• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 18 z 96
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 96

#369175  autor: WebSter
 11 lis 2009, 11:31
Mam pytanie do wszystkich znawcow tematu.

Aktualnie jestem w sieci rodzinnej z jednym nuerem i ten numer jest zalozycielem. Przedluzylem umowe, dostalem siec rodzinna za 5 zl z dwoma numerami. Mysle - fajnie, bo mam jeszcze 2 numery do ktorych czesto dzwonie procz tego z ktorym jestem juz w sieci. Dzwonie do BOK, mowie, iz chce aktywowac siec za 5 zl, a Pan ze juz jestem w sieci i moge miec tylko jedna. Ok, zaloze nowa siec, dodam dwa nowe numery, ale automatycznie strace rabat z tym starym z ktorym juz w sieci bylem i ktorej byl zalozycielem. Co prawda moge dodac ten stary numer i jakis nowy do swojej sieci, ale wtedy tamten nie bedzie mogl zalozyc sieci dla kogos ze swojej rodziny?

Jak z tego wyjsc? Jak zrobic by placic badz miec za darmo rozmowy z 3 numerami? Siec rodzinna 3 osobowa za 35 zl? Drogooo. Mam 4500 pktow EP.

Niech ktos pomoze :-(

Pozdrawiam

Only Windows Mobile! : )

#369190  autor: rcicho
 11 lis 2009, 12:10
WebSter - przed podpisaniem umowy zawsze trzeba czytać regulaminy. Tak jest jasno napisane, że dany numer może być tylko w jednej sieci rodzinnej.

#369215  autor: DiAbOlO
 11 lis 2009, 13:17
WebSter pisze:Mam pytanie do wszystkich znawcow tematu.

Aktualnie jestem w sieci rodzinnej z jednym nuerem i ten numer jest zalozycielem. Przedluzylem umowe, dostalem siec rodzinna za 5 zl z dwoma numerami. Mysle - fajnie, bo mam jeszcze 2 numery do ktorych czesto dzwonie procz tego z ktorym jestem juz w sieci. Dzwonie do BOK, mowie, iz chce aktywowac siec za 5 zl, a Pan ze juz jestem w sieci i moge miec tylko jedna. Ok, zaloze nowa siec, dodam dwa nowe numery, ale automatycznie strace rabat z tym starym z ktorym juz w sieci bylem i ktorej byl zalozycielem. Co prawda moge dodac ten stary numer i jakis nowy do swojej sieci, ale wtedy tamten nie bedzie mogl zalozyc sieci dla kogos ze swojej rodziny?

Jak z tego wyjsc? Jak zrobic by placic badz miec za darmo rozmowy z 3 numerami? Siec rodzinna 3 osobowa za 35 zl? Drogooo. Mam 4500 pktow EP.

Pozdrawiam
Potwierdzam, regulamin się kłania.

Z tego, co wywnioskowałem, to chcesz mieć sieć 4-osobową (Ty+3).
Bez promocji wygląda to następująco:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... c_rodzinna
Natomiast przy przedłużeniu można mieć to za 15 zł.
Oto fragment z aktualnego regulaminu:
___
9.1. Usługa „Sieć rodzinna – Grupa 3 osobowa”
• Promocyjny abonament za usługę „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” wynosi 5 zł z VAT przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych
• Po okresie promocyjnym opłata za usługę będzie naliczana zgodnie z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”.
• Usługę „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” Abonent może wyłączyć w dowolnym momencie trwania Umowy terminowej. Ponowne uruchomienie usługi
spowoduje naliczanie opłaty zgodne z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”.
• Szczegółowe warunki naliczania opłat i świadczenia usługi „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” niewymienione w niniejszym regulaminie opisane są w
Warunkach oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”
• W przypadku zmiany usługi „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” na „Sieć rodzinna - Grupa 4 osobowa”„ Sieć rodzinna - Grupa 5 osobowa” lub „Sieć rodzinna -
Grupa 6 osobowa” opłata wyniesie odpowiednio:
o Sieć rodzinna - Grupa 4 osobowa – 15 zł z VAT
o Sieć rodzinna - Grupa 5 osobowa – 25 zł z VAT
o Sieć rodzinna - Grupa 6 osobowa – 35 zł z VAT
• Usługa „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” na warunkach promocyjnych dostępna jest przy wyborze taryfy Nowa Era 80, Nowa Era 100, Nowa Era 120, Nowa
Era 200
___

Tylko teraz kwestia taka, czy masz taki zapis w swoim regulaminie?

