• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #367380  autor: Marineus85
 31 paź 2009, 13:42
Witam

Od niedawna jestem posiadaczem tej oto nowiuśkiej komórki, jednakże jest pewien problem gdyż nie dochodzą do mnie smsy od konkretnych numerów, kolejny problem jest taki, że ciągle przerywa podczas rozmowy i wreszcie gdy dzwoni ktoś kto jest dodany do listy kontaktów to zamiast jego imienia pojawia się numer. Wszystkie numery jakie mam są skopiowane z mojej poprzedniej komórki SE W200i. Podejrzewam, że coś mam źle ustawione w ustawieniach, może to coś z numerem centrum numerów (czy jakoś tak), gdyż na początku nikt nie mógł się do mnie podzwonić i musiałem podać ten numer w opcjach. Liczę na waszą pomoc. (mam abonament w orange)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 00:08 przez Marineus85, łącznie zmieniany 1 raz.

#367598  autor: fortel
 01 lis 2009, 18:09
Ja widzę 2 rozwiązania:przywrócić ustawienia fabryczne w telefonie i skasować listę ,,klientów'' w telefonie i jeszcze raz skopiować z karty i ustawić aby odczytywał z telefonu.Prawdopodobnie miałeś zdublowane numery! 8)

#367816  autor: Marineus85
 03 lis 2009, 14:50
dzięki, zanim to zrobię chciałbym się jeszcze zapytać skąd mam wiedzieć które ustawienia są dobre do mojej komórki (tutaj są 3 opcje do orange) http://www.genesis.net.pl/%5BINFO%5D-Us ... 61908.html czy powinienem ustawiać centrum wiadomości itd?

#367999  autor: fortel
 04 lis 2009, 15:12
zaloguj się na orange.pl i tam jest zakładka ,,ustaw swój telefon''.Wybierz po kolei wszystko tzn.mms,strumieniowe video, itd.Ustawienia przyjdą sms-em.Możesz też wybrać z tej strony co podałeś ze wskazaniem Edge,gprs.pozdro! :wink:

#368673  autor: Marineus85
 08 lis 2009, 16:13
zalogowałem się na stronie orange.pl ale niestety żeby dostać sms z ustawieniami muszę wypełnić wcześniej na tej stronie pare rzeczy o których nie mam pojęcia: Adres e-mail (mój email tak? :D) Login/nazwa skrzynki, hasło, Serwer SMTP (a to skąd mam wiedzieć? :D) Serwer POP3 (?) Nazwa konfiguracji e-mail (?).

Z kolei na tej stronie co podałem "UWAGA: w przypadku telefonów obsługujących protokół TCP/IP (wymagających podania serwera Proxy i numeru Proxy) zamiast ustawień Adresu bramki IP należy zastosować następujące parametry:
adres serwera Proxy: 192.168.006.102
port IP: 8080" skąd mam się dowiedzieć czy mój telefon obsługuje protokół TCP/IP?

#368683  autor: dario321
 08 lis 2009, 16:48
http://ustaw.orange.pl/

a nazw serwerow POP i SMTP szukaj w google lub pomocy zawartej w poczcie ;-)
nazwa konfiguracji- wymysl nazwe :wink: