• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #368747  autor: osachorzow
 08 lis 2009, 22:29
Witam,

czy netia oferuje internet na kablu netii z umową na czas nieoznaczony? Na stronie nie mogę nic znaleźć, same umowy terminowe :/ A może jakiś inny operator ma umowy bezterminowe na sam internet? Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć :/
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 11:20 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#368748  autor: Prometo
 08 lis 2009, 22:33
osachorzow pisze:czy netia oferuje internet z umową na czas nieoznaczony? Na stronie nie mogę nic znaleźć,
Coś słabo szukasz :wink: Klik

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#368760  autor: osachorzow
 08 lis 2009, 22:48
Prometo, dzięki wielkie ;) domagam się wyjaśnień jak zdobyłeś ten tajemny link ;) ja gdzie bym nie klinął to mnie na promocję z Kotem wysyłało :) chyba muszę kupić nową myszkę bo ta coś źle klika ;) nie potrafię do tej strony dotrzeć klikając od strony głównej :D

hmm na tej stronie pisze: Aby skorzystać z oferty musisz posiadać aktywną linię telefoniczną w TP SA. a w tym lokalu jest linia netii... ale ceny pewnie te same będą :/

brrr jak drogo ale za to pewnie(j) :/ bo nie wiem czy jest sens pakować się w net mobilny który niby tańszy, ale z limitami i nieprzewidywalną prędkością :/
Ostatnio zmieniony 08 lis 2009, 22:53 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#368761  autor: Prometo
 08 lis 2009, 22:52
osachorzow dobrze szukałem tylko źle klikałeś. Klikałeś na promocję internet+telefon a trzeba było na internet. To jest ta promocja z Kaszpirowskim (Kotem) :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#368763  autor: osachorzow
 08 lis 2009, 22:56
Prometo, klikałem na sam internet, a i tak mnie hipnotyzują :/ nie potrafię wejść przez ich menu na tą stronę którą podałeś :D

#368766  autor: osachorzow
 08 lis 2009, 23:05
super ;) mi po Twoim linku Promocje i kliknięciu na Internet leci na http://www.netia.pl/oferta_dla_domu,info,121.html :D linku z /hp,dla_domu,promocje,177.html nie ma nawet w źródle strony więc to nie moja ślepota ;) a pod adresem Dla domu nie ma linku do hp,dla_domu,lista_promocji.html :D więc serwują nam zupełnie inne strony :D

#368784  autor: Patryk_
 09 lis 2009, 07:44
osachorzow pisze:A może jakiś inny operator ma umowy bezterminowe na sam internet?
www.multimo.pl

Telefon za 28 zł (tyle,ile dawny "socjał" w Tepsie,a obecnie złotówkę taniej od utrzymania łącza) też na czas nieokreślony.

#368793  autor: elkanguro
 09 lis 2009, 10:15
Tyle tylko, że Multimo jest na kablach TP a nie Netii.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#368797  autor: Patryk_
 09 lis 2009, 11:12
Tyle tylko, że Multimo jest na kablach TP a nie Netii.
Prawda.
Ale odpowiedziałem na pytanie z pierwszego posta ;)
Kod: Zaznacz cały
 A może jakiś inny operator ma umowy bezterminowe na sam internet?
O kablu Netii mowa jest dopiero później.

#368799  autor: osachorzow
 09 lis 2009, 11:22
Patryk_, dzięki za wiadomość, ale w lokalu jest netia (o czym piszę w tytule wątku, ale dodałem jeszcze do treści posta), która przy umowie na czas nieoznaczony ma potworne ceny i te multimo byłoby lepsze ;)

#368811  autor: Patryk_
 09 lis 2009, 13:08
osachorzow pisze:te multimo byłoby lepsze
Jeśli w budynku jest też sieć TP,to możesz spróbować zamówić linię...choć nie wróżę sukcesu,bo wiadomo,że nowych nie podłączają nawet jak to 10 minut roboty.

#368814  autor: Marens
 09 lis 2009, 13:32
Patryk_ pisze:choć nie wróżę sukcesu,bo wiadomo,że nowych nie podłączają nawet jak to 10 minut roboty.
Sugerujesz, że jak mam nieaktywną linię w domu to nie podłączą po podpisaniu umowy?

#368817  autor: elkanguro
 09 lis 2009, 14:08
A jeśli masz jakąś linię to chyba powinni ją aktywować.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#368820  autor: Patryk_
 09 lis 2009, 14:15
Marens pisze:Sugerujesz, że jak mam nieaktywną linię w domu to nie podłączą po podpisaniu umowy?
Wykrosowanie kabli na PG to nie jest inwestycja,więc IMHO powinni podłączyć.
Mi chodziło o sytuację,gdy jest konieczne podciągnięcie np.5m kabla z szafy na klatce schodowej do mieszkania za ścianą - wg TP to już inwestycja,i BMT.
Znam taki przypadek.

#368829  autor: osachorzow
 09 lis 2009, 15:15
w budynku jest tylko okablowanie netii a jej oferta na czas nieoznaczony nie jest najlepsza :/ trzeba będzie przetestować GSM bo neta przez wifi w tej części miasta też nie ma :/

#368840  autor: abcd
 09 lis 2009, 16:24
Po kablach Netii jest chyba inna oferta na czas nieokreślony. OIDP to tylko 100 zł za 8 Mbit/s w swoim czasie było, ale musisz poszperać.

#368841  autor: osachorzow
 09 lis 2009, 16:40
abcd, na stronie podanej przez Patryk_ ceny są wyższe...
1Mb - 79zł,
2Mb - 94zł,
6Mb - 129zł

ale na forum są jacyś sprzedawcy Netii więc może przedstawią inną ofertę ;)

#368843  autor: abcd
 09 lis 2009, 16:53
To jest oferta BSA, wiec tepsa zestawia netii połączenie od ciebie do punktu styku na profilach neostrady (0,5, 1, 2, 6, potem 7-10, 11-20), co kosztuje ich koło 50% ceny detalicznej neostrady (dlatego jest taka droga).
Na sieci Netii i LLU są prędkości 2, 4, 8, (16).

Swoją drogą, jak bardzo nie chcesz lojalki? Bo za średnio 60/msc, 2-letnia na 8Mbit to oferta nie do pobicia.

#368845  autor: boczi
 09 lis 2009, 17:09
Strona Netii - niby nowoczesna, jest kompletnie nieczytelna i nie można tam nic znaleźć, podzielam opinię.
Ja mam możliwość mieć Netię na LLU. Tylko nie chcę mieć telefonu. Okazuje się, że bez telefonu nie mogę mieć opcji 8Mbit/s. Tylko 1/4/16Mbit. Ciekawe, dlaczego, i czy ktoś to może potwierdzić?
Powiedziano mi na infolinii, że jest jakaś promocja 4x szybszy internet na czas nieokreślony, gdzie jest 4Mbit za 84zł (tyle samo kosztuje w przypadku umowy na 18 miesięcy :? ) i jest też 8Mbit za 99zł. Czy to prawda? Nie mogę tego oczywiście nigdzie znaleźć, a poziom konsultantów Netii przypomina mi tych z Play...