...:::DiAbOlO:::...

#369220  autor: WebSter
 11 lis 2009, 13:34
DiAbOlO pisze:
WebSter pisze:Mam pytanie do wszystkich znawcow tematu.

Pozdrawiam
Potwierdzam, regulamin się kłania.

Z tego, co wywnioskowałem, to chcesz mieć sieć 4-osobową (Ty+3).
Bez promocji wygląda to następująco:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... c_rodzinna
Natomiast przy przedłużeniu można mieć to za 15 zł.
Oto fragment z aktualnego regulaminu:
___
9.1. Usługa „Sieć rodzinna – Grupa 3 osobowa”
• Promocyjny abonament za usługę „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” wynosi 5 zł z VAT przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych
• Po okresie promocyjnym opłata za usługę będzie naliczana zgodnie z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”.
• Usługę „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” Abonent może wyłączyć w dowolnym momencie trwania Umowy terminowej. Ponowne uruchomienie usługi
spowoduje naliczanie opłaty zgodne z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”.
• Szczegółowe warunki naliczania opłat i świadczenia usługi „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” niewymienione w niniejszym regulaminie opisane są w
Warunkach oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna II”
• W przypadku zmiany usługi „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” na „Sieć rodzinna - Grupa 4 osobowa”„ Sieć rodzinna - Grupa 5 osobowa” lub „Sieć rodzinna -
Grupa 6 osobowa” opłata wyniesie odpowiednio:
o Sieć rodzinna - Grupa 4 osobowa – 15 zł z VAT
o Sieć rodzinna - Grupa 5 osobowa – 25 zł z VAT
o Sieć rodzinna - Grupa 6 osobowa – 35 zł z VAT
• Usługa „Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa” na warunkach promocyjnych dostępna jest przy wyborze taryfy Nowa Era 80, Nowa Era 100, Nowa Era 120, Nowa
Era 200
___

Tylko teraz kwestia taka, czy masz taki zapis w swoim regulaminie?
Szczegoly przedluzenia ustalalem zeszly piatek, tak wiec taki zapis powinien byc.
Coz, w takim wypadku zrobie sobie siec 4 os za 15 zl.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy podpisaniu nowej umowy z operatorem moge od niej odstapic? Jesli tak to w przypadku Ery ile mam na to czasu?

#369231  autor: osachorzow
 11 lis 2009, 14:00
WebSter pisze:Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy podpisaniu nowej umowy z operatorem moge od niej odstapic? Jesli tak to w przypadku Ery ile mam na to czasu?
Jeśli podpisałeś umowę dostarczoną przez kuriera (zamówiona przez internet/telefon) to masz 10 dni od dnia podpisania.

#369234  autor: WebSter
 11 lis 2009, 14:05
A jesli nowa umowa w punkcie? chodzi o to czy mozna zmienic przy NE20 te dodatkowe 30 minut na opcje wybrany numer...

#369245  autor: osachorzow
 11 lis 2009, 15:05
WebSter, w takim razie od umowy odstąpić nie możesz (oczywiście bez płacenia kary), a czy możesz prezent na inny sprawdź w regulaminie promocji. Z tego co pamiętam, to 60 od podpisania można bezpłatnie dokonywać tego typu zmian na koncie.

#369256  autor: st.konsultant
 11 lis 2009, 15:34
WebSter pisze:A jesli nowa umowa w punkcie? chodzi o to czy mozna zmienic przy NE20 te dodatkowe 30 minut na opcje wybrany numer...

Chodzi o nową aktywację czy aneks? Jeżeli o aneks to nie ma takiej możliwości. Przy przedłużaniu nie można zrezygnować z dodatkowych minut na rzecz prezentu.

#369257  autor: rcicho
 11 lis 2009, 15:53
Gdy pod koniec lipca przedłużałem jedną z moich umów z Erą to miałem 10 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji.

