telefon jest w Play abonament
Tak się zapytam, wystukaj *110# jaki masz limit kredytowy?
Podejrzewam, że 1000zł gdyż masz polecenie zapłaty. (standardowo jest 300zł).
Proponuję zrobić zgłoszenie i zmniejszyć limit kredytowy do 100zł

Dodam, że dla dzieci nie jest dobrym pomysłem dawać abonament. Lepiej jakiś mix, karta.
Znajomy przerabiał ten problem, dzieciak wyzerował starter załadowany za 100zł w jeden dzień. Teraz ma Mix 10zł i miarę potrzeb doładowywany za 5zł.
wezysko pisze:viva, mtv i innych stacjach młodziezowych
wezysko pisze:"wyślij darmowy sms" na numer WapStera
Wapster to niestety przegięcie, wyślij raz SMS'a to później się nie uwolnisz od reklam/spamu

#369526  autor: aizo
 13 lis 2009, 07:44
Marens pisze:aizo napisał/a:
Nie wywalczysz nic....

Powinno udać się wywalczyć raty, a to już mniej boli. Proponuję aby napisać do Play4You2 może podpowie ja rozwiązać problem płatności.
Nie wywalczysz nic....

Raty powinny być możliwe nie wiem tylko na jakiej zasadzie (dzwon do BOK)
Chodziło mi o skasowanie/zamieszenie rachunku.
Raty na pewno są możliwe

#369527  autor: Marens
 13 lis 2009, 08:01
Chodziło mi o skasowanie/zamieszenie rachunku.
To niestety nie, tylko trzeba temat nakreślić aby inni nie zrobili podobnego błędu.
Swoją drogą, czy można zablokować SMS Premium. Wiem, że w Orange można zablokować numery 0700/0300.

#369788  autor: user_delete5
 14 lis 2009, 15:45
Temat dotyczy sieci PLAY wiec sadze ze nie powinno być problemow z rozlozeniem na raty danej kwoty... swoja droga proponowalbym na przyszlosc zablokować w punkcie play mozliwość wysylania sms na numery 7x xx

#369876  autor: adam.wisnia
 14 lis 2009, 21:54
No właśnie. Dziwne że nie ustawiłeś limitu.

Np. U mnie w orange jest ustawiony na 150pln i po jego przekroczeniu mają obowiązek zadzwonić i ustalić czy wszystko jest ok. Czy telefon nie został skradziony (weryfikacja kodu abonenckiego) itp.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#369985  autor: corner
 15 lis 2009, 14:37
Nie wierzyłbym w to. To jest bardzo orientacyjna liczba. Wcale nie mają obowiązku dzwonić i czasami nie dzwonią. Czasami dzwonią dopiero gdy kwota ta jest przekroczona parokrotnie.
 #370060  autor: wezysko
 15 lis 2009, 21:36
juz napisłem do Play poprzez formularz zgłoszeniowy przez net - i na drugi dzień mi odpisali - że jak skończy sie miesiac rozliczeniowy - to śmiało moge ubiegać sie o rozłozenie na raty.
Limit miałem ustawiony na 1000 zł - standardowo w Play.
Telefon na pewno nie jest kradziony - kupiony w e-shopie:)
A co do blokadz smsm+w + yrobie to na pewno!!
trymajcie kciuki po 17 listopada
Poydrawiam wsyzstkich

#371587  autor: play4you2
 24 lis 2009, 17:31
Marens pisze:Wapster to niestety przegięcie, wyślij raz SMS'a to później się nie uwolnisz od reklam/spamu
Witam. Tu jeszcze nie pisałem :wink:. Oczywiście, że można się uwolnić. Są na to 2 sposoby. 1 to napisać bezpośrednio do Wabstera i złożyć wniosek o uzunięcie Waszego numeru telefonu z ich bazy danych. Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Ososbowych i prawem do poprawiania tych danych a także dysponowania nimi, mają obowiązek usunięcia numeru telefonu. 2 sposób jest chyba prostszy. Wsyatrczy, że napiszecie do nas (Play), pod warunkiem, że jesteś Użytkownikiem, lub Abonentem naszej sieci i my skontaktujemy się w Twoim imieniu z dostawcą usług z prośbą o usunięcie tych danych z ich systemu. Należy tylko podać numer Premium (79xxx lub inny) z którego otrzymujecie spam. Ale UWAGA! Każde ponowne skorzystanie z usług dostawcy zewnętrznego spowoduje to, że na nowo zostaniecie umieszczeni w ich bazie. Tak mają zazwyczaj skonstruowane Regulaminy Oferty.

