Ja równiez jestem ciekaw jak bedzie rozwijać sie cell info play'a. Póki co w woj. lubelskim wyłapałem nazwy: PLAY_LUBLIN, LUBLIN, SWIDNIK, CHELM, KRASNYSTAW oraz ciekawa nazwa PIASKI_GIELCZEW. Giełczew to mała wioska obok Piask, które są gminą. Ciekawe jak jest z cell info playa w innych regionach Polski i czy ktoś zaobserwował jakieś interesujące nazwy;)
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
To nie należy do ścisłego CI, ale szkoda,ze nikt się nie pofatyguje i nadal tel. mi pokazuje na liście dostępnych sieci PL06 zamiast Play. Nie wiadomo co to dla laika.
Tak. To zależy od oprogramowania telefonu. Nowe telefony wyświetlają nazwę operatora poprawnie (Play, a nie 260 06 lub podobnie- tp zalezy od modelu danej słuchawki).Gadulski pisze:Wydaje mi się, że nazwa Play czy też POL06 (u mnie PL 06 lub 260 6) zależy od oprogramowania w telefonie. Nie jest to na pewno informacja sieciowa. Im nowsze oprogramowanie tym lepiej. Moja Nokia 6630 w dostępnych sieciach ma: Plus GSM, IDEA, Era, 260 6; z kolei w 5130 XM mam: Plus, Play, Orange.
wydaje mi się, czy może jednak niektóre stacje Play'a w Sosnowcu mają CI 'Sosnowiec'? sprawdziłem, nie byłem w roamingu ;o)
Nazwa wg. mnie jest zależna albo od karty, albo od oprogramowania.
Na pewnym telefonie wyświetlało Idea, po aktualizacji oprogramowania już było Orange.
Jedno jest pewne, że na nowej karcie Idei już wyświetlało Orange - nawet przed aktualizacją oprogramowania.
CI chyba tylko czyta te znaki z podstawowej tablicy ASCII?
Na pewnym telefonie wyświetlało Idea, po aktualizacji oprogramowania już było Orange.
Jedno jest pewne, że na nowej karcie Idei już wyświetlało Orange - nawet przed aktualizacją oprogramowania.
CI chyba tylko czyta te znaki z podstawowej tablicy ASCII?
drzp, Play w Cell Info emituje takie nazwy jakie uważa za słuszne...
Jednak w przeważającej części kraju są to nazwy gmin, na których stoją BTSy. Przykłady:
"ZABKOWICE SLASKIE", "OLESNICA", "DLUGOLEKA". Oczywiscie nazwy wielkich miast "WROCLAW", "POZNAN", ale jest też "Poznan". Wyjątkiem nazwy nie pochodzącej od nazwy gminy jest przytaczana przeze mnie i przez Marensa nazwa "φwijta Katarzyna"
Pozdrawiam.
Jednak w przeważającej części kraju są to nazwy gmin, na których stoją BTSy. Przykłady:
"ZABKOWICE SLASKIE", "OLESNICA", "DLUGOLEKA". Oczywiscie nazwy wielkich miast "WROCLAW", "POZNAN", ale jest też "Poznan". Wyjątkiem nazwy nie pochodzącej od nazwy gminy jest przytaczana przeze mnie i przez Marensa nazwa "φwijta Katarzyna"
Pozdrawiam.
Gadulski pisze:Wyjątkiem nazwy nie pochodzącej od nazwy gminy jest przytaczana przeze mnie i przez Marensa nazwa "φwijta Katarzyna"
Pozdrawiam.
Tak będzie od 1 stycznia 2010 kiedy to siedziba gminy zostanie przeniesiona do miasta Siechnice które z kolei dziś nie są równocześnie gminą

Pozdrawiam