Normalna kwestia jest iż faktury przychodza listem zwyklym a nie poleconym. teraz pytanie czy kolega
shakatack, dostał wezwanie do zapłaty na kwote 5000zl, czy wezwanie przedsądowe lub podobne czy też został zafakturowany na 5000zł. Jeśli to fakturka to nic niewzykłego ze przyszla listem zwykłym. Nieotrzymanie faktury nie zwalnia z koniecznosci jej zaplaty. Jesli to wezwanie do zaplaty to wszystko wsazuje na to ze wczesniej byla jaka faktura ktora do Ciebie nie dotarła (bo może też byla wyslana zwyklym listem). Tyle w kwestii wysylki zwyklym listem.
shakatack pisze:Czy po 2 latach można sobie wystawiać noty obciążające i żądać zapłaty?
no niestety można
Kwestia kary, tutaj musisz siebie przypomniec jak korzystales z tel bo raczej tylko tak sie możesz wybronić. Jeżeli używales jej w telefonie a nie w FCT, nie udostepaniałes jej osobom lub firmom trzecim to jest prawdopodobieństwo że to może jakis bład ze strony polkomtela. Szkoda ze te 2 lata temu jak zerwali umowe nie drążyles wtedy dokladnie sprawy z jakiego powodu, może wtedy łatwiej by było to wyjaśnić itp
shakatack pisze:Nie pamiętam już ile i gdzie dzwoniłem, to było 2 lata temu. A kogo to obchodzi, gdzie i ile dzwoniłem. Miałem doładować zgodnie z umową tyle razy, ile tam było zakontraktowane i do widzenia.
nas to nie obchodzi wogole. ale Plusa już może. wiem ze czujesz sie zażenowany ze ktoś sie wtrąca w sprawy Twojego korzystania z talefonu z przed 2 lat, ale jesli operator ma jakies dowody (logi, billingi itp) iż możliwe było korzystanie w niedozwolony sposób z karty SIM to ta kwestia jest kluczowa niestety dla sprawy...
Nie rozumiem...jaki można mieć profil telefonu który szkodzi sieci?
Jakis przykład ,napiszcie bo nie czaje tego
oj można niestety, jest przynajmniej kilka takich sposobów którymi można operatora naciągnąc na spore koszty (nie chce ich tu opisywac z wiadomych wzgledów)

a jednym z nich jest wspomniany FCT
"
FCT (Fixed Cellular Terminal) jest urządzeniem komórkowym z własną kartą SIM, które może być podłączone do sieci stacjonarnej. Dzięki FCT-om zainstalowanym np. w centralce w biurze można w tańszy sposób dzwonić z aparatów firmowych do sieci komórkowych, korzystając z korzystniejszych taryf operatora komórkowego.
Istniejąca przez lata silna dysproporcja między cenami połączeń komórka-komórka, a stawkami operatorskimi spowodowała, że w Polsce powstało wiele firm zajmujących się bardziej czy mniej legalnie realizacją połączeń operatorów stacjonarny - komórki.W takich rozwiązaniach stosowane są wielokanałowe urządzenia FCT" za onet.pl
nie tak dawno byl artykuł w wyborczej ze złapali kilka takich firm - świadczących uslugi na podobnych zastadach tyle ze przekierowywane były połączenia miedzynarodowe i trzepali na tym niezla kase, teraz maja wyroki. Co ciekawe robili to na kartach pre-paid jednak dzialajac na szkode operatora operator i te kary wyłączyl a gagatków jakoś dopadł.