Pzdr

[ Dodano: 2009-11-24, 17:47 ]
wezysko pisze:Bo widzę, że ten złoziejski WapSter jest na prawie - swoja droga jestem ciekaw ilu ludzi - rodziców tak zrobił na bezmyślności dzieciaków..
Niestety, jest na prawie. Żaden sąd nie uznałby Twoich racji, gdyż telefon zapewne zarejestrowany jest na Ciebie a skorzystanie z tej aplikacji jest dobrowolne, a tym samym naliczone opłaty są zgodne z Cennikiem. Nawet, gdybyś przedstawił że to dzieciak korzystał, nic z tego. Ty jesteś właścicielem telefonu i odpowiadasz za jego użycie. Jeżeli ten telefon pożyczas komuś np. znajomemu, niestety za skutki użycia tego telefonu przez znajomego odpowiadasz wtedy Ty. Tak jest i nic z tym się nie zrobi.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
 #371715  autor: wezysko
 25 lis 2009, 13:26
Komentarz zamknięcia:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie nadesłane za pośrednictwem naszej strony internetowej 23 listopada 2009 roku, dotyczące rozłożenia na raty należności za fakturę F/30330720/11/09. Uprzejmie informujemy, że termin płatności faktury F/30330720/11/09 w wysokości 832.06 zł upłynie 7 grudnia 2009 roku. Jeśli będzie Pan nadal chciał rozłożyć na raty płatność to prosimy o kontakt po tym terminie. Dodatkowo prosimy o wypełnienie poniższego szablonu: Numer MISDN: z jakiego powodu: ilość faktur (suma): propozycja spłaty (max. 3 raty): W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pomocą strony internetowej www.playmobile.pl, e-mailem na adres [email protected], pod numerem telefonu 790 500 500, * 500 lub przez Punkt Sprzedaży Play. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem, XY młodszy specjalista back office ds. obsługi klienta

Rozumiem, ze numer MISDN to numer telefonu... Ale nie jestem pewny - czy po terminie 7 grudnia gdy sie skontaktuje - nie zrobia mnie w balona - i nie nałoża kary umownej , odsetek - czy cos takiego..Moze lepiej iśc do salonu Germanos w moim mieście i załatwiac takie sprawy osobiście?? Jak uważacie??

od moda: nie umieszczamy danych osobowych
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 17:18 przez wezysko, łącznie zmieniany 1 raz.

#371716  autor: play4you2
 25 lis 2009, 13:29
wezysko pisze:Rozumiem, ze numer MISDN to numer telefonu... Ale nie jestem pewny - czy po terminie 7 grudnia gdy sie skontaktuje - nie zrobia mnie w balona - i nie nałoża kary umownej , odsetek - czy cos takiego..Moze lepiej iśc do salonu Germanos w moim mieście i załatwiac takie sprawy osobiście?? Jak uważacie??
Otrzymałeś ode mnie wiadomość na pw w tej sprawie. Proszę, sprawdź ją i mi udziel odpowiedzi. Pozdrawiam.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#371728  autor: wezysko
 25 lis 2009, 14:11
Juz wszytsko co trzeba wysłałem mailem i napisałem jeszcze PW

[ Dodano: 2009-11-27, 19:13 ]
Dzieki za wszystko, dziś koło 18 dzwonili do mnie z Play , uzgodniłem termin rozłożenia rat na 3 - innego z resztą nie mają:) w okresach miesięcznych, płatne do 17 - tego każdego mesiąca za kilka dni mam dostać oficjalne pismo w tej sprawie- dobrze, że trafiłeś na forum na mnie i wyciagnałeś pomocna dłoń bo czuje jakbym korzystał z formularza www - kolejne konsultantki tak by mi załatwiły sprawę, że trafiłbym do rejestru dłużników...
Jeszcze raz dzieki - jak będe miał kłopoty - oby nie ...to uderzam do Ciebie jak w dym
Za rok tez kończe z orange i ide do Play bo to jednak najbardziej sensowny operator.
Limitu 1000 zł na numer nie można zmiejszyć - jedynie co zablokowac sms-y płatne
jeszcze raz dzieki