• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 9 z 12
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

#361151  autor: rogmaniek
 22 wrz 2009, 14:50
Pawrzes pisze:3 nośne w Play nie są oczywiście z jednego NodeB - stacje pracujące na nośnej 10787 są najczęściej na wysokich lokalizacjach jak np. na tym biurowcu na zdjęciu i mają po np. 6 sektorów aby pokryć jak największy obszar stąd widać je w NetMonitorze nawet daleko od tych lokalizacji i z
Ile ten "wieżowiec" ma pięter? Bo, pewnie stacja na Akademiku, na ul. Piątkowskiej, jedna z pierwszych, może się "schować" :-D Chociaż może mi się tylko wydaje taka wysoka :P Ale o sześciu sektorach jeszcze nie słyszałem, a tu P4 mnie zaskoczył :-D Mam coraz większą nadzieję, że operator Play, nawet na Huawei, w końcu, wyrośnie nam na "porządnego" operatora :lol:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#361155  autor: darnok
 22 wrz 2009, 14:58
rogmaniek pisze: Ile ten "wieżowiec" ma pięter? Bo, pewnie stacja na Akademiku, na ul. Piątkowskiej, jedna z pierwszych, może się "schować" :-D Chociaż może mi się tylko wydaje taka wysoka :P Ale o sześciu sektorach jeszcze nie słyszałem, a tu P4 mnie zaskoczył :-D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ilmet ma 103m.
Fajniejszy jest doslownie na przeciwko niego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rondo_1

#361165  autor: rogmaniek
 22 wrz 2009, 15:30
darnok, dzięki za zdjęcia i info :-D Fajne macie "budyneczki" w stolicy ;-) Ale na tym wieżowcu: Rondo 1, to raczej stacji, naszych opków, nie ma :roll:

O2 - Together is better!

#361170  autor: darnok
 22 wrz 2009, 15:44
rogmaniek pisze: Ale na tym wieżowcu: Rondo 1, to raczej stacji, naszych opków, nie ma :roll:
Spodziewalbym sie ze w srodku jakies microbtsy za to sa.

#361173  autor: rogmaniek
 22 wrz 2009, 15:57
darnok pisze:Spodziewalbym sie ze w srodku jakies microbtsy za to sa.
Nio, tak, bardzo logiczne i prawdopodobne, że ja o tym nie pomyślałem :P

O2 - Together is better!

#361178  autor: krzykos
 22 wrz 2009, 16:02
darnok pisze:
rogmaniek pisze: Ale na tym wieżowcu: Rondo 1, to raczej stacji, naszych opków, nie ma :roll:
Spodziewalbym sie ze w srodku jakies microbtsy za to sa.
Nie micro BTS-y - tylko jest zrobiona normalnie wewnetrzna feederówka i postawione sa BTS-y każdego opa na dachu - wpuszcone to jest wszystko razem w jedna całość (droge kablową).

#361184  autor: rogmaniek
 22 wrz 2009, 16:12
krzykos pisze:Nie micro BTS-y - tylko jest zrobiona normalnie wewnetrzna feederówka i postawione sa BTS-y każdego opa na dachu - wpuszcone to jest wszystko razem w jedna całość (droge kablową).
Ale, to jak, widoczne są anteny z dachu tego wieżowca czy może są zamontowane gdzieś wysoko przy szybach, tak jak to czasami bywa w kościołach, że anteny sektorowe i radiolinia/ie są zamontowane przy witrażach, np. tak jest z jedną stacją Plusika w Koninie :-D

O2 - Together is better!

#361186  autor: krzykos
 22 wrz 2009, 16:16
Kolego - to jest instalacja, ktora ma dzialac dla ludzi w tym budynku - a nie dla ludzi na ulicy. Stad nie ma tam anten sektorowych - tylko sa anteny na pietrach, korytarzach itd.... co do stacji Plusa w Koninie - wiem o czym mowisz (znam ta stacje i inne bardzo dobrze) - ale to nie jest tak.

#361191  autor: rogmaniek
 22 wrz 2009, 16:25
krzykos pisze:Kolego - to jest instalacja, ktora ma dzialac dla ludzi w tym budynku - a nie dla ludzi na ulicy. Stad nie ma tam anten sektorowych - tylko sa anteny na pietrach, korytarzach itd....
Nio, tak już się pogubiłem ;-) to zdanie z tymi BTS'ami na dachu mnie zmyliło- cóż "widać" moją teoretyczną wiedzę :P
krzykos pisze:co do stacji Plusa w Koninie - wiem o czym mowisz (znam ta stacje i inne bardzo dobrze) - ale to nie jest tak.
Nio, świetnie :-D Ale chyba w Koninie tylko jedna stacja Plusika tak jest wykonana, ta na Morzysławiu, ul. Portowa 2, wieża kościoła p.w. Św.Wojciecha :wink: Żeby już nie odbiegać od tematu, to tylko ciekawi mnie czy tamta stacja ma "już" EDGE, bo niby chyba ma tam być też UMTS'ik :? :twisted: Pozdro!

O2 - Together is better!

#369014  autor: Patryk_
 10 lis 2009, 16:39
krzysiekn pisze:Nowa wersja mapki z nowymi ficzerami
Po wybraniu filtru "Nowe pozwolenia radiowe" niektóre stare lokalizacje się powtarzają,np.GSM P4 w Malcu czy UMTS też P4 na kościele w Ustroniu.
To wynika ze zmiany pozwolenia,czy może z jakiegoś buga ? ;)

Nie działa widok "brakujące stacje do weryfikacji" w przypadku Centka.

#369018  autor: krzysiekn
 10 lis 2009, 16:56
Stacje Centka działają, ale tylko dla paru województw - chodzi o mapkę na podstawie danych z BTSearch.pl . Dlatego też do weryfikacji jeszcze nie zostali dodani, przerabiamy dane.

Co do Malca, wina zmiany pozwolenia lub numeru pozwolenia w stosunku do poprzedniej bazy

#369068  autor: borax11
 10 lis 2009, 20:40
JEEST! W Nowym Dworze Gdańskim nic się nie dzieje z umtsm ( ma je tylko chyba centek)
Aż do teraz !
Wkońcu Play się pojawi.
Miasto powiatowe, a taki żal.

#379336  autor: Pijo
 08 sty 2010, 15:12
Aktualizacja listy pozwoleń. Stan na 8.01.2010.

#379505  autor: lzur
 09 sty 2010, 10:16
No i pliki Google Earth na bts-gsm.eu też, łącznie z liniami radiowymi.

#386716  autor: krzysiekn
 10 lut 2010, 13:52
mapka na http://mapa.btsearch.pl na podstawie dzisiejszego wykazu zaktualizowana
także update bazy btsearch.pl

#386816  autor: Mixiorek
 10 lut 2010, 19:18
Czy mi się wydaje czy w Polkomtelu posucha? Orange się trochę obudziło.

#386835  autor: Pawrzes
 10 lut 2010, 20:02
I tak wiele pozwoleń Polkomtela nie jest zrealizowanych w postaci NodeB/BTS więc nic dziwnego że nic nowego się nie pojawiło ;)

Pozdrawiam
  • Strona 9 z 12
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 7
  • 8