#369258  autor: WebSter
 11 lis 2009, 15:54
st.konsultant - chodzi o nową aktywację.

#369260  autor: osachorzow
 11 lis 2009, 15:58
rcicho pisze:Gdy pod koniec lipca przedłużałem jedną z moich umów z Erą to miałem 10 dni na odstąpienie od umowy bez żadnych konsekwencji.
przedłużałeś przez telefon/internet czyli poza siedzibą przedsiębiorcy - tylko w takim przypadku można od umowy odstąpić w ciągu 10 dni od jej podpisania.

#369262  autor: rcicho
 11 lis 2009, 16:14
Tak przedluzalem przez telefon.

#369280  autor: WebSter
 11 lis 2009, 17:33
Jeszcze jedna rzecz mnie trapi: ile pakietów można mieć włączonych? Czy jeżeli przy przedłużeniu wezmę sobie za 5kę pakiet Wybrany numer 200 to czy mogę wziąć kolejny za 10 zł ale do innej osoby?

#369283  autor: st.konsultant
 11 lis 2009, 18:21
WebSter pisze:Jeszcze jedna rzecz mnie trapi: ile pakietów można mieć włączonych? Czy jeżeli przy przedłużeniu wezmę sobie za 5kę pakiet Wybrany numer 200 to czy mogę wziąć kolejny za 10 zł ale do innej osoby?

Pakiet można mieć jeden. Ewentualnie można wybrać za 15 zł pakiet 200 minut z 5 numerami.

Jeżeli chodzi o zamianę prezentów przy nowej aktywacji to w regulaminie nie ma w ogóle o tym mowy. Także myślę, że niestandardowo w BOA można byłoby zamienić dodatkowy pakiet minut na wybraną osobę 200.
Tylko jeszcze jedna kwestia. Te dodatkowe minuty są do wszystkich bez Play czy tylko na Erę i stacjonarne? Jeżeli ta druga opcja to znaczy, że masz umowę na 12 miesięcy i tam żadnych prezentów nie ma, także zamienić też nic nie można.

#369307  autor: WebSter
 11 lis 2009, 20:16
st.konsultant pisze:Tylko jeszcze jedna kwestia. Te dodatkowe minuty są do wszystkich bez Play czy tylko na Erę i stacjonarne?
Do wszystkich prócz Play.
Dziwi mnie zachowanie Ery - jedna sieć rodzinna, w tym nie można dodawać osób z Biznesu... Wszystko fajnie wygląda, ale potem jednak wychodzi "ból".
Pani z BOKu nie chciała mi tego wymienić /30 min do wszystkich na 200 do wybranej osoby/. Zasłaniała się własnie regulaminem. Sugerowała reklamację.

Summa sumarum dostałem NE 80 40/70 + sieć rodzinną + 500 SMS. Może być.

A czy do tych pakietów inaczej niż do SR mogę dodawać osoby z Biznesu?

Pozdrawiam

#369319  autor: st.konsultant
 11 lis 2009, 21:03
WebSter pisze:
st.konsultant pisze:Tylko jeszcze jedna kwestia. Te dodatkowe minuty są do wszystkich bez Play czy tylko na Erę i stacjonarne?
Do wszystkich prócz Play.
Dziwi mnie zachowanie Ery - jedna sieć rodzinna, w tym nie można dodawać osób z Biznesu... Wszystko fajnie wygląda, ale potem jednak wychodzi "ból".
Pani z BOKu nie chciała mi tego wymienić /30 min do wszystkich na 200 do wybranej osoby/. Zasłaniała się własnie regulaminem. Sugerowała reklamację.

Summa sumarum dostałem NE 80 40/70 + sieć rodzinną + 500 SMS. Może być.

A czy do tych pakietów inaczej niż do SR mogę dodawać osoby z Biznesu?

