• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #368979  autor: sebz
 10 lis 2009, 14:24
Witam
Ile czasu PTC ma na rozpatrzenie reklamacji?
Moja trwa około 2 mcy i dalej nie ma żadnej informacji ani kroków w celu poprawy i naprawy błędów.
Reklamacja dotyczy usług i faktury.
PTC wymaga zapłaty.
Pozdrawiam

#368985  autor: matteo
 10 lis 2009, 14:45
Jedna wersja to 14 dni roboczych, inna 30.

Jakby nie było, to zapłać tylko część kwoty którą uważasz za słuszną - żeby Ci nie wytknęli, że nie płacisz faktur. Część kwoty, którą kwestionujesz - nie płacisz.

#368986  autor: yagi
 10 lis 2009, 15:08
Zgodnie z Regulaminem Swiadczenia Uslug Telekomunikacyjnych PTC ma 30 dni na rozpatrzenie Twojej reklamacji od daty jej wplyniecia, tzn. musi do tego czasu wyslac odpowiedz. Jesli tego nie zrobia to reklmacja jest uznana na Twoja korzysc.

Ponadto ten regulamin nie zwalnia z oplaty faktury - trzeba zaplacic, a jak uznaja reklamacje to wtedy zwracaja pieniadze w formie korekty.

W jaki sposob skladales reklamcje?
Dostales potwierdzenie wplyniecia?
Kontaktowales sie przez sklep/salon lub BOA na jakim etapie jest reklamacja?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#369013  autor: ciuchcia
 10 lis 2009, 16:38
dodam, ze operatorzy widza roznice miedzy "zgloszeniem" a "reklamacja" ... jesli zaznaczyles wyraznie ze jest to reklamacja to odpowiedz bedzie pisemna do 30 dni chociazby mieli by stanac na glowie. A jesli tego nie podkresliles to jest zwykle zgloszenie, ktore moze "wisiec" w nieskonczonosc.

...

#369037  autor: sebz
 10 lis 2009, 18:09
reklamacja jako reklamacja
ma nadany numer,przyszło pismo,ale od daty odpowiedzi na reklamacje minęło 2 tygodnie i cisza.
Chodzi o przedłużenie umowy,przedłużałem 6 razy
wszystkie warunki spełnione
na jednym numerze bez problemu a na drugim "reklamacja"
a jezeli mam zapłacić,to dlaczego?
a jak wystawią FV na 100 tyś ;-),to co? też zapłać?
Pozdrawiam

#369038  autor: osachorzow
 10 lis 2009, 18:14
sebz pisze:ma nadany numer,przyszło pismo,
tam masz napisane, kiedy zarejestrowali reklamację i od tego dnia mają 30 dni (kalendarzowych) na wysłanie odpowiedzi, jeśli nie wyślą to reklamacja uznana. Jeśli minęło już te 30 dni spróbuj zadzwonić/odwiedzić punkt i się dowiedzieć czy wysłali i poczta zgubiła czy nadal myślą nad problemem ;)
sebz pisze:a jezeli mam zapłacić,to dlaczego?
a jak wystawią FV na 100 tyś ;-) ,to co? też zapłać?
tak stanowi regulamin, na który zgodziłeś się podpisując umowę z Erą, więc... płacz i płać ;)