Pozdrawiam

Teraz już widzę, że faktycznie pojawił się taki zapis w regulaminie, że usług zamieniać nie można...Wcześniej tego nie było..

do pakietów można dodać każdy numer Ery bez względu na taryfę i każdy stacjonarny

#369354  autor: Angel_of_Death
 12 lis 2009, 10:14
U mnie miała miejsce podobna sytuacja z Siecią Rodzinną... Po perturbacjach z działem utrzymania [poszło gładko] wytargowałem w sumie za 70zł= NE 80[60zł]+Sieć Rodzinną[5zł]+pakiet 500 SMSów [5zł]. Negocjowałem warunki dla 2 numerów, jasno i wyraźnie przedstawiłem swój zamysł, tzn. informując że na jednym i drugim numerze będzie aktywna Sieć Rodzinna, z tym że ja będe chciał zaprosić ten drugi numer w ramach w/w uługi. Otrzymałem informacje OK, o ile ten drugi numer mnie nie zaprosi, że nie może być takiej sytuacji, ze numer A zaprasza numer B, a numer B zaprasza A. Gdybym nie wszedł dzisiaj na forum nawet nie wiedział bym, że delikatnie rzecz ujmując załadowali mnie w ch*ja... Jak życie pokazuje nie ma co wierzyć na słowo doradcom, zawsze trzeba samemu weryfikować Regulamin danej usługi :( Wielkiej tragedii nie ma, niemniej jednak niesmak pozostaje... :|

#369374  autor: Milon
 12 lis 2009, 13:40
Angel_of_Death pisze:U mnie miała miejsce podobna sytuacja z Siecią Rodzinną... Po perturbacjach z działem utrzymania [poszło gładko] wytargowałem w sumie za 70zł= NE 80[60zł]+Sieć Rodzinną[5zł]+pakiet 500 SMSów [5zł]. Negocjowałem warunki dla 2 numerów, jasno i wyraźnie przedstawiłem swój zamysł, tzn. informując że na jednym i drugim numerze będzie aktywna Sieć Rodzinna, z tym że ja będe chciał zaprosić ten drugi numer w ramach w/w uługi. Otrzymałem informacje OK, o ile ten drugi numer mnie nie zaprosi, że nie może być takiej sytuacji, ze numer A zaprasza numer B, a numer B zaprasza A. Gdybym nie wszedł dzisiaj na forum nawet nie wiedział bym, że delikatnie rzecz ujmując załadowali mnie w ch*ja... Jak życie pokazuje nie ma co wierzyć na słowo doradcom, zawsze trzeba samemu weryfikować Regulamin danej usługi :( Wielkiej tragedii nie ma, niemniej jednak niesmak pozostaje... :|
Jeżeli udowodnisz, że przy negocjacjach wyraźnie zaznaczyłeś, że jednocześnie dwa numery będą w jednej SR a to masz niezły argument do ew. reklamacji, może w ramach tego poproś o SR tylko na 1 numer do 4 osób za cenę 10zł - bo ktoś wprowadził Ciebie w błąd :!:

#369377  autor: Angel_of_Death
 12 lis 2009, 13:56
Teraz to się szczerze mówiąc wogóle zastanawiam, czy przedłużać umowę... Skoro nie mogę już skorzystać z Sieci Rodzinnej za 5zł, to może poczekam na wejście promocji świątecznej do oferty utrzymaniowej i za te same pieniądze dostane 340 minut... Pakiet promocyjnych minut nie jest wymienialny na SMSy :/ No widze, że ta oferta jednak nie jest taka rewelacyjna jak mi się zdawało... Coś czuje, że jednak kuriera odprawie z kwitkiem... :/ Tak jak mówiłem po części jestem sam sobie winien bo nie zapoznałem się dokładnie z Regulaminem Promocji Urodzinowej/Świątecznej i usługi Sieć Rodzinna, niemniej jednak myślałem, że na doradcach Ery można polegać i ufać...

#369406  autor: kuwejt
 12 lis 2009, 16:28
Czy wie ktoś o zmianch promocji/taryf w najbliższym czasie. Wszystkie sieci mają w swojej ofercie taryfy z 29gr/min tylko nie Era, a mi już zaraz sie kończy umowa i nie chciałbym sie wyhuśtać i przedłużyć teraz jeśli zaraz mogą wejść jakieś nowe taryfy/promocje. A wydaje mi się iż era może coś teraz zmienić bo tylko oni nie mają 29gr...
  • Strona 18 z 96
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 